Ποια πρόκριση και ποια Ιαπωνία; Το ξύλο...

O Γιάννης Ντάλλας γράφει για τον αγώνα που άρχισε... νωρίτερα στη Βραζιλία, το επεισόδιο των Μανιάτη - Τζαβέλλα και για εμάς τους "πανηγυρτζήδες" Έλληνες.

Ποια πρόκριση και ποια Ιαπωνία; Το ξύλο...
INTIME SPORTS

Ένα επεισόδιο μπορεί συχνά να αποδειχθεί πιο ενδιαφέρον από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Η βία, το ξύλο και τα πιπεράτα ρεπορτάζ, αφήνουν πίσω το ίδιο το παιχνίδι. Ποια πρόκριση και ποιος αγώνας με την Ιαπωνία; Ποιος ασχολείται… Η ένταση "πουλάει" περισσότερο από μια ενδεχόμενη πρόκριση από τους ομίλους του μουντιάλ. Ακόμη και για εμάς τους "πανηγυρτζήδες" Έλληνες.

Από το πρωί της Τετάρτης ασχολούμαστε με το ποιος έφταιγε, ποιος έβρισε πρώτος, αν υπήρξαν μπουνιές, ποια οδηγία έδωσε ο Ολυμπιακός στον Μανιάτη και ποια ο ΠΑΟΚ στον Τζαβέλλα. Ο αγώνας άρχισε νωρίτερα για την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και το σημείο στο ΠΡΟΠΟ ήταν άσος. Ξύλο vs Ποδόσφαιρο, ήταν ο αγώνας, για όποιον δεν κατάλαβε.

Πιο σημαντική η προσέγγιση...

Όλη η Ελλάδα ασχολήθηκε να μάθει από την "κλειδαρότρυπα" των αποδυτηρίων της Εθνικής στη Βραζιλία τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μιας αντιπαράθεσης. Εννοείται πως ένας τσακωμός ποδοσφαιριστών έχει σημασία για την ίδια την λειτουργία στο εσωτερικό της ομάδας. Πόσω μάλλον όταν αυτή η ομάδα διεκδικεί στόχους και πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η δουλειά η δική μας, εξαρτάται και από τις απαιτήσεις του κόσμου. Το ρεπορτάζ... καθοδηγείται από τη μανία του κόσμου για ενημέρωση, στην προκειμένη κουτσομπολίστικου περιεχομένου. Προφανώς και δεν είναι ασήμαντο το να πλακώνονται δύο ποδοσφαιριστές της Εθνικής. Πιο σημαντική, όμως, είναι η προσέγγιση του θέματος και η διάσταση που θέλει ο καθένας να δώσει.

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι προσωπικές σχέσεις του Μανιάτη με τον Τζαβέλλα, ούτε του Κατσουράνη με τον Μανιάτη. Εγώ θέλω να τους βλέπω να συνεργάζονται καλά στο γήπεδο, κι όχι να κάνουν παρέα και να πίνουν καφέ. Αυτό είναι δικό τους γούστο. Το τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές έξω από τα λεπτά του αγώνα και των προπονήσεων δεν με απασχολεί, αρκεί να μην διαταράσσουν την ηρεμία της ομάδας και τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια.

Ζήτημα του Σάντος...

Αν ο μεταξύ τους καυγάς επηρεάζει την ομάδα, είναι ζήτημα που πρέπει να επιλύσει ο Σάντος. Αυτός εισπράττει το κλίμα και κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Ο Πορτογάλος, μας έλεγε στη SUPERBALL, λίγο πριν πετάξει η αποστολή για Βραζιλία, πως όποιος προκαλεί πρόβλημα στα αποδυτήρια της Εθνικής και παραβιάζει τους κανόνες που έχουν τεθεί από τον ίδιο, φεύγει. Άρα όποιος μένει, δεν προκαλεί πρόβλημα και μπορεί να λειτουργήσει για το καλό της ομάδας.

Αυτό το καλό, το θέλουμε σήμερα κόντρα στην Ιαπωνία. Μια ομάδα με τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού που έδειξε στην αναμέτρηση με την Κολομβία, αλλά δίχως την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που σύμφωνα με τον Σάντος έφερε τα τρία γκολ.

Αν για την αυτοσυγκέντρωση των παικτών μέσα στον αγώνα παίζουν ρόλο τα εξωαγωνιστικά περιστατικά των τελευταίων ωρών, τότε ο Σάντος πρέπει να βρει τρόπο να απομονώσει όσους δεν θα έχουν το μυαλό τους 100% στον αγώνα. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του...

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Παντελής Βλαχόπουλος: Βάλτε τους στο αεροπλάνο κύριε Σάντος

Σχόλιο Δημήτρης Κριτής: Κατά συνθήκην ψέμα

Σχόλιο Άρης Ασβεστάς: Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι Σαρρής και Σάντος…

Σχόλιο Κώστας Κεφαλογιάννης: Μια αγαπημένη οικογένεια και άλλα παραμύθια

Σάντος: "Τζαβέλλας-Μανιάτης μου έδωσαν να καταλάβω ότι το θέμα έληξε"

Υποβαθμίζουν το επεισόδιο Τζαβέλλα-Μανιάτη: "η Εθνική ήταν, είναι και θα είναι ομάδα"

Έξαλλος ο Μανιάτης!

Φραστικό επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK