Κάηκε κι από τον χυλό κι από το γιαούρτι ο Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό "κάηκαν από τον χυλό" (Πάτρικ Γιανγκ), αλλά έτσι όπως προέκυψαν οι εξελίξεις, κατάφεραν και κάηκαν και από το… γιαούρτι (Κεμ Μπιρτς).

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Η για πολλούς απρόσμενη και "της τελευταίας στιγμής" (κυριολεκτικά) εξέλιξη στην υπόθεση του Κεμ Μπιρτς ο οποίος έκανε χρήση του όρου στο συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους και μεOpt-outπήγε στους Ορλάντο Μάτζικ αφενός αναγκάζει τον Ολυμπιακό να βγει άμεσα στην αγορά για ποιοτικό ψηλό. Αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον ισάξιο του εξαιρετικού αμυντικού Καναδού σέντερ.

Αφετέρου φανερώνει το «πρόβλημα» που προκύπτει για τις ομάδες που πλέον αποφεύγουν να «κλειδώνουν» με διετείς συμφωνίες τους παίκτες αφήνοντάς τους τη δυνατότηταopt-outγια ομάδα του ΝΒΑ. Κατι που υποχρεωτικά (μιας και η αγορά τωνfreeagentsστο ΝΒΑ ανοίγει την 1η Ιουλίου) τις αναγκάζει να αφήνουν χρονικό περιθώριο από τις 10 έως τις 20 Ιουλίου (περιπτώσεις Μιλουτίνοβ, Σίνγκλετον) αλλά όταν συμβεί το… μοιραίο αναγκάζονται άρον-άρον να βγουν στην αγορά.

Μια αγορά που με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά την τελευταία διετία ολοένα και συρρικνώνεται όσον αφορά στις ποιοτικές λύσεις. Κάτι η διεύρυνση τουsalarycupκαι η δημιουργία τωνtwo-wayσυμβολαίων στο ΝΒΑ για την οποία αναφερθήκαμε πρόσφατα και κάτι η κινεζική αγορά που σκορπάει απλόχερα χρήματα όπως συμβαίνει και στην αντίστοιχη ποδοσφαιρική λίγκα έχουν κάνει την πλειονότητα των καλών παικτών να μην έχει ως πρώτη επιλογή την Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχοντας «καεί» με την υπόθεση Γιανγκ τον οποίο παρά τον τραυματισμό του «υποχρεώθηκε» να κρατήσει και τα δύο χρόνια του κλειστού συμβολαίου του, στην περίπτωση του Μπιρτς, πήρε… προφυλάξεις. Για πολλούς, τις περισσότερες ομάδες είναι η αλήθεια, αυτή η πρακτική είναι και η πιο σωστή ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν μία λάθος επιλογή. Εμπεριέχει όμως (όταν η επιλογή παίκτη είναι σωστή) μεγάλο, πλέον, ρίσκο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά και ο Ολυμπιακός το πληρώνει. Τουλάχιστον μέχρι να βρει τον αντικαταστάτη του Καναδού.

Στο δια ταύτα; Οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν άμεσα. Ο Σφαιρόπουλος θεωρούμε πολύ δύσκολο έως απίθανο (είναι κόντρα στα πιστεύω του) να πάει σε επιλογή παίκτη δίχως ευρωπαϊκή εμπειρία δηλαδή κάποιον «ρούκι» Αμερικανό.

Η αγορά είναι περιορισμένη αφού ακόμη και αυτόν τον Τζάστιν Χάμιλτον που άφησαν ελεύθερο οι Τορόντο Ράπτορς αν δεν τον «αρπάξει» κάποια άλλη ομάδα του ΝΒΑ θα γίνει… πλειστηριασμός από ευρωπαϊκές ομάδες που ψάχνουν για ψηλό. Το να κινηθεί ο Ολυμπιακός να σπάσει συμβόλαιο παίκτη με άλλη ευρωπαϊκή ομάδα είναι ένα ενδεχόμενο αλλά κάτι τέτοιο… κοστίζει πιο ακριβά. Οπότε αναμένεται καυτός ο υπόλοιπος Ιούλης…

News 24/7

24MEDIA NETWORK