Κωλοτούμπας... το ανάγνωσμα

Κωλοτούμπας... το ανάγνωσμα
Η 28η Ιανουαρίου 2005 πρέπει να καταγραφεί στα πρακτικά ως ιστορική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως η μέρα που χάθηκε η τελευταία ίσως ευκαιρία να μπει τάξη στο δύσμοιρο λαϊκότερο άθλημα.

Όχι διότι «δικαιώθηκαν» οι ιστορικοί σύλλογοι Ολυμπιακός και Πανιώνιος (sorry, Νέος Πανιώνιος κ.φίλαθλε Μπέο) και αποκαταστάθηκε η αδικία. Διότι χάθηκε η μοναδική ευκαιρία που δόθηκε τυχαία από την Εθνική ομάδα μετά την Πορτογαλία σε όλους όσους κόπτονται για το άθλημα να το βάλουν σε θέση που του αρμόζει.

Ποιο φταίνει για το όλο κακό της 9ης Ιανουαρίου; Πρώτα απ’όλα ο Τσίκινης! Ακούς εκεί να μην ξεκινήσει τον αγώνα, για δύο καθίσματα και πέντε ανώριμα παιδιά. Προτεινόμενη ποινή να ανατεθεί η προστασία του στη κροατική μαφία του Βερολίνου, μόλις αυτή ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με το νεαρό Χόιτσερ, το διαιτητή που ταράζει αυτόν τον καιρό συθέμελα το γερμανικό ποδόσφαιρο.

Βεβαίως η αστυνομία, γιατί πάντα φταίει! Όταν δεν επεμβαίνει, δότι ολιγώρησε και όταν επεμβαίνει διότι χτυπούσε αλύπητα τα απροστάτευτα παιδιά. Να τους στείλουμε στη Βαγδάτη για εκπαίδευση και όταν αποδείξουν ότι τα καταφέρνουν, τότε να τους φέρουμε πίσω.

Φυσικά φταίει και οι κάμερες που κατέγραψαν εικόνες που δεν έπρεπε να φανούν. Ενώ κάποιες άλλες κάμερες, μέρες πριν έδιναν με τις ευλογίες του προέδρου, οδηγίες για την κάθοδο των μυρίων στη Νέα Σμύρνη. Εκείνου του προέδρου που σήμερα καλεί τον κόσμο του Ολυμπιακού να απομονώσει τους ταραξίες. Δεν ξεκινά ο ίδιος διώχνοντας τους τηλεοπτικούς αστέρες-οπαδούς;

Υπάρχουν όμως και οι δικαιωμένοι της ιστορίας. Πρώτα απ’όλα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Μέσα στην προσπάθεια του να αποτινάξει το πράσινο σκούφο, κατάφερε όλα όσα άλλοι δεν κατάφεραν ούτε οι Κανελλόπουλοι. Να γίνει πρώτος πρόεδρος της ΕΠΑΕ-συνήγορος ομάδων. Αφού πήρε φόρα, ας αποκαταστήσει και τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι -90 βαθμοί δεν ήταν σύννομοι με τους κανονισμούς της FIFA.

Μεγάλη η δικαίωση και για τον υφυπουργό Αθλητισμού κ.Ορφανό. Κατάφερε σε μόλις εννιά μήνες να θυμίζει κακή απομίμηση του προκάτοχού του, που τουλάχιστον λόγω προϋπηρεσίας τα πήγαινε καλύτερα με τον Τύπο. Πάντως, προσωπικά, ακόμη περιμένω τις συλλήψεις των ταραξίων μέσω βίντεο.

Δικαιωμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Αφού με ξένα κόλλυβα (βλέπε Εθνική και Οτο) καταξιώθηκε, καθάρισε ως νέος Ηρακλής τον κόπρο του Αυγεία. Και αφού τα κατάφερε θαυμάσια, διεκδικεί τη διοργάνωση του 2012. Μήπως προτιμότερο θα ήταν να περιμένουμε το 2112, μπας και έχουμε ηρεμία στα γήπεδα τότε;

Ο φίλαθλος κ.Μπέος στον οποίο πρέπει να απονεμηθεί βραβείο ανδρείας, αφού κατάφερε να σώσει παίκτες του Ολυμπιακού από το μαινόμενο πλήθος. Μέρος του οποίου ξεσήκωσε ο ίδιος τόσο εντός γηπέδου, όσο και νωρίτερα όταν προκαλούσε με το θέμα εισιτηρίων.
Τέλος, η φίλαθλη κοινή γνώμη, που στο άκουσμα της πρωτοβάθμιας ποινής έπαθε σοκ, που της προκάλεσε ανεπανόρθωτα ψυχικά τραύματα. Τώρα μπορεί να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, εν μέω αναπτήρων, μπουκαλιών, καθισμάτων και διαχρονικών συνθημάτων και κοσμητικών επιθέτων για τη μάνα, τη θεία, τη γυναίκα του αντιπάλου.

Για να μην παρεξηγηθώ. Ουδόλως με ενδιαφέρει αν οι βαθμοί έπρεπε ή όχι να αφαιρεθούν. Όπως δεν με ενδιαφέρει ποιες ήταν οι ομάδες που τιμωρήθηκαν. Το θέατρο σκιών με ενοχλεί. Η δήθεν αποφασιστικότητα για νέα αρχή και η κατάρρευση αυτής μόλις λίγες ημέρες μετά. Οποιος θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο το κάνει μέσα σε ένα μήνα. Πρώτα πρόληψη, μετά παραδειγματικές τιμωρίες, συλλήψεις ενόχων, ποινές μέχρι και την αποκατάσταση των ζημιών, ανεξαρτήτως προσώπων, ονομάτων, αξιωμάτων και θέσεων. Το γενικότερο ξερίζωμα του κακού, από όπου κι αν προέρχεται ή κρατείστε ότι έχετε κύριοι υπεύθυνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ημίμετρα και βαρύγδουπες τηλεοπτικές εξαγγελίες έχουμε χορτάσει!

News 24/7

24MEDIA NETWORK