Η απομυθοποίηση των πρωταγωνιστών

Η απομυθοποίηση των πρωταγωνιστών
Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά που θα τονίσουμε, με πίκρα είναι η αλήθεια, το γεγονός ότι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική μας ομάδας δεν άλλαξε, όσο θα έπρεπε, τα ήθη και τα …έθιμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην Τούμπα το απόγευμα της Κυριακής το μίσος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό παρέμεινε άσβεστο. Η κόντρα που κρατάει από τα χρόνια της «προδοσίας Κούδα» επηρεάζει ακόμα όχι μόνο τον κόσμο (αυτό δα είναι αναμενόμενο) αλλά ακόμα τους ποδοσφαιριστές και τους παίκτες. Δεν θα αναλύσουμε φυσικά από αυτό το βήμα τις αμφισβητούμενες φάσεις, δεν είναι δουλειά μας άλλωστε, αλλά δεν θα μπορέσουμε να μην καυτηριάσουμε τη στάση του Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και του Νίκου Καραγεωργίου στη συνέντευξη τύπου.

O προπονητής του Ολυμπιακού, που τελευταία νιώθει μεγάλη πίεση στον πάγκο του, δεν θέλησε να σχολιάσει την ανικανότητα των παικτών του να τελειώσουν από το πρώτο ημίχρονο έναν μετριότατο ΠΑΟΚ αλλά προτίμησε να αναφερθεί σε δημοσίευμα βορειοελλαδίτικης εφημερίδας που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό όμιλο φονιάδων. Σοβαρή βέβαια η καταγγελία του Σερβοέλληνα τεχνικού (και βέβαια πρέπει να απασχολήσει τον ΠΣΑΤ) αλλά κουβέντα δεν ειπώθηκε για αυτήν πριν το παιχνίδι. Καμίανύξη δεν έγινε πριν το παιχνίδι και το θέμα ήρθε, ξαφνικά,στην επιφάνεια μόλις το βράδυ της Κυριακής. Η ουσία είναι ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θέλησε να δώσει στο ελληνικό κοινό τη γνώμη του για το ματς και φυσικά πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Καραγεωργίου, λειτουργώντας με την λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού», προτίμησε να ακολουθήσει και αυτός το δρόμο της φυγής καλώντας και το Δημήτρη Ζωγραφάκη να τον ακολουθήσει. Νέα προκλητική αδιαφορία για την ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου από τους «φυσικούς πρωταγωνιστές» του αγώνα.

Όταν βέβαια ο Ζωγραφάκης μεταπείστηκε και πήρε το λόγο δεν είπε λέξη για τον αγώνα αλλά θέλησε να θίξει το θέμα των οπαδικών τηλεοπτικών εκπομπών. Δεν μας είπε ο παίκτης του Δικεφάλου γιατί η ομάδα του παρουσίασε αυτό το τραγικό αγωνιστικό πρόσωπο στο Α’ μέρος.

Τα πράγματα είναι απλά. Οι «φυσικοί πρωταγωνιστές», του παιχνιδιού που συχνά «αγιοποιούμε», έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον κόσμο που «διψούσε» για ενημέρωση και διάλεξαν για άλλη μία φορά το δρόμο της στείρας αντιπαράθεσης και της πόλωσης. Οι κύριοι αυτοί βέβαια γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν για τη στάση τους γιατί ξέρουν ότι ζουν και εργάζονται στη χώρα της ατιμωρησίας.

Η απομυθοποίηση των παικτών και των προπονητών οι οποίοι τάχα κάνουν ότι μπορούν για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα γίνεται ολοένα και πιο φανερή. Αν οι …«φυσικοί πρωταγωνιστές» αναζητούν τα αίτια της παρακμής του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου μας ας κοιτάξουν πρώτα στον καθρέφτη. Η αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK