Η ευλογία και η κατάρα του Μάικ Τζέιμς

Τελικά είναι απώλεια για τον Παναθηναϊκό ο Μάικ Τζέιμς ή όχι; Θα λείψει από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ; Μπορεί να βρει κάτι καλύτερο στην αγορά;

Η ευλογία και η κατάρα του Μάικ Τζέιμς

Πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι «αναγνώσεις» των εξελίξεων αλλά και οι απαντήσεις. Προσωπικά το στυλ παίκτη του Μάικ Τζέιμς είναι αυτό που αγαπάω να μισώ. Αλλά που στην τελική δεν θα ήθελα στην ομάδα μου. Πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει με το ένστικτο, που στηρίζεται στο ταλέντο του στο σκοράρισμα και στο ψυχρό αίμα την κρίσιμη στιγμή. Από αυτούς τους παίκτες που πρώτα σουτάρουν και μετά το… σκέφτονται και που δεν μπορείς να τους βάλεις σε καλούπι.

Ο Πεδουλάκης τον πήρε στον Παναθηναϊκό με την ελπίδα να καταφέρει το τελευταίο, δηλαδή να τον βάλει κάτω από τη σκέπη της ομάδας και των δικών του εντολών. Αυτό που κατάφερε ήταν να τον «χάσει» από νωρίς και μετά να χάσει και τη θέση του. Ο Πασκουάλ που γνώριζε από τη θητεία του παίκτη στη Μπασκόνια ακόμη περισσότερο τα χούγια και το στυλ του γνώριζε ότι δεν είχε πολλές επιλογές στον χειρισμό του. Τον άφησε λοιπόν ελεύθερο να αλωνίζει και όπου βγει.

Συχνά πυκνά την τελευταία σεζόν διαβάζατε δεξιά-αριστερά ότι ο Παναθηναϊκός ζούσε και πέθαινε ανάλογα με τα κέφια του Τζέιμς. Κάτι που δεν ήταν μακριά από την αλήθεια. Μόνος του πήρε 3-4 ματς (πρόχειρα θυμάμαι αυτά με την Εφές, την Ουνίξ κ.α.), αλλά όταν «μπλόκαρε» όπως στον 1και στον 3τελικό με τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά μαζί του έπαιρνε και την υπόλοιπη ομάδα που περίμενε μόνο από τα δικά του χέρια την… άνωθεν βοήθεια.

Πλέον ο Παναθηναϊκός ή αν προτιμάτε ο Πασκουάλ καλείται να βρει έναν εξίσου δημιουργικό (στο σκοράρισμα) γκαρντ αλλά παράλληλα και έναν παίκτη που θα βάζει πρώτα και πάνω απ’ όλα την ομάδα που αυτός θέλει να δημιουργήσει σε νέες βάσεις κρίνοντας και από τις έως τώρα κινήσεις των Λεκαβίτσιους,Βουγιούκα και Όγκαστ και με τις επικείμενες αποχωρήσεις (Μπουρούσης; Σίνγκλετον; Γκιστ;) και άλλων παικτών.

Κοινώς; Εντάξει, καλός παίκτης ο Τζέιμς, μια χαρά θα του ταιριάξει το ΝΒΑ και ειδικά το (παραδοσιακά)runngunπαιχνίδι των Σανς αλλά δεν θα χάσει και η Βενετιά βελόνι. Του αξίζουν χίλια μπράβο για την πορεία του απόJuniorCollege, Α2 Ιταλίας, πέρασμα από την Κροατία όπου τον έδιωξαν στις μέρες δοκιμών, Κολοσσό κλπ αλλά ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την πορεία του.

Εκτός και αν τη νέα σεζόν χρειαστεί σε κάποια ματς τον παίκτη που θα βάλει το «τρελό» σουτ υπό πίεση στο τελευταίο δευτερόλεπτο οπότε και θα μνημονευτεί ξανά…

Υ.Γ. Θα μας λείψει, σε εμάς τους… τουϊτεράδες η κριτική του διάθεση, οι κοφτερές απαντήσεις στα σχόλια τωνhatersκαι όσα μοιραζόταν σε αυτό τον διαδικτυακό μικρόκοσμο και έδιναν μία πικάντικη νότα στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε σχεδόν όλη τη σεζόν ο Τζέιμς είχε μία σχέση αγάπης-μίσους με την πλειοψηφία των φίλων του Παναθηναϊκού και θέλω να πιστεύω ότι και αυτός το… διασκέδασε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK