Καλά να'μαστε...

Καλά να'μαστε...
Η πρώτη αγωνιστική του 27ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, κατά το 75% των αγώνων, ανήκει στο παρελθόν. Είναι φυσικό το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να δεσπόζει και μ' αυτό θα αρχίσουμε...

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να φύγουν από το Ολυμπιακό Στάδιο με τους τρεις πόντους. Ιδανική αρχή, κυρίως από ψυχολογική σκοπιά. Αγωνιστικά, αν συνεχιστούν τα... περσινά, τότε οι απώλειες καλύπτονται και με το παραπάνω.
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ήταν φανερό πως αμφότερες οι ομάδες, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ταυτόχρονα, έχουν στον πάγκο ανθρώπους – προπονητές που δεν κοιτούν την εξέδρα. Με άλλα λόγια, δεν αφήνουν κάτι στη τύχη, τα... γνωστά (πάθος, τσαμπουκάς, δύναμη) τα αφήνουν σε δεύτερη μοίρα και είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο επάγγελμά τους.

Είναι λογικό σε ανάλογες περιπτώσεις οι (τηλε)θεατές να μην βλέπουν όσα θα ήθελαν. Ο Ολυμπιακός όμως, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του: Δυνατός στον αέρα, με μέσους που γνωρίζουν άριστα τις οιεσδήποτε " Ειδικές Συνθήκες". Στο τέλος της ημέρας, το γεγονός πως και τα δύο τέρματα επιτεύχθηκαν από ισάριθμους "μεσαίους", ίσως μαρτυρά τη διαφορά των δύο ομάδων, λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν το γεγονός πως ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και ο κίνδυνος της διάψευσης είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Στα του Παναθηναϊκού, η λέξη " Εκνευρισμός" είναι ίσως το κλειδί της ήττας. Όταν το συγκεκριμένο στοιχείο παρουσιάζεται τόσο στη τελική προσπάθεια (είτε πάσα, είτε σουτ), όσο και στις αντιδράσεις, τότε δε μπορεί κάποιος να περιμένει πολλά. Ως επιμύθιο, ας κρατήσουμε τα όσα ειπώθηκαν από Μαλεζάνι – Σόλιντ αλλά και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές σε αίθουσα Τύπου και Μικτή Ζώνη. " Έτυχε ή πέτυχε " δεν γνωρίζουμε, ελπίζουμε μόνο να γίνει συνήθεια.

Κατά τα άλλα, οι εντυπώσεις που έπονται είναι αρνητικές και αφορούν στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου δεν δικαιολόγησαν στο παραμικρό την διάχυτη αισιοδοξία για νέο ξεκίνημα και παραδόθηκαν στην Ξάνθη. Μία Ξάνθη, η οποία και εφέτος δείχνει πως η έκτη θέση είναι το μίνιμουμ των δυνατοτήτων της. Είπαμε όμως: Αρχή είναι ακόμη.

Στα αξιοσημείωτα η κακή εικόνα του Ηρακλή αλλά και το γεγονός πως οι δύο νεοφώτιστες ομάδες που ρίχτηκαν στη μάχη (Λάρισα, Ακράτητος) δεν ηττήθηκαν. Οι "πράσινοι" μάλιστα, πανηγύρισαν την επιστροφή τους στην Α Εθνική με τρία γκολ.

24MEDIA NETWORK