Τέτοια ρουσφέτια χρειάζεται η Ελλάδα κ. Σαμαρά

Ο Γιάννης Ντάλλας σχολιάζει την επιστολή των Ελλήνων διεθνών στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου η Εθνική ομάδα να αποκτήσει το δικό της προπονητικό κέντρο.

Τέτοια ρουσφέτια χρειάζεται η Ελλάδα κ. Σαμαρά

Πάνω στην πιο κρίσιμη ώρα, πάνω στην τρέλα της αποθέωσης από ολόκληρο τον κόσμο και πάνω στη στιγμή που αισθάνεσαι κατακτητής του κόσμου έτοιμος για τον επόμενο θρίαμβο, έρχεσαι και κάνεις μια κίνηση που αναδεικνύει ότι δεν είσαι απλά ένας ταλαντούχος που κλωτσά καλά την μπάλα.

Είσαι ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής και άνθρωπος, που δίκαια βρίσκεσαι σε αυτήν την 23άδα και κερδίζεις σημαντικούς στόχους. Μόνο με το ταλέντο ήταν σίγουρο ότι δεν θα έφτανες στην επιτυχία. Είχες όλο το πακέτο, εσύ Έλληνα ποδοσφαιριστή του μουντιάλ, και για αυτό έκανες όλη τη χώρα να παραμιλά.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές προσγειωμένοι 100% στο έδαφος, μετά το θρίαμβο της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, δεν ζήτησαν πριμ και μπόνους για να αυξήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Είχαν το καθαρό μυαλό και την οξυδέρκεια να ζητήσουν μια επένδυση που το κράτος όφειλε να έχει δρομολογήσει εδώ και καιρό.

Με αυτή την επιστολή που συνέταξαν, χωρίς να έχει την παραμικρή σημασία το παρασκήνιο της απόφασης, απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, και του ζήτησαν να παρέμβει και να μεριμνήσει, προκειμένου να αποκτήσει η Εθνική ένα προπονητικό κέντρο αντάξιο -τουλάχιστον- των επιτυχιών της.

Μια κίνηση ουσίας σε μια στιγμή μαγείας. Μια κίνηση από ποδοσφαιριστές που έχουν το υπόβαθρο να αντιληφθούν το κοινό καλό και να το βάλουν πάνω από το ατομικό συμφέρον. Μια επιστολή που έρχεται "προεκλογικά" (πριν από τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα), όπως εκείνη η επίσκεψη του Σαμαρά (παρέα με τον Ζαγοράκη) στον Άγιο Κοσμά παραμονές των Ευρωεκλογών.

Έτσι, λοιπόν, όπως... εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία της Εθνικής ομάδας ο πρωθυπουργός, οφείλει μετά από αυτή την επιθυμία των ποδοσφαιριστών να κινήσει γη και ουρανό έτσι ώστε να βρεθεί λύση. Γιατί όποιος θέλει μπορεί και γιατί σε αυτή την ζωή τα πάντα είναι... δούναι και λαβείν. Τουλάχιστον το ανταποδοτικό σκέλος μιας ψηφοθηρίας, θα είναι επένδυση για το μέλλον του αθλήματος που χαρίζει σταθερά εδώ και μια δεκαετία στιγμές τις οποίες ούτε καν είχαμε τολμήσει να ονειρευτούμε. Τόσα και τόσα ρουσφέτια γίνονται σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον αυτό θα πιάσει τόπο.

Διαβάστε ακόμη:

Eπιστολή των Ελλήνων διεθνών στον Αντώνη Σαμαρά

Ανταποκρίθηκε ο Σαμαράς στην επιστολή των διεθνών

News 24/7

24MEDIA NETWORK