Στον ξενύχτη (Καλάθη) λέμε ναι...

Ο Γιάννη Ψαράκης σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη και στέκεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή Νικ Καλάθη. Ο καρατομημένος αρχηγός του "τριφυλλιού" δεν... σαχλαμαρίζει στα social media και κάνει τη δουλειά του στο παρκέ, αποδεικνύοντας ποιος είναι ο ηγέτης.

Στον ξενύχτη (Καλάθη) λέμε ναι...

Δεν ξέρω αν είναι ξενύχτης, αν του "άξιζε" να χάσει την αρχηγία του Παναθηναϊκού, αλλά ξέρω σίγουρα πως αυτός ήταν είναι και θα είναι μέχρι να… φύγει ο πραγματικός ηγέτης των "πράσινων" στο παρκέ.

Ο επόμενος στην επετηρίδα βρίσκεται κάποια χιλιόμετρα πιο πίσω...

Η βραδιά στην Κωνσταντινούπολη ήταν η δική του ιστορική βραδιά. Το ματς των ρεκόρ, το παιχνίδι που άγγιξε το τρίτο στην ιστορία της Ευρωλίγκαtriple-double, η βραδιά που -και συγχωρέστε μου την υπερβολή, "λόγω της ημέρας" που έλεγε και η Δέσπω Διαμαντίδου στο "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" -στο τελευταίο εξάλεπτο ήταν και Γκάλης και Γιαννάκης, και Διαμαντίδης, και Κόμπε, και ΛεΜπρον μαζί!

ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ…

Έβαλε 29 πόντους μεταξύ αυτών, τους 13 από τους 15 τελευταίους του Παναθηναϊκού και στο σημείο που η Εφές είχε ξεφύγει με 7 πόντους διαφορά (69-62) και σχεδόν όλα έμοιαζαν χαμένα. Ακόμη και οι συμπαίκτες του τον έψαχναν σε κάθε σημείο του γηπέδου για να του δώσουν την μπάλα, αλλά και αυτός την αποζητούσε με την πρώτη ευκαιρία.

Δώστε μου τη ρημάδα να τη βάλω στο καλάθι…Ο Νικ, βλέπετε, εκτός από το ταλέντο και το υψηλό μπασκετικόIQέχει και την πνευματική ικανότητα να ανταπεξέλθει σ' αυτό το ρόλο. Και αυτό γιατί από την πρώτη ημέρας της καριέρας του αναλώνεται μόνο στα του μπάσκετ και όχι σε... σαχλαμαρίτσες σταsocialmedia.

Ακόμη και όταν βάλλεται, όπως συνέβη πριν από ενάμιση μήνα (30 Σεπτέμβρη…) πέφτοντας στα μάτια ορισμένων όταν έχασε την αρχηγία, δεν το έκανε θέμα. Δεν ασχολήθηκε καν, έκανε τη δουλειά του και έδειξε ποιος έχει από τη μέρα που κρέμασε τα παπούτσια του ο Διαμαντίδης τα ηνία του "εξάστερου".

Όσο για τα του ματς; Ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πληρώσει τη μηδαμινή προσφορά των παικτών του πάγκου πλην -επιθετικά και μόνο- του Βουγιούκα. Η διαφορά που "έχτισε" με τα τρίποντά του στην αρχή (28-18) εξανεμίσθηκε όταν πάτησαν παρκέ οι παίκτες πάγκου (Λεκαβίτσιους, Ντένμον κ.α.), η Εφές βρήκε με τον ξεχασμένο από τον Περάσοβιτς (ατυχέστατη έμπνευση) στην αρχή ΜακΚόλουμ ρυθμό στο σουτ με τη βοήθεια και του Μότουμ και κάπως έτσι το ματς έγινε ντέρμπι.

Το "τριφύλλι", αν δεν είχε τον Καλάθη, πολύ απλά θα το είχε χάσει το ματς, αφού τα τρίποντά του από το 8μέχρι το 33λεπτό ήταν… 1/10 και παιχνίδι στη ρακέτα είχε μόνο από τα κερδισμένα μις-ματς του. Η νίκη όμως μπήκε στο σακούλι κόντρα σε μία φορμαρισμένη και προερχόμενη από δύο σερί εκτός έδρας επιτυχίες ομάδα και συνεχίζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK