Ο Αλβέρτης "έκαψε" τον Μπαρτζώκα

Ο Γιάννης Ζωιτός γράφει για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη ο οποίος υπερίσχυσε του Γιώργου Μπαρτζώκα στους δύο τελικούς που κρίθηκε ο τίτλος.

Ο Αλβέρτης "έκαψε" τον Μπαρτζώκα
INTIME SPORTS

Αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποτίμησε τα δεδομένα και παράτησε τη μάχη μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ, πιστεύοντας ότι το πρωτάθλημα δεν χάνεται, κακό του κεφαλιού του. Έβαλε τα χέρια του βγάζοντας τα μάτια του. Αν πάλι ο πρωτάρης Φραγκίσκος Αλβέρτης κατάφερε να κάνει «ρουά ματ» σ’ έναν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή, αξίζει όλα τα μπράβο. Έπαιξε τη ζαριά του και έφερε 6άρες.

Ανεξάρτητα από το ποια εκ των δύο υποθέσεων ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα, είναι δεδομένο ότι στους δύο τελικούς που κρίθηκε ο εφετινός τίτλος στην Ελλάδα ο πάγκος του Παναθηναϊκού υπερίσχυσε αυτού του Ολυμπιακού. Όχι μόνο στα σημεία, με νοκ-άουτ στον πέμπτο γύρο.

Οι άνθρωποι του… προπονητή

Άπειρος ο Αλβέρτης, ουδείς το αμφισβητεί. Αλλά καθόλα έμπειρο το τεχνικό τιμ που τον πλαισίωνε, οι πολύτιμοι συνεργάτες του (Πρίφτης, Μανωλόπουλος) τον καθοδήγησαν όπου και όπως έπρεπε. Δεν προκλήθηκε πανικός που θα ανέτρεπε τα πάντα μετά το 1-2 της περασμένης Πέμπτης, απεφεύχθησαν οι βεβιασμένες κινήσεις που εκμηδένιζαν τις πιθανότητες επιστροφής, η ομάδα έμεινε έξω από την πόλωση και τέθηκε σε εφαρμογή κάτι σίγουρο: το πλάνο Πεδουλάκη.

Στον πέμπτο δε τελικό, εκμεταλλεύτηκαν οι προπονητές του «τριφυλλιού» το γεγονός ότι μετά το διπλό στο ΣΕΦ οι παίκτες είχαν ανακτήσει την αυτοπεποίθηση τους, είχαν γιατρέψει το πληγμένο γόητρό τους, η ψυχολογία τους ήταν πλέον στο ζενίθ και ζήτησαν μεγαλύτερη ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης στην επίθεση. Μπίνγκο! Όλα πήγαν βάσει χάρτου και το +21 (με 53 πόντους) ήταν μη αναστρέψιμο στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.

"Ευαγγέλιο" το ροτέισον

Τι έκανε το ίδιο διάστημα το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού; Φάνηκε εκ των υστέρων ότι είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας (και τις απώλειας του τίτλου) πριν καν γίνει το τζάμπολ. Για πολλοστή φορά ο Σπανούλης βρέθηκε εγκλωβισμένος. Κι αν ένα μερίδιο ευθύνη φέρει αναπόφευκτα ο ίδιος, με ποιον τρόπο προστατεύτηκε από τις κακοτοπιές στα τελευταία δύο ματς;

Με το να παίξει λιγότερο από 28 λεπτά στο ματς της χρονιάς. Προτού καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα ο Μπαρτζώκας είχε ήδη χρησιμοποιήσει εννέα παίκτες (Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Σίμονς, Περπέρογλου, Πετγουέι, Ντάνστον, Σλούκας), ενώ δεν άργησε να μπει και ο δέκατος (Κόλινς). Ευχή και κατάρα το ροτέισον, αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να μείνει κοντά το «μπες-βγες» με το ρολόι.

Ο Ολυμπιακός απέτυχε, το παραδέχθηκαν όλοι όσοι μίλησαν μετά το φινάλε της σεζόν. Απέτυχε κυρίως γιατί απέτυχε το προπονητικό τιμ. Σε επιλογές, αλλαγές και αποφάσεις από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν. Απέτυχε γιατί οι διαιτητές έγιναν εφιάλτης. Οι τραυματισμοί είναι μια πολύ καλύτερη δικαιολογία, αλλά ταυτόχρονα μέρος του παιχνιδιού.

Το μέλλον τους

Με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα είναι έκπληξη αν ο κόουτς Μπαρτζώκας συνεχίσει για τρίτη χρονιά στο τιμόνι του Ολυμπιακού, δεδομένης πλέον της έλλειψης ερεισμάτων στον Πειραιά. Το ίδιο έκπληξη πάντως θα είναι αν συνεχίσει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στον Παναθηναϊκό. Παρά το επικό φινάλε στο πρωτάθλημα, την κατάκτηση του τίτλου με τρόπο που δεν ξανάγινε στο παρελθόν (break στο break) και το «γιατί όχι με τον Φράγκι;» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προπονητής ακόμα δεν είναι…

Διαβάστε ακόμη

Ρεπορτάζ Contra.gr: Γιατί θέλει να φύγει ο Σπανούλης

Σχόλιο Σπύρος Καβαλιεράτος: Η μεγαλύτερη ήττα είναι η αχαριστία προς τον Σπανούλη

Σχόλιο Τάσος Μαγουλάς: Απλά η... στέψη στο ΟΑΚΑ

Σχόλιο Νίκος Γιαννόπουλος: Το πρωτάθλημα δεν κρύβει την αλήθεια

Αλβέρτης: "Ηταν πολύ δύσκολος ο τίτλος"

Μπαρτζώκας: "Η σεζόν ήταν αποτυχημένη"

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 82-71 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK