Σημάδι στο κορμί

Οι ηρωισμοί του Παππά στα τελευταία δύο λεπτα, το επιστέγασμα μίας πολύ μεγάλης αμυντικοής προσπάθειας, ο MVP Νικ Καλάθης, η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς που έφτυσε αίμα και το "καθαρόαιμο" Θανάσης Αντετοκούνμπο που έδωσε ανάσες. Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΣΚΟΥΑΛ ICON

Ενενήντα οκτώ πόντοι από την Μπαρτσελόνα, 83 εντός από την Μπάμπεργκ, 81 από την ΤΣΣΚΑ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ όχι μόνο δεν είχε παίξει άμυνα αλλά δεν είχε κάνει κανέναν αντίπαλό του να δεινοπαθήσει για να βάλει καλάθι. Και τα κατάφερε σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν και ας βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική.

Βλέπετε, άλλο να ξεκινάς με ρεκόρ 1-3 και δύο σερί δύσκολα εκτός έδρας ματς με τη Μπασκόνια (που άλλαξε προπονητή και λογικά θα παρουσιασθεί πιο διψασμένη και αλλαγμένη προς το καλύτερο) και τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και άλλο να πηγαίνεις σε αυτά τα ματς με νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης και μάλιστα με buzzer τρίποντο.

Για τον Παναθηναϊκό οι ηρωϊσμοί του Παππά στα τελευταία δύο λεπτά όταν και σημείωσε τους 9 τελευταίους πόντους της ομάδας του ήταν το επιστέγασμα της αμυντικής προσπάθειας ενός ολόκληρου ημιχρόνου στο οποίο δέχθηκε μόλις 24 πόντους. Σχεδόν τους μισούς απ’ όσους είχε επιτρέψει στο πρώτο ημίχρονο (44).

Αυτό το πέτυχε με συνταγή της προηγούμενης σεζόν. Τα πειράματα του Τσάβι με τη second unit (Γκάμπριελ, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, Λοτζέσκι) δεν έπιασαν στη 2η περίοδο όταν η Φενέρ έχτισε μία καλή διαφορά και έτσι στην 3η αποφάσισε να πάει στην πεπατημένη. Καλάθης (απλά συγκλονιστικός και MVP της αναμέτρησης), Παππάς, Ρίβερς, Σίγνκλετον, Γκιστ έπαιξαν στα 9’40 από τα 10 λεπτά της περιόδου και έκαναν την ομάδα του Ομπράντοβιτς να τους νοιώσει. Μπορεί να μην ήρθε το προσπέρασμα στο σκορ αλλά η Φενέρ και συγγνώμη για την έκφραση, έφτυσε αίμα και τα κορμιά των παικτών της γέμισαν… σημάδια.

Την κατάλληλη στιγμή ο Καταλανός «πέταξε» στο ματς και το «καθαρόαιμο» (Θανάσης) για να δώσει ανάσες στην 4η περίοδο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε σκυλιασμένη άμυνα και επέτρεψε σε μόλις δύο παίκτες της Φενέρ να σκοράρουν στο τελευταίο δεκάλεπτο. 8 ο Βέσελι και 5 ο Ντατόμε βγάζοντας τους υπόλοιπους εκτός αγώνα.

Υ.Γ. Ο Νίκος Παππάς όσο σπουδαίος παίκτης έδειξε ότι μπορεί να είναι κάποιες στιγμές, τόσο προβληματικός χαρακτήρας απέδειξε ότι είναι με τις απαράδεκτες –νέες- ύβρεις προς όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στους οποίους «αφιέρωσε» με τον δικό του προσωπικό τρόπο το νικητήριο καλάθι. Απαξιώ και να ασχοληθώ άλλο μαζί του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK