Την Πέμπτη θα πέσουν κορμιά

Ο Γιώργος Συρίγος γράφει για τα θετικά και αρνητικά των "αιωνίων" όπως αυτά προκύπτουν από το +25 υπέρ του Ολυμπιακού το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΦ.

Την Πέμπτη θα πέσουν κορμιά
INTIME SPORTS

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται. Αν ήμουν στην θέση του Γιώργου Μπαρτζώκα το βράδυ της Δευτέρας, θα προτιμούσα, αντί για +25, ένα… αθόρυβο +12. Όχι για να αποφύγω καταστάσεις υπέρμετρης ευφορίας στα αποδυτήρια. Αυτό, για όσους μπορούν να αντιληφθούν τι ισχύει όταν ο Ολυμπιακός είναι με μειονέκτημα έδρας και έχει μπροστά του τουλάχιστον μία ακόμα επίσκεψη στο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να συμβεί.

Αν ήμουν ο Αλβέρτης...

Πάμε τώρα απ’ την ανάποδη. Αν ήμουν Φραγκίσκος Αλβέρτης και έβλεπα ότι ο δεύτερος τελικός των φετινών πλέι οφ ήταν χαμένος από χέρι, θα προτιμούσα ένα… βαρύ και ασήκωτο αποτέλεσμα, όπως αυτό που εν τέλει ήρθε, παρά μια τιμητική ήττα χάρη σε ένα ξέσπασμα στο φινάλε, όταν όλα θα είχαν κριθεί.

Θα συσπειρωθεί

Έπειτα απ’ το 89-64 στο ΣΕΦ, ένα πράγμα είναι βέβαιο για τον Παναθηναϊκό: θα συσπειρωθεί. 99 φορές στις 100, όταν μια ομάδα με βαριά φανέλα παθαίνει τέτοιο χουνέρι, τα αντανακλαστικά λειτουργούν ακαριαία. Μιλάει ο εγωισμός. Με δεδομένο λοιπόν ότι τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» είναι ανέφικτο να λυθούν μέσα σε λίγα 24ωρα, αυτό είναι το πιο σίγουρο όπλο που έχει στα χέρια του ο «Φράγκι» και οι συνεργάτες του.

Μα ο κόσμος της ομάδας, θα μου πείτε, έχει φτάσει στα όριά του. Ο Παναθηναϊκός είναι φανερό ότι δεν παίζει μπάσκετ, οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» έχουν ανασύρει απ’ το συρτάρι τα πρωτοσέλιδα από εκείνο το 73-38 του 1996 και αυτό δεν χωνεύεται με τίποτα. Μικρό το κακό! Ένα τέτοιο αποτέλεσμα έχει αξία μονάχα στο τελευταίο παιχνίδι μιας σειράς τελικών. Ποτέ και για κανέναν λόγο όταν έχουμε μπροστά μας μίνιμουμ άλλες δύο αναμετρήσεις.

Στη ζυγαριά

Πάμε τώρα να τα βάλουμε όλα αυτά μαζί στη ζυγαριά. Οι ουδέτεροι, που μπορούν να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος και ουδόλως ενδιαφέρονται για το ποιος απ’ τους δύο μεγάλους θα σηκώσει στο τέλος το πρωτάθλημα, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, σε δυο μέρες από τώρα θα παρακολουθήσουν τον πρώτο πραγματικά μεγάλο φετινό τελικό. Με νεύρο, με ένταση και βεβαίως με έντονο συναγωνισμό. Αυτό το τελευταίο το είδαν και στο πρώτο ραντεβού στο ΟΑΚΑ, όμως ακόμα κι έτσι το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης ήταν μια νερόβραστη σούπα. Τι να το κάνουν το ντέρμπι στο φινάλε όταν επί σχεδόν 40 λεπτά… πονούσαν τα μάτια τους με αυτά που έβλεπαν;

Με φουλ αυτοπεποίθηση

Την ώρα λοιπόν που μοιάζει βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ με φουλ αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι μπροστά του έχει την μεγαλύτερή του ευκαιρία για το «μπρέικ». Όταν γίνει το τζάμπολ, το πώς έφτασαν ως εδώ, δεν θα έχει την παραμικρή σημασία…

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 89-64

Μπαρτζώκας: "Η νίκη μετράει, όχι η διαφορά"

Αλβέρτης: "Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε ήταν αργά"

Το φύλλο αγώνα του δεύτερου τελικού

Η πρώτη φορά μετά την 35άρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK