ΟΑΚΑ... το "Nταχάου" της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ διανύει μια αρκετά ευτράπελη σεζόν με πολύ μέτριο ξεκίνημα και το παράδοξο της όλης ιστορίας κρύβεται στο γεγονός ότι η Ένωση ξεκίνησε να χάνει τη μάχη από το ΟΑΚΑ, το οποίο γίνεται ξανά το… Νταχάου της ομάδας, όπως το είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΟΑΚΑ... το "Nταχάου" της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την περασμένη σεζόν η οποία ήταν και μεταβατική, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μόλις δύο απώλειες στην έδρα τους, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό.

Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτέλεσαν, όμως, την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, κάτι που οδήγησε σε μια αρκετά συμπαγή βαθμολογική συγκομιδή μέσα στην Καλογρέζα, η οποία "κράτησε" την ΑΕΚ σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο παρότι η πορεία στην επαρχία ήταν κακή. Οι "κιτρινόμαυροι" κάλυψαν τις αδυναμίες τους από την αξιοποίηση της έδρας, κάτι που δε συμβαίνει τη φετινή σεζόν.

Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για το τρέχον πρωτάθλημα, έχει κερδίσει την Ξάνθη με 4-1 στην πρεμιέρα αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Η "Ένωση" έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή, έγινε ακριβώς το ίδιο με τον Πανιώνιο και κόντρα στον Ατρόμητο, παρότι κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο έπαθε μπλακ-άουτ και... έσβησε με αποτέλεσμα να γίνει μέσα σε 5 λεπτά η επαναφορά της ομάδας του Περιστερίου στο ματς.

Η ομάδα του Μοράις έβγαλε και θέμα διαχείρισης, κάτι που συγκαταλέγεται στα... τελευταία κουσούρια της, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαμε δει (είχαμε δει, βέβαια, άλλα).

ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Χωρίς αμφιβολία η συγκεκριμένη συγκομιδή είναι πολύ κακή για την ΑΕΚ, η οποία βγάζει ένα πρόβλημα νοοτροπίας και δείχνει μια αδύναμη εικόνα στην έδρα της, με εμφανή δυσκολία να μπορέσει να επιβληθεί σε ομάδες κάτω ταχύτητας. Ειδικά στις περιπτώσεις του Πανιωνίου και του Ατρομήτου, η συγκεκριμένη έλλειψη νοοτροπίας παραλίγο να κοστίσει και κάτι παραπάνω από δύο βαθμούς στην «Ένωση», αφού και οι δύο αντίπαλοι είχαν τις ευκαιρίες στο τέλος για να κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση. Βέβαια θα μπορούσαν να είχαν χάσει κιόλας πολύ νωρίτερα, αλλά αυτό που μετράει είναι πως για την ώρα η ΑΕΚ δεν τα καταφέρνει.

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΞΑΝΘΗ

Μοναδική… φωτεινή εξαίρεση -στο αρνητικό διάστημα- για τη φετινή εικόνα και συγκομιδή της ΑΕΚ εντός Καλογρέζας ήταν ο αγώνας Κυπέλλου με την Κέρκυρα που ήταν όμως χαμηλότερης έντασης λόγω του γεγονότος ότι και οι δύο ομάδες έπαιζαν με αλλαγές.

Επίσης υπάρχει και η νίκη της πρεμιέρας με την Ξάνθη, κάτι που όμως αποτελούσε μια επιτυχία η οποία ήταν στηριγμένη κυρίως στις προσωπικές προσπάθειες και στη συγκυρία του πολύ γρήγορου «κλειδώματος» στο ματς (στο 17ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 3-1).

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η συγκομιδή της ΑΕΚ εντός Ολυμπιακού Σταδίου είναι κακή όχι μόνο από βαθμολογικής άποψης αλλά και από… ιστορικής. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τρεις φορές έχει συμβεί σε επίπεδο επαγγελματικής κατηγορίας να μη βρίσκει η ομάδα τη νίκη για τρία σερί ματς εντός έδρας. Κάτι παρόμοιο -με αρκετά χειρότερη… χροιά βέβαια- είχε συμβεί τη μαύρη για την "Ένωση" σεζόν του υποβιβασμού 2012-13. Τότε η ΑΕΚ είχε συνεχόμενες δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Τη σεζόν της… υπό άλλες συνθήκες «ντριμ-τιμ» 2003-04 η ΑΕΚ είχε μείνει επίσης χωρίς νίκη σε τρία εντός έδρας ματς στη σειρά. Το ελαφρυντικό τότε ήταν ότι στο πρόγραμμα υπήρχαν Παναθηναϊκός (ισοπαλία), Ολυμπιακός (ήττα) αλλά και μια ήττα εκτός προγράμματος από την Χαλκηδόνα του Γιώργου Σπανού που απορροφήθηκε στη συνέχεια από την Ατρόμητο.

Το ίδιο είχε γίνει και τη σεζόν 1986-87 με δύο ισοπαλίες και μια ήττα σερί (από τον Ολυμπιακό) στη σειρά, σε μια χρονική περίοδο που έχει κοινό σημείο με τη σημερινή την παρουσία της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΙΣΙΩΝΕΙ ΑΛΛΑ...

Σημασία για την ΑΕΚ έχει τι γίνεται από εδώ και πέρα. Η όλη κατάσταση, μαζί και η αγωνιστική αξιοπρέπεια της «Ένωσης» στη σεζόν θα κριθεί από το κατά πόσο θα είναι εφικτό να γυρίσει η κατάσταση. Η ομάδα θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα για να βελτιώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή της η οποία πλέον βρίσκεται σε αρκετά χαμηλό επίπεδο.

Μετά τη Λεωφόρο το πρόγραμμα ανοίγει, ωστόσο το ζήτημα θα είναι το πώς θα ανταπεξέλθει η ομάδα κυρίως στην έδρα της και το κατά πόσο θα αποβάλει και το... ψυχολογικό που έχει πλέον δημιουργηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK