Πάρε τόσα, μια συγγνώμη, την αρχηγία πίσω και μείνε για πάντα...

Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε ήδη να έχει δείξει στον Νικ Καλάθη και να τον έχει πείσει πόσο τον θέλει, πόσο τον έχει ανάγκη, πόσο σπουδαίος είναι.

11/01/2018 Panathinaikos Vs Barcelona for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium, Athens, Greece

Phoot by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Παναθηναϊκός Καλάθης GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Κουμάντο στην τσέπη παραγόντων δεν κάνουμε. Αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το καρπούζι. Αυτοί επενδύουν στο μπάσκετ, αυτοί έχουν το ταμείο και αυτοί ξέρουν πόσο υποφέρουν οικονομικά για να κρατούν τις ομάδες τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Όταν όμως πρόκειται για περιπτώσεις όπως του Νικ Καλάθη, δεν χωρά αμφισβήτηση. Πρέπει να πάρει όσα αξίζει. Και αξίζει πολλές ράβδους χρυσού, η μια ντανιασμένη πάνω στην άλλη.

Η κουβέντα για εκείνα τα δύο εκατομμύρια του συμβολαίου του έχει λήξει προ πολλού. Τα χλευαστικά σχόλια στέρεψαν. Αμφιβάλλει κανείς ότι αυτά τα λεφτά είναι λίγα για τον παίκτη που μετατρέπει με το τρέξιμό του, την πάσα του, την οξυδέρκειά του, το τρένο του Παναθηναϊκού να μοιάζει με υπερταχεία;

Αυτή τη στιγμή μπαίνει στο τραπέζι, αν φτάνουν τα τρία εκατομμύρια για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό μετά το καλοκαίρι, όταν στην αγορά μπορεί να βρει εύκολα ισόποσες ή και πιο κερδοφόρες προτάσεις.

Ο Νικ ήταν όχι μόνο απολαυστικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ήταν αυτός που (και πάλι) όρισε το αποτέλεσμα. Κι ας είχε ο Γκιστ 17 πόντους (με 5/5 δίποντα) και 6 ριμπάουντ. Ο Καλάθης το υπέγραψε το 84-75. Με ισορροπημένη εμφάνιση μεταξύ των δύο ημιχρόνων (έπαιξε 33 λεπτά), με δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ, με προσωπικές αποφάσεις - ενέργειες που έδωσαν αυτοπεποίθηση και σ' άλλους, όπως ο Βουγιούκας, ο Ντένμον και ο Παππάς.

Θέλετε χειροπιαστές αποδείξεις;

Ο Καλάθης του...

Α' ημιχρόνου: 10 πόντοι με 5/5 δίποντα, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα.

Β' ημιχρόνου: 7 πόντοι με 3/5 δίποντα, 8 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα.

Κάνετε την πρόσθεση, απλή μαθηματική πράξη δημοτικού είναι, και θα βγάλετε το κατατοπιστικό άθροισμα.

Τέλειωσε το παιχνίδι της Πέμπτης με 12 τελικές (το κυριότερο δε για 1 λάθος) και ταυτόχρονα χάσαμε το μέτρημα πόσες απίθανες πάσες του (διαγώνιες με το αριστερό, πίσω από την πλάτη) δεν έγιναν... ασίστ από τ' άστοχα σουτ των υπολοίπων - κάτω από 30% από το τρίποντο δεν είχε άλλη φορά εφέτος στην Ευρωλίγκα.

Ξεκουράστηκε μονάχα 6'54'' (γιατί ο Λεκαβίτσιους δεν μπήκε στο πνεύμα), αλλά ήταν ακούραστος. "Κορόιδευε" όποιον κι αν έπεφτε πάνω του για να τον μαρκάρει, έκλεβε από παντού μπάλες, μόνος του έκανε το -3 (37-40) +6 (46-40) και ήταν αυτός που έστρωσε το δρόμο για το 65-56 και το 71-62, ρίχνοντας τους τίτλους τέλους. Τι άλλο να κάνει, σπαθιά να καταπιεί;

Αυτόν τον παίκτη που έχει εφέτος 14.1 πόντους με 60% στα δίποντα, 8.3 ασίστ, 3.6 ριμπάουντ και σχεδόν 2 κλεψίματα όχι μόνο δεν τον αφήνεις να φύγεις, τον αλυσιδώνεις με τριετές το λιγότερο. Γιατί ούτως ή άλλως τέτοιον στην αγορά δεν βρίσκεις!

Είναι στα 29 του, πιο ώριμος ποτέ, ξέρει τι θέλει και πώς να το κάνει, το απολαμβάνει και ο ίδιος περισσότερο από άλλη χρονιά. Επειδή οι πάμπλουτοι μνηστήρες παραμονεύουν στη γωνία, δεν το διαπραγματεύεσαι δευτερόλεπτο. Του κάνεις, ακόμη κι αν δεν θέλει προς το παρόν να καθίσει και να μιλήσει για ανανέωση, τη γενναιότερη πρόταση, του ζητάς μια επίσης θαρραλέα συγγνώμη για την προ μηνών αφαίρεση της αρχηγίας δίνοντάς του πίσω τον περιβραχιόνιο και του δείχνεις με πράξεις πόσο τον θες.

Πόσο τον έχεις ανάγκη, πόσο τον εμπιστεύεσαι. Πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Μόνο έτσι θα μείνει...

ΥΓ. Ευτυχώς που πριν από 1.5 χρόνο ο Παναθηναϊκός δεν αγόρασε τον Βίκτορ Κλαβέρ. Ο οποίος με μια σεζόν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν έφτασε να κοστίζει όσο ο ουρανός με τ' άστρα. Περίσσεψαν για τον Καλάθη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK