Die, another day!

Το "κανονάκι" που ψάχνει ο Παναθηναϊκός στη Λιέγη, ο… τόπος μαρτυρίων και τα 745 "στεγνά" αγωνιστικά λεπτά στο Βέλγιο, ο Εμποκού και ο ρόλος "κλειδί" του Βιγιαφάνιες. Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα λίγες ώρες πριν τη "μάχη" του Τριφυλλιού στο "Μορίς Ντουφράσν".

Die, another day!

Η προ 14 μηνών "αποστολή στο Μπριζ" απέτυχε μετά την ήττα με 3-0 (με τρία γκολ στο β’ ημίχρονο) και τον αποκλεισμό απ’ τον γ’ προκριματικό τουChampionsLeague. Απόψε (Πέμπτη, 20/10), οι παίκτες του Παναθηναϊκού κι ο Αντρέα Στραματσόνι, καλούνται να παίξουν σε μια -πολύ πιο απαιτητική- "ταινία" και να μπουν στο ρόλο το "007 στο…Dieanotherday"("Πέθανε μια άλλη μέρα"), παίζοντας τα… ρέστα τους, σ’ ένα ματς "ζωής και θανάτου" για την εφετινή παρουσία τους στην Ευρώπη…

Κόντρα σε μία ομάδα που τον απέκλεισε και τις δύο φορές που τον βρήκε απέναντί της απ’ το 2010 και μετά, ο Παναθηναϊκός καλείται να αποδείξει ότι ήρθε η ώρα να ανέβει…levelστα ευρωπαϊκά Κύπελλα και να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε φάση ομίλων μετά από 7 χρόνια (22/10, 1-0 στο Γκρατς επί της Στουρμ). Και το πρώτο του "μεγάλο" ευρώ-διπλό, μετά το θρίαμβο της Ρώμης τον Φλεβάρη του 2010 (3-2 στο "σπίτι" της Ρόμα).

"ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ" ΒΕΛΓΙΟ

Για να γίνει ωστόσο βεβαίως, οι "πράσινοι" θα πρέπει (εκτός των άλλων) να… γκρεμίσουν και μια απόλυτα αρνητική παράδοση που έχουν στο Βέλγιο, με μόλις 2 "λευκές" ισοπαλίες και 7 ήττες σε 9 ματς. Και βεβαίως να βρουν αυτό που τους έλειψε στην (έξοχη, αλλά… αναποτελεσματική) εμφάνισή τους στο Βίγο. Το γκολ… Το γκολ που το έχουν πανηγυρίσει μόλις μία φορά επί βελγικού εδάφουςαπ’ τον Γιώργο Γονιό (κι αυτή πριν από 48 χρόνια, στην ανώδυνη ήττα 1-2 απ’ τη Ντάρινγκ, στο Κύπελλο Εκθέσεων), για να ακολουθήσουν 745 (!) "στεγνά", αγωνιστικά λεπτά! Κανονικός τόπος… μαρτυρίων!

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός απόψε; Πρώτα απ’ όλα, απόλυτη προσήλωση στο πλάνο, όπως έκανε στον αγώνα με τη Θέλτα. Να μην τον "τρέξει" η νεανική (αλλά άπειρη) ομάδα του Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς. Να είναι συμπαγής, να περιορίσει τους χώρους ανάμεσα στις γραμμές του, να παίξει με πολλούς παίκτες δίπλα στη μπάλα, για "σκαλοπάτια" στην ανάπτυξη, με το που θα ανακτά την κατοχή της.

Και βεβαίως να μην σπαταλήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει, όπως έκανε (εγκληματικά) πριν από τρεις εβδομάδες στο Βίγο. Διότι φάσεις θα φτιάξει, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δεδομένα κενά στα μετόπισθεν και δη στο κεντρικό αμυντικό της δίδυμο. Το ζητούμενο ωστόσο, είναι αυτή τη φορά στην πρώτη, στη δεύτερη φάση για γκολ, η μπάλα να μπει μέσα. Διότι σ’ αυτό το επίπεδο, ο αντίπαλος δεν θα στη… χαρίσει (και πάλι).

Ο ΕΜΠΟΚΟΥ

"Κλειδί" σ’ όλο αυτό θα έχει ο παίκτης που θα κληθεί να παίξει ως "ελεύθερος" πίσω απ’ τον Μπεργκ. Το ρεπορτάζ, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης (19/10) έλεγε "Εμποκού". Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και γιατί ο Ιμπάρμπο, μολονότι είναι καλά το τελευταίο τριήμερο, μοιάζει σαν να έχει χάσει το ρυθμόπου είχε στο ξεκίνημα της σεζόν και γιατί ο «Πόλο» (όπως φωνάζουν τον Εμποκού στη Λιέγη) ξέρει το συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά και τη φιλοσοφία της Σταντάρ απ’ έξω κι ανακατωτά.

Δικό της "παιδί" είναι άλλωστε, εκεί έκανε το ξεπέταγμά του την τετραετία 2011-15 και στην επιστροφή του στο "Μορίς Ντουφράσν" ο διεθνής Κονγκολέζος επιθετικός, έχει μεγάλα κίνητρα για να (απο)δείξει στους δικούς του, πως προόδευσε σαν παίκτης και δεν είναι πλέον απλά ένας καλός… μαθητής.

ΤΟ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ"

Την πολύ πιθανή παρουσία του Εμποκού "φωτογράφισε" ως ένα βαθμό και ο "Στράμα", με μια ατάκα του (σε σχετική ερώτηση) στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

"Ο Εμποκού είναι η τελευταία μας μεταγραφή, ήρθε την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Άργησε λίγο να ενσωματωθεί, γιατί με την Κιέβο δεν έκανε προετοιμασία και τώρα επανέρχεται. ΑΠΟ ΤΩΡΑ έως το τέλος της σεζόν, θα μπορέσει να δώσει όσα περιμένουμε".

Ο ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Δεύτερο "κλειδί" για το τι Παναθηναϊκό θα δούμε απ’ τη μέση και μπροστά, θα είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Στο νέο ρόλο του στα ευρωπαϊκά ματς, πολύ πιο κοντά στους Ζέκα και Λεντέσμα, ως μέσα αριστερά για να «γεμίζει» ακόμη περισσότερο τον άξονα, αλλά και για να έχει μπροστά του πολύ περισσότερο γήπεδο στις μεταβάσεις των "πράσινων" απ’ την άμυνα προς την επίθεση.

Απ’ τις συνεργασίες του "Βίγια", με τον Μπεργκ και τον παρτενέρ (Εμποκού ή Ιμπάρμπο) θα κριθεί εν πολλοίς και το τι… ψάρια θα πιάσει ο Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά. Ο Λούκας έδειξε στο Βίγο, πως αρχίζει να εξελίσσει το παιχνίδι του και σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων. Απόψε ωστόσο, οι απαιτήσεις θα είναι ακόμη πιο αυξημένες, διότι οι "πράσινοι" δεν έχουν άλλα περιθώρια. Κι επιβάλλεται να γυρίσουν στην Αθήνα με βαθμό/ούς, παίρνοντας "κανονάκι ζωής", που λέγαμε πιτσιρικάδες, όταν παίζαμε ηλεκτρονικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H αγγλική ομάδα που παρακολουθεί στενά τον Μπεργκ!
"Όποιος δεν ξαναγίνει... killer μένει σπίτι του"

News 24/7

24MEDIA NETWORK