Αmber Alert: Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τα χαμένα 5 εκατ. Ευρώ

Ο Ιβάν Σαββίδης ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι έβαλε το χέρι στην τσέπη. Δαπάνησε ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να φέρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ. Λίγους μήνες αργότερα ψάχνει, μαζί με την επένδυση του, να δει που έχουν εξαφανιστεί οι “σούπερ σταρ” της ομάδας. Λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους ο Γιώργος Χριστοφόρου.

Αmber Alert: Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τα χαμένα 5 εκατ. Ευρώ
el kadouri mak lutseskou vieirinia EUROKINISSI

Πολλοί θα πέσουν πάνω στον Λουτσέσκου. Εν μέρει δικαιολογημένα, αφού ο Ρουμάνος έχει το πηδάλιο του -αγωνιστικού- καραβιού. Αλλά για μισό ρε παιδιά, γιατί θα τρελαθούμε. Τρία χρόνια βρισκόταν στην Ελλάδα ο Λουτσέσκου για λογαριασμό της Ξάνθης. Είδε κανείς σας επιθετικό και "όμορφο" ποδόσφαιρο; Ένας προπονητής που πάει για το -μισό μηδέν-, μαζεμένοι στο κέντρο, αποκτάμε ομοιογένεια και αν βρούμε καλό φορ (βλ. Γιουνές) να τα βάζει μπροστά, κάνουμε... πάρτι.

Αυτό είχε δείξει ο Λουτσέσκου και αυτό εξακολουθεί να δείχνει φέτος σε βελτιωμένη βερσιόν. Τώρα πως φαντασιώθηκαν κάποιοι τον Μουρίνιο από το Βουκουρέστι είναι άλλο θέμα. Το ίδιο φαντάστηκαν και για τον "Ζιντάν" Ελ Καντουρί, που έχει βγάλει 3 ασίστ σε 48 παιχνίδια τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να "πετύχει" καλά-καλά συμπαίκτη με σέντρα. Μεταξύ μας, γι' αυτό ίσως και να βρήκε ομάδα τελευταία στιγμή τον Αύγουστο.

Αλλά για να επιστρέψουμε στο ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι πήρε τρεις καλούς παίκτες. Γιατί είναι όντως καλοί παίκτες (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο). Βιεϊρίνια, Μακ, Ελ Καντουρί. Για να τον ανεβάσουν επίπεδο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης για ΕΝΑΝ χρόνο, επένδυσε κοντά στα 5.000.000 € για τους τρεις τους (μεταγραφή, συμβόλαια, προμήθειες μάνατζερ κτλ).

Ξέρετε τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα; Σε 24 ματς μετρούν 2 ασίστ και 1 γκολ. Το γκολ με την Κέρκυρα και οι ασίστ με ΑΕΛ και Λαμία. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Καλή η ευθύνη του προπονητή, αλλά ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να κάνει ξανά νέο τον Πορτογάλο, να βρει τη χαμένη όρεξη του Σλοβάκου και να ξεμπερδέψει τον Μαροκινό.

Στην τελική, γι' αυτό παίρνουν ένα σκασμό χρήματα. Για να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα με την ποιότητα, το χαρακτήρα, το όνομα που έφτιαξαν και κουβαλούν. Και να παίρνουν δύσκολα πρωταθληματικά ματς όταν ο ΠΑΟΚ έχει πάθει... κοκομπλόκο.

Φάγαμε το 1/3 του πρωταθλήματος και οι τρεις τους είναι "κρυμμένοι" μέχρι στιγμής. Μόνο παράπονα και αιχμές σε παρασκηνιακές στήλες διαβάζουμε. Αν θα αναστηθούν με νέο προπονητή (όταν αλλάξει...), δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο δεδομένο που βλέπουμε με τα μάτια μας ΤΩΡΑ είναι πως αποτελούν σκέτη απογοήτευση.

Φυσικά, το πρωτάθλημα δεν χάθηκε. Στα δικά μου μάτια, ο ΠΑΟΚ έχει το πιο πλήρες ρόστερ από τους big 4. Με λύσεις σε όλες τις γραμμές, γεμάτο πάγκο, ενώ δεν έχει και την Ευρώπη. Απλά κάποιος πρέπει να τραβήξει αυτιά ή να τζογάρει όπως πέρσι με τον Ίβιτς, επιλογή που βγήκε, και να σώσει μία... κοιμισμένη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK