Φινάλε για τρεις

Φινάλε για τρεις
Αποτελεί το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Μία Β΄ Εθνική, όπου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες. Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων δεν ανήκει στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό χάρτη, ενώ ο Ατρόμητος Αθηνών μαζεύει εμπειρίες για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει.

Από εκεί και πέρα το χάος. Οι 14 υπόλοιπες ομάδες παλεύουν για κάτι. Ανοδος ή αποφυγή υποβιβασμού. Οι φιλόδοξες είναι και οι πιο πολλές. Συνολικά επτά ομάδες με αρκετές πιθανότητες και ακόμα τρεις που εποφθαλμιούν «στραβοπατήματα». Ακράτητος, Λάρισα, Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου, Καλαμάτα, Καστοριά, ΑΣΚ Ολυμπιακός, Πανηλειακός, Πανσερραϊκός, Προοδευτική.

Δέκα ομάδες με μεγάλη ή μικρότερη ιστορία στην Α’ Εθνική, που επιθυμούν να ξαναζήσουν στα… σαλόνια της. Όλα θα κριθούν στις επτά αγωνιστικές που απομένουν. Τα τρία εισιτήρια του προβιβασμού θα δοθούν σε αντίστοιχο αριθμό ομάδων των τριών κατηγοριών. Τα «γκανιάν», τους «διώκτες» και τις «εκπλήξεις».


Γκανιάν

Τρεις είναι οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει σαν τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. Μάλιστα, πριν μερικές αγωνιστικές η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική, αλλά οι απότομες αλλαγές είναι συχνό φαινόμενος στην συγκεκριμένη εθνική κατηγορία.

Ακράτητος - Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου - Ακράτητος
Ακράτητος - Ατρόμητος Αθηνών
Παναχαϊκή - Ακράτητος
Ακράτητος - Καστοριά
Προοδευτική - Ακράτητος
Πανσερραϊκός - Ακράτητος





Ξεκινώντας με τον πρωτοπόρο Ακράτητο, θα πρέπει να του πιστοποιηθεί ένα συν. Οι τρεις πρώτοι αγώνες που χάθηκαν λόγω της τιμωρίας για την γνωστή υπόθεση με τα «νερά». Αγώνες που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα συγκέντρωνε ορισμένους πόντους. Η τιμωρία, ωστόσο, ήταν επιβεβλημένη και από την πέμπτη αγωνιστική (η τέταρτη ήταν με τον Ποσειδώνα) τα παιδιά του Μπάμπη Τενέ, χωρίς άγχος, κατάφεραν να προσφέρουν θέαμα και ουσία. Η ομάδα αναρριχήθηκε γρήγορα στην κορυφή και όταν πάτησε στο… Εβερεστ, κρατήθηκε γερά. Η συνέχεια περιλαμβάνει τρία εντός έδρας παιχνίδια και ένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ωστόσο έχει και δύο επισκέψεις σε «απόρθητες» έδρες (Προοδευτική, Πανσερραϊκός).

Λάρισα - Ηλυσιακός
Νίκη Βόλου - Λάρισα
Λάρισα - Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου
Ατρόμητος Αθηνών - Λάρισα
Λάρισα - Παναχαϊκή
Καστοριά - Λάρισα
Λάρισα - Προοδευτική





Η Λάρισα ξεκίνησε άσχημα, συνέχισε καλά και πλέον έχει να γνωρίσει ήττα από τον αγώνα του Ιανουαρίου με τον Πανσερραϊκό. Μάλιστα, ο τελευταίος είναι και ο μόνος που έχει περάσει από τον θεσσαλικό κάμπο με τη νίκη (1η αγωνιστική), μία από τις… ατραξιόν της φετινής ομάδας. Το κατάμεστο Αλκαζάρ στηρίζει την ομάδα σε κάθε παιχνίδι και θυμίζει παλαιότερες -δοξασμένες- εποχές. Η ουσία είναι που μετράει, ωστόσο, και αυτή θέλει τους «βυσσινί» να έχουν ακόμα ένα «καρπούζι» στη μασχάλη. Η περίπτωση πρόκρισης από την Ξάνθη για τα ημιτελικά του κυπέλλου θα φέρει κούραση στους παίκτες, που όσο «γλυκιά» και να είναι θα έχει επιπτώσεις στο μέτριο πρόγραμμα που ακολουθεί. Τα πιο δύσβατα σημεία, η έξοδος στην Καστοριά και το ντέρμπι με τη Νίκη στο Βόλο.

Καστοριά - Λεβαδειακός
Λεβαδειακός - Προοδευτική
Πανσερραϊκός - Λεβαδειακός
Λεβαδειακός - Εθνικός Αστέρας
Καλαμάτα - Λεβαδειακός
Ηλυσιακός - Λεβαδειακός
Λεβαδειακός - Ποσειδών Ν.Π.





Αν και άλλαξε προπονητή σχετικά νωρίς, ο Μάκης Κατσαβάκης έχει καταφέρει να φέρει τον Λεβαδειακό προ της επιστροφής της στην Α’ Εθνική. Η εντός έδρας ήττα από την Παναχαϊκή δεν ήταν και η πιο όμορφη στιγμή για την ομάδα, η οποία, πάντως, παραμένει η πιο αξιόπιστη αμυντικά ομάδα της κατηγορίας. Η συνέχεια περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες με… ομόστοχους αντιπάλους και τρεις με πιο βατούς, όπως ο Αστέρας και οι Ηλυσιακός, Πόροι ομάδες που αντιμετωπίζει στο τέλος του προγράμματος και που θεωρητικά του δίνει ένα αβαντάζ, όσον αφορά το άγχος των ποδοσφαιριστών.


Διώκτες

Οι τέσσερις ομάδες που ακολουθούν, βρίσκονται μεν κοντά στην πρώτη τριάδα, αλλά η πορεία τους παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Μάλιστα, για τις ομάδες του Βόλου αυτό αφορά τις αγωνιστικές μετά το 2005, ενώ για την Καλαμάτα και την Καστοριά το φαινόμενο εντοπίζεται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ακράτητος - Νίκη Βόλου
Νίκη Βόλου - Λάρισα
Νίκη Βόλου - Ηλυσιακός
Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου - Νίκη Βόλου
Νίκη Βόλου - Ατρόμητος Αθηνών
Παναχαϊκή - Νίκη Βόλου
Νίκη Βόλου - Καστοριά





Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε εντυπωσιακά και η άνοδος θεωρούταν βέβαιη από τους φίλους της ομάδας. Ωστόσο, το νέο έτος μπήκε με το… αριστερό για την ομάδα, η οποία αντικατέστησε πρόσφατα τον Ράμπουσιτς με τον Γούναρη. Η συνέχεια έχει αρκετούς αγώνες στο Βόλο, όπου έχει οκτώ νίκες, καθώς και μία έξοδο στα Λιόσια και στον… Βόλο με τον ΑΣΚ Ολυμπιακό.

Προοδευτική - Καλαμάτα
Καλαμάτα - Πανσερραϊκός
Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα
Ηλυσιακός - Καλαμάτα
Καλαμάτα - Λεβαδειακός
Ποσειδών Ν.Π. - Καλαμάτα
Καλαμάτα - Απόλλων Αθηνών





Ακόμα μία ομάδα που προσπαθεί, προσπαθεί, αλλά ορισμένες συνεχόμενες γκέλες τη φέρνουν και πάλι πίσω. Με μία επίθεση που πετάει «φωτιά» και μία μέτρια άμυνα, η Καλαμάτα διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο. Μάλιστα, έχει το ατού ότι τα ταξίδια της είναι με «εύκολους» αντιπάλους, όπως ο Εθνικός Αστέρας και ο Ηλυσιακός, ενώ έχει και παιχνίδι με τον Ποσειδώνα.

Καστοριά - Λεβαδειακός
Ποσειδών Ν.Π. - Καστοριά
Καστοριά - Απόλλων Αθηνών
Καστοριά - Πανηλειακός
Ακράτητος - Καστοριά
Καστοριά - Λάρισα
Νίκη Βόλου - Καστοριά





Η Καστοριά έχει κάνει ήδη μία σημαντική επιτυχία με τη νίκη της απέναντι στον Ολυμπιακό και στον επαναληπτικό της Πέμπτης, κεκλεισμένων των θυρών, θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Στα καθ’ ημάς, όμως, αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, όπου έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα, με Ακράτητο, Λάρισα και Νίκη Βόλου να «κλείνουν» τις 30 αγωνιστικές.

Πανηλειακός - Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου
Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου - Ακράτητος
Λάρισα - Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου
Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου - Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου - Ηλυσιακός
Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου
Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου - Παναχαϊκή





Ηταν μία από τις ομάδες που διεκδικούσαν την πρώτη θέση στις πρώτες δέκα αγωνιστικές. Η «κοιλιά» ΤΟυ ΑΣΚ Ολυμπιακός, όμως, που παρουσίασε τον έφερε να αγωνίζεται για την τρίτη θέση, όντας, μάλιστα, τέσσερις βαθμούς μακριά. Ευελπιστεί, όμως στο εύκολο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες στο Βόλο και τρεις αντιπάλους για το τέλος που σίγουρα χαρακτηρίζονται βατοί (Ηλυσιακός, Ατρόμητος, Παναχαϊκή).


Εκπλήξεις

Βρίσκονται σχετικά μακριά, αλλά με αυτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, δεν είναι απίθανο να δούμε κάποια ομάδα από τις τρεις να διεκδικεί μέχρι το τέλος μια θέση. Απέχουν έξι, επτά και οκτώ βαθμούς από τον τρίτο Λεβαδειακό που με… μισογεμάτο το ποτήρι σημαίνει μία νίκη επί του τελευταίου και κάτι… ψιλά.

Πανηλειακός - Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου
Ατρόμητος Αθηνών - Πανηλειακός
Πανηλειακός - Παναχαϊκή
Καστοριά - Πανηλειακός
Προοδευτική - Πανηλειακός
Πανηλειακός - Πανσερραϊκός
Εθνικός Αστέρας - Πανηλειακός





Η ομάδα του Πύργου έκανε ένα ντεμαράζ στην αρχή του νέου έτους και δημιούργησε φιλοδοξίες για άμεση επιστροφή στην Α’ Εθνική. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, ο Πανηλειακός έχασε έδαφος, αλλά το πρόγραμμα του αφήνει περιθώρια να ελπίζει, εφόσον συνεχίζει να αξιοποιεί τον παράγοντα έδρα και σε συνδυασμό με τα εκτός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο και Εθνικό Αστέρα.

Πανσερραϊκός - Εθνικός Αστέρας
Καλαμάτα - Πανσερραϊκός
Πανσερραϊκός - Λεβαδειακός
Ποσειδών Ν.Π. - Πανσερραϊκός
Πανσερραϊκός - Απόλλων Αθηνών
Πανηλειακός - Πανσερραϊκός
Πανσερραϊκός - Ακράτητος





Στις δέκα πρώτες αγωνιστικές, ο Πανσερραϊκός καταλάμβανε την πρώτη θέση και όλοι νόμιζαν ότι η υπόθεση άνοδος μετά από τόσα χρόνια ήταν τελειωμένη. Κάπου εκεί, η ομάδα έπαθε μπλακ-άουτ με συνεχείς αποτυχίες και μία αλλαγή προπονητή στο ενεργητικό της. Ο Μιτόσεβιτς φιλοδοξεί να ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας που… κάποτε κατείχε την κορυφή και με το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόντους.

Προοδευτική - Καλαμάτα
Λεβαδειακός - Προοδευτική
Προοδευτική - Ποσειδών Ν.Π.
Απόλλων Αθηνών - Προοδευτική
Προοδευτική - Πανηλειακός
Προοδευτική - Ακράτητος
Λάρισα - Προοδευτική





Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν καταστροφικοί για την Προοδευτική, η οποία έχασε αρκετό έδαφος. Η ομάδα του Κορυδαλλού είναι αναγκασμένη να δώσει… επτά τελικούς μέχρι το τέλος, τέσσερις εκ των οποίων όμως στην έδρα της, όπου δεν έχει γνωρίσει την ήττα ακόμα. Τα εκτός έδρας, ωστόσο, είναι δύσκολα και ίσως βάλουν και την «ταφόπλακα» στα όνειρα.


Πρόβλεψη

Ουδεμία. Η κατάσταση δεν «χωράει» προβλέψεις, καθώς ο καθένας θα μπορούσε να πέσει έξω στην τριάδα του. Όταν στο Στοίχημα είναι δύσκολο να βρεις τον συνδυασμό συνολικά εννέα σημείων σε τρεις αγώνες, πόσο μάλλον αυτόν τον δέκα ομάδων για τρεις θέσεις.

Φυσικά ο Ακράτητος έχει περισσότερες πιθανότητες από την Προοδευτική και η Λάρισα από τον Πανηλειακό, ωστόσο υπάρχουν τόσα παραδείγματα στην ιστορία όπου μέχρι την τελευταία αγωνιστική όλα ήταν ανοικτά. Αυτή είναι μία από τις πιο βέβαιες προβλέψεις, αφού το ενδιαφέρον θα κορυφώνεται κάθε φορά που κάθε Δευτέρα ολοκληρώνεται και το τελευταίο παιχνίδι κάθε αγωνιστικής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK