Η εφικτή λύση

Η εφικτή λύση
Να λοιπόν που ένα δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα του νέου γηπέδου του πρωταθλητή Ελλάδας. Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, Πολιτεία και Παναθηναϊκός έχουν καταλήξει στην λύση του Ελληνικού απορρίπτοντας έτσι το Γουδί αλλά και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Φάνηκε όμως από την αρχή ότι και η συγκεκριμένη λύση θα συναντήσει πολλές αντιδράσεις. Σίγουρα οι κάτοικοι του Ελληνικού, ανεξάρτητα από την συλλογική τους τοποθέτηση, θα προτιμούσαν στο χώρο του παλιού αεροδρομίου να δημιουργηθεί ένα τεράστιο πάρκο στο οποίο θα δέσποζε το πράσινο που άλλωστε τόσο ανάγκη έχει η πόλη της Αθήνας. Αλλωστε κάτι τέτοιο είχε υποσχεθεί τόσο η απερχόμενη όσο και η παρούσα Κυβέρνηση.

Ούτε όμως στους οπαδούς του Παναθηναϊκού η λύση βρίσκει αρκετούς υποστηριχτές. Το Ελληνικό βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή όπου ιδρύθηκε η ομάδα και δεν συμβολίζει τίποτα για τον φανατικό οπαδό του τριφυλλιού. Το ερώτημα προκύπτει αυτόματα: Και τώρα τι γίνεται;

Καταρχήν ο επίσημος Παναθηναϊκός δεν έχει δημοσιοποιήσει τις απόψεις τους για το θέμα. Μόνο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αντέδρασε χωρίς να πει κάτι επί της ουσίας. Και η ουσία κατά την άποψη του υπογράφοντος είναι ότι γήπεδο του όγκου που θέλει ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ανεγερθεί στο Ελληνικό. Όπως είπε και ο Δήμαρχος της περιοχής Ιορδάνης Εφραιμίδης: «Δεν μπορεί να κατασκευαστεί ένα τέτοιο γήπεδο, στην περιοχή του Ελληνικού. Μια τέτοια χρήση δεν μπορεί να συμβαδίζει με το Μητροπολιτικό πάρκο που θα έχει πυκνή βλάστηση, με ένα χώρο αναψυχής».

Στην συνέχεια, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πρέπει να πούμε τούτο: Θα ήταν λάθος αν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, το οποίο λογικά θα έχει και ένα σωρό άλλους χώρους, κατασκευαζόταν στο κέντρο της Αθήνας (πχ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας). Η πρωτεύουσα έχει οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο που πραγματικά οποιαδήποτε βαριά κατασκευή στο κεντρικό της άξονα θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα (κυκλοφοριακά, περιβάλλοντος κ,α)

Η μόνη ρεαλιστική λύση (έστω και αν στην παρούσα φάση συναντά αντιδράσεις) είναι αυτή του Ελαιώνα. Η περιοχή είναι πολύ μεγάλη, προβλέπεται σε λίγα χρόνια να συνδεθεί με το ΜΕΤΡΟ και δεν βρίσκεται βέβαια στην… άλλη άκρη της γης. Ο Παναθηναϊκός εκεί θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει το χώρο που ονειρεύεται χωρίς να δυσαρεστήσει κανέναν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK