Συγγνώμη, εγώ ήμουν σε άλλο γήπεδο;

Ο απεσταλμένος του Contra.gr στη Βραζιλία, Γιάννης Ντάλλας, ήταν... στο σωστό γήπεδο και γράφει για αυτά που είδε.

Συγγνώμη, εγώ ήμουν σε άλλο γήπεδο;

Είδα τον αγώνα από το γήπεδο. Ήμουν από τους λίγους τυχερούς Έλληνες που βρέθηκαν στο Μπέλο Οριζόντε. Τον είδα και στην τηλεόραση. Τον είχε επανάληψη η τηλεόραση της Βραζιλίας μόλις γύρισα στο Αρακαζού. Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά το περισσότερα σχόλια που διαβάζω για το 3-0, με κάνουν να αισθάνομαι πως βρισκόμουν σε άλλο γήπεδο. Ότι δεν είδα το Κολομβία-Ελλάδα, αλλά κάποιο διαφορετικό ματς. Αφού κοιτάω τη διαπίστευση του αγώνα για να επιβεβαιώσω ότι όντως ήμουν στον «σωστό» αγώνα.

Οι εικονικοί υπαίτιοι του 3-0

Δεν μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που ξεφυτρώνουν τα απαξιωτικά σχόλια για την Εθνική. Κάποιοι την βρίσκουν με αυτού του είδους το κράξιμο. Έχει γίνει το φετίχ τους. Λίγοι, όμως, ενδιαφέρονται να ψάξουν σε βάθος μια αναμέτρηση και να ερμηνεύσουν με ψυχραιμία τα όσα λέει το γήπεδο. Οι αριθμοί είναι στη διάθεση όλων, αλλά η διάθεση τους δεν είναι τέτοια.

Αν «τολμήσεις» να γράψεις ότι ο Κατσουράνης έτρεξε τα ίδια χιλιόμετρα με τον Μανιάτη, θα σε πουν "τσάτσο". Αν αναφερθείς στις τελικές φάσεις της Εθνικής στον αγώνα, θα σε "κατηγορήσουν" για ρουφιάνο, λες και αυτή η ομάδα είναι αλλουνού και όχι δική μας, και κάποιοι θέλουν το κακό της κρύβοντας την αλήθεια. Αν πάλι γράψεις ότι ο Κατσουράνης πέτυχε τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες στον αγώνα, θα κινδυνεύσεις με "φυλάκιση λόγω Κατσουρανίτιδας".

Διαβάστε τις παρακάτω κάρτες. Ολοκληρωμένες πάσες: Κατσουράνης 60, Μανιάτης 45, Χολέμπας 44, Τοροσίδης 43. Πάμε και στα χιλιόμετρα: Μανιάτης 10,666, Κατσουράνης 10,618, Σαμαράς 9,897, Τοροσίδης 9,796.

Συγγνώμη, εγώ ήμουν σε άλλο γήπεδο;
Συγγνώμη, εγώ ήμουν σε άλλο γήπεδο;

Τα πραγματικά προβλήματα του 3-0

Η εικόνα του αγώνα, κι όχι το σκορ, επιτρέπουν προβληματισμό κυρίως για δύο πράγματα. Το ένα είναι η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση και το δεύτερο η χαλαρή αντιμετώπιση των τελευταίων λεπτών του αγώνα, σε ένα τουρνουά που ενδέχεται να παίξει ρόλο ακόμη και το γκολ.

Το πραγματικό πρόβλημα της Εθνικής ήταν ότι δεν τελείωσε τις φάσεις που δημιούργησε. Με 12 τελικές (όσες και η Κολομβία) η Ελλάδα δεν πανηγύρισε ούτε μια φορά. Οι Κολομβιανοί τρεις. Από τις 12, οι 7 (έναντι 8 των Κολομβιανών) ήταν προς την εστία. Κανονικές φάσεις δηλαδή κι όχι στατιστικό τρικ για να ειπωθούν ψέματα.

Συγγνώμη, εγώ ήμουν σε άλλο γήπεδο;

Ο Σάντος στο τέλος του αγώνα έκανε λόγο για ποδοσφαιριστές που δεν κατάλαβαν ότι παίζουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η εικόνα στα τελευταία λεπτά και η απογοήτευση από την προσπάθεια που δεν απέδωσε, έφερε το τρίτο γκολ της Κολομβίας. Ο Πορτογάλος γνωρίζει καλά ότι αυτό το γκολ μπορεί να κοστίσει ακριβά σε μια ενδεχόμενη ισοβαθμία. Άλλο το 2-1, άλλο το 2-0 και άλλο το 3-0. Όσοι θυμούνται πως πέρασε η Εθνική από τους ομίλους του Euro 2004 και 2012, καταλαβαίνουν πόσο ένα γκολ μπορεί να αλλάξει την ιστορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK