Το καλύτερο ματς του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Ζωιτός γράφει για τον Ολυμπιακό του 73-71 που ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό του δεύτερου ματς στη Βαρκελώνη.

Το καλύτερο ματς του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Γράφαμε μετά το διπλό στη Βαρκελώνη ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε το τέλειο. Αποδείχθηκε όμως ότι είχε περίσσευμα. Μέσα σε λίγες ημέρες οι "ερυθρόλευκοι" από το 10 πήγαν στο 10 με τόνο και... έπεισαν την Μπαρτσελόνα ότι από το ΣΕΦ δεν θα περάσει, ότι μετά το 1-1 είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ της σειράς.

Ήταν πιο... τέλειο το παιχνίδι της ομάδας του Σφαιρόπουλου γιατί η νέα επιτυχία δεν ήρθε μέσα από ένα επιθετικό κρεσέντο, όπως στο δεύτερο ματς, που οι πιθανότητες επανάληψής του ήταν λιγοστές. Το είπε μάλιστα ο ίδιος ο Έλληνας κόουτς στη συνέντευξη Τύπου. Η επιτυχία ήρθε μέσα από τη συνολική δουλειά που έγινε πριν (από το προπονητικό επιτελείο) και κατά τη διάρκεια του μεγάλου αγώνα. Ήρθε μέσα από την κατάθεση αγωνιστικότητας που έκαναν άπαντες.

Είχε τα πάντα, είχε και ριμπάουντ

Είχε επίθεση, για να δίδεται απάντηση σε κάθε πόντο της Μπαρτσελόνα κατά το πρώτο μισό, όταν τα ποσοστά ευστοχίας ήταν υψηλά και για τους δύο. Είχε όμως και άμυνα, αφήνοντας τους "μπλαουγκράνα" μ' ένα εντός πεδιάς καλάθι (το γκολ-φάουλ του Ναβάρο) στην τελευταία περίοδο και 6,5 λεπτά χωρίς πόντο. Είχε δηλαδή ισορροπία, το ζητούμενο για κάθε ομάδα. Ακόμη και τα σουτ ήταν τα ίδια σε αριθμό (26 δίποντα, 25 τρίποντα).

Ήταν, επίσης, το πρώτο από τα τρία ματς που οι "ερυθρόλευκοι" πήραν σχεδόν τα ίδια ριμπάουντ με τους Καταλανούς (33 έναντι 31), ήταν το πρώτο ματς που κράτησαν τους αξιόπιστους σουτέρ του Πασκουάλ κάτω από το 30% από τα 6μ75, ήταν το πρώτο ματς που κέρδισαν κάτι από τον καθένα ξεχωριστά.

Όλοι χρειάστηκαν, όλοι προσέφεραν

Καλοί, χρυσοί πολύτιμοι ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης. Τον καλό, ολοκληρωμένο, θίασο όμως κάνουν οι βοηθητικοί. Που ξέρουν το ρόλο τους απ' έξω, δεν κομπιάζουν μπροστά στο κοινό και συμπληρώνουν ιδανικά τους πρωταγωνιστές. Ο Ντάνστον βγήκε πρώτος στη σκηνή και ο Χάντερ στο δεύτερο μέρος, ο Σλούκας μοίρασε σωστά, ο Πετγουέι έβαλε τα τρίποντα, ο Ντάρντεν έβαλε το πρώτο σουτ, και ο... λαγός Παπαπέτρου έτρεχε από εδώ και από εκεί, έπαιζε άμυνες και κατέβαζε ριμπάουντ.

Σαφώς και παρατηρήθηκαν ανορθογραφίες στη διάρκεια της μάχης, ανορθογραφίες που επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να προηγηθεί 60-57 λίγο πριν από το 30'. Η ομαδική υπερπροσπάθεια ωστόσο κάλυψε τα ατομικά λάθη και την έλλειψη πνευματικής διαύγειας, λειτούργησε ως αντίβαρο για κάθε μπάλα ή βολή που χάθηκε στο φινάλε.

Τώρα ο Ολυμπιακός οφείλει να μην χάσει την ευκαιρία που μόνος του δημιούργησε. Θα είναι απελευθερωμένος από την πίεση. Ένα-δυο σουτ να μπουν παραπάνω και η Μπαρτσελόνα θα λυγίσει. Όταν ο Ναβάρο, στα 35 του, προσπαθεί να κρατήσει όρθια μια ομάδα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρέπει να της χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσει με την ελπίδα του πέμπτου ματς στην έδρα της. Η Μαδρίτη είναι πιο κοντά από τη Βαρκελώνη, απέχει μόνο μία νίκη, και ποιος τρέχει τώρα γι' αλλαγές εισιτηρίων;

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 73-71 (VIDEO)

Σχόλιο Τάσου Μαγουλά: Δεν υπάρχει πέμπτο παιχνίδι

News 24/7

24MEDIA NETWORK