Τα σύμβολα δεν αποκαθηλώνονται

Με αφορμή τον Βασίλη Σπανούλη, ο Γιώργος Συρίγος γράφει για το θανάσιμο αμάρτημα της βεβήλωσης των ιερών συμβόλων.

Τα σύμβολα δεν αποκαθηλώνονται

Πως θα σας φαινόταν αν, έπειτα απ’ τις διαδοχικές αποτυχίες του '83 και του '84, οι Λέικερς είχαν διώξει τον Μάτζικ Τζόνσον; Θα τρέφατε τον ίδιο σεβασμό για τους Σέλτικς αν το καλοκαίρι του '88 είχαν κουνήσει το μαντίλι στον Λάρι Μπερντ; Η παραχάραξη της ιστορίας και η βεβήλωση των ιερών συμβόλων αποτελούν "θανάσιμα αμαρτήματα" για τις ομάδες που θέλουν να θεωρούνται πραγματικά μεγάλες.

Παρεμπιπτόντως, στη Βοστόνη το τόλμησαν. Έστειλαν πακέτο πέρσι το καλοκαίρι στο Νιου Τζέρσεϊ τον 37χρονο Κέβιν Γκαρνέτ και τον 34χρονο Πολ Πιρς, επιδιώκοντας, μέσω των πολύτιμων επιλογών στο ντραφτ που πήραν ως αντάλλαγμα, να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο. "Τρίζουν τα κόκκαλα του Ρεντ Άουερμπαχ", συνεχίζουν να πικάρουν οι φίλαθλοι της ομάδας τον εμπνευστή της κίνησης αυτής, Ντάνι Έιντζ.

Τι ήταν ο Ολυμπιακός μέχρι να έρθει ο Σπανούλης;

"Μάγκες, χαλαρώστε με τον Βασίλη!!!! Τέτοιος αθλητής- επαγγελματίας δεν υπάρχει, μακάρι να του έμοιαζαν κ άλλοι... Αν ήταν όλοι σαν τον Βασίλη, το πρωτάθλημα θα ήταν 10 επίπεδα πάνω.. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και όλοι μαζί θα την ξαναφτάσουν στην κορυφή!!!!", έγραψε πριν από λίγη ώρα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο status του στο facebook.

Ο Ολυμπιακός έχασε απ’ τον Παναθηναϊκό ένα πρωτάθλημα που, έπειτα απ’ το διπλό στον τρίτο τελικό του ΟΑΚΑ, έμοιαζε δικό του και μια μεγάλη μερίδα των "ερυθρόλευκων" φιλάθλων έχει ήδη αποφανθεί όσον αφορά το πρόσωπο που φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη: Βασίλης Σπανούλης!

Τα σύμβολα δεν αποκαθηλώνονται
INTIME SPORTS

Όσο κι αν η ήττα απ’ τον "αιώνιο" αντίπαλο δεν χωνεύεται (ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στα δύο τελευταία παιχνίδια), η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σοκάρει. Τι ήταν ο Ολυμπιακός μέχρι να πάρει το τιμόνι στα χέρια του ο 32χρονος Λαρισαίος, υπό την καθοδήγηση βεβαίως του Ντούσαν Ίβκοβιτς; Μια ομάδα που ζούσε με τις αναμνήσεις του ένδοξου παρελθόντος, πασχίζοντας να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Ματσιγιάουσκας, Τσίλντρες, Βούισιτς, Κλέιζα, Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Μπουρούσης, Σχορτσανίτης. Ότι δεν κατάφεραν όλοι αυτοί οι παιχταράδες (οι περισσότεροι εξ αυτών, μαζί), το πέτυχε ουσιαστικά μόνος του ο Σπανούλης. Ξόρκισε τα φαντάσματα που είχαν στοιχειώσει το ΣΕΦ και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην Γη της Επαγγελίας.

Έγινε δακτυολοδεικτούμενος

Δεκατρείς μήνες μετά το Λονδίνο, ο αρχηγός είναι δακτυλοδεικτούμενος και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν να διαχειριστούν μια υπόθεση, η τελική έκβαση της οποίας θα έχει ανάλογη επίδραση στο στάτους της ομάδας με την κατάκτηση των δύο συνεχόμενων Ευρωπαϊκών τροπαίων.

Οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να λένε "κανείς δεν είναι μεγαλύτερος απ’ το παιχνίδι". Το παιχνίδι ωστόσο έχει άγραφους νόμους και αρχές, που υπό μία έννοια έχουν μεγαλύτερη αξία ακόμα κι απ’ τους τίτλους...

Διαβάστε ακόμη:

Σπύρος Καβαλιεράτος: Η μεγαλύτερη ήττα είναι η αχαριστία προς τον Σπανούλη

Σταύρος Καραΐνδρος: Δεν υπάρχει πιο αχάριστος οπαδός από αυτόν του Ολυμπιακού

Γιάννης Ζωιτός: Ο Αλβέρτης "έκαψε" τον Μπαρτζώκα

Νίκος Γιαννόπουλος: Το πρωτάθλημα δεν κρύβει την αλήθεια

Η δίωρη συζήτηση με Μαγουλά, Συρίγο και Καβαλιεράτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK