Είχε ανάγκη αυτόν τον "αέρα" ο Παναθηναϊκός

Η αυτοπεποίθηση που έβγαλε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην παρουσίασή του, τα παναθηναϊκά λόγια που είχαν χρόνια να ακουστούν και η καταβεβλημένη εικόνα του Γιάννη Αλαφούζου που οφείλει να συνέλθει και να αντιμετωπίσει την κρίση με αποφασιστικότητα. Ο Κώστας Γουλής καταθέτει το κλίμα και τις εντυπώσεις απ’ την "πρώτη" του νέου τεχνικού του "τριφυλλιού".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Είχε (εντυπωσιακό) «αέρα» ο Μαρίνος Ουζουνίδης το μεσημέρι του Σαββάτου (3/12) στην επίσημη παρουσίασή του απ' τους Γιάννη Αλαφούζο και Ζιλμπέρτο Σίλβα. «Αέρα» αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, που μπορεί σε ορισμένους να ξένισε και να έμοιαζε… too much, ωστόσο είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός «οργανισμός» τον χρειαζόταν σε απίστευτο βαθμό.

Βάλτε τα κάτω από τι είδους διαδικασία έχει περάσει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο δίμηνο. Με μόλις μία νίκη στα τελευταία έντεκα επίσημα παιχνίδια του. Με το ηθικό και την ψυχολογία όλων (απ’ τον πρώτο ως τον τελευταίο στην ομάδα και στην κερκίδα) να βρίσκεται στα… Τάρταρα. Με τα αγωνιστικά κίνητρα «σκοτωμένα» και τη χρονιά να δείχνει «τελειωμένη» πριν μπει καλά-καλά ο Δεκέμβρης.

Η φωνή σιγουριάς, σταθερότητας και αισιοδοξίας που έβγαλε ο Εβρίτης τεχνικός στην πρώτη γνωριμία του με τους δημοσιογράφους (όντας ανεπηρέαστος κι απ’ όσα έγιναν στην πρώτη προπόνησή του το απόγευμα της Παρασκευής με το «ντου» των οπαδών) έμοιαζε σαν μια πρώτη μικρή «ένεση». Όπως κι άλλες δύο πολύ σημαντικές ατάκες που είπε. Το «…να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, να χαίρεται για αυτό που βλέπει και τρίτον να επιστρέψουμε σε χαρές και τίτλους. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός" και το «…στο φινάλε η μεγάλη ομάδα μέσα στο γήπεδο είναι ο Παναθηναϊκός".

Ειλικρινά πόσο καιρό είχε να ειπωθούν αυτά τα λόγια από άνθρωπο που βρίσκεται εντός του Παναθηναϊκού. Άνθρωπο που να «νιώθει» και να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος που βρίσκεται, ποια είναι η αποστολή του και τι σημαίνει αυτός ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ σύλλογος. Δεν είναι εύκολο το έργο του Ουζουνίδη. Μα καθόλου εύκολο… Δείχνει ωστόσο, απόλυτα προετοιμασμένος ψυχολογικά και με πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο «όπλο» του σ’ αυτή την τόσο δύσκολη εκκίνηση.

ΤΟ... ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Τα υπόλοιπα είναι θέμα δουλειάς, προκειμένου να αρχίσει να «μαζεύει» την κατάσταση και να δείξει αυτή η ομάδα μέχρι που μπορεί να φτάσει. Είναι βεβαίως και θέμα αποτελεσμάτων και ο χρόνος τον πιέζει. Όμως κι εκεί έδειξε πως δεν «φοβάται», βγάζοντας αποφασιστικότητα για να «ξυπνήσει» τον εγωισμό της ομάδας και να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός ΟΜΑΔΑ.

Σ’ αυτό το ξεκίνημα του Ουζουνίδη βεβαίως θα χρειαστεί και βοήθεια απ’ τα «ανώτερα» κλιμάκια του συλλόγου. Όχι μόνο σε επίπεδο μεταγραφών και αποδοχής των προτάσεών του γι’ αυτούς που θα αποχωρήσουν τον Γενάρη. Αλλά και σε επίπεδο πλάνου και προσανατολισμού στο τι θέλει (επιτέλους) να φτιάξει ο Παναθηναϊκός.

Ο Γιάννης Αλαφούζος που βρισκόταν εξ’ αριστερών του Ελληνα τεχνικού στο πάνελ έβγαζε στο βλέμμα του μια τεράστια απογοήτευση και ίσως κούραση για όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Λογικό απ’ τη μία πλευρά διότι έπεσαν πολλά… μαζεμένα. Με δική του ευθύνη όμως. Οφείλει ωστόσο να «συνέλθει» ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, να βρει πυγμή και να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την κρίση που έχει ποτίσει τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα. Ας ακούσει καλύτερα κι ο ίδιος τα λόγια που είπε νωρίτερα ο νέος προπονητής της ομάδας. Διότι έτσι όπως είναι πλέον η κατάσταση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ουζουνίδης: Επιστροφή στους τίτλους
Ο Στραματσόνι για το διαζύγιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK