Ετσι ειλικρινά που να ΠΑΣ;

ΠΑΟ που δεν έχει πλέον ούτε τα… βασικά για να "πολεμήσει" με ομάδες σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο "διάολος" σενιόρ Πέδρο Κόντε, η "παρατημένη" εικόνα μετά το 1-0 και η "καταραμένη" χρονιά που έχει πολύ δρόμο μέχρι να βγει και να τελειώσει ο αγωνιστικός "εφιάλτης". Ο Κώστας Γουλής βουτάει στη… λίμνη των στεναγμών μετά τη νέα "πράσινη" εκτός έδρας αποτυχία.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακόμη ένα βράδυ θλίψης, απογοήτευσης και μαυρίλας για όλο τον Παναθηναϊκό. Σε μία χρονιά που την πήρε ο διάολος από το ξεκίνημά της και έχει ακόμη (πολύ) δρόμο. Και δεν λέει να τελειώσει με τίποτα…

Ακόμη ένα… καρφί στο αγωνιστικό "φέρετρο" που έφτιαξαν δίχως ψήγμα ενοχής ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, για να βάλουν μέσα τον Παναθηναϊκό. "Ξεγυμνώνοντας" τον σύλλογο από κάθε ποιοτικό ποδοσφαιριστή του, από καθετί θα μπορούσε να "θυμίζει" Παναθηναϊκό. Και υποβάλλοντάς τον σε ένα άνευ προηγουμένου οικονομικό κι αγωνιστικό… Survivor, σε έναν ανελέητο διασυρμό και άρον-άρον "ξεπούλημα", διότι ο μεγαλομέτοχος "δεν θέλει να πληρώνει άλλο" και το μπάτζετ και το ρόστερ "έπρεπε" να πέσουν σε επίπεδα ομάδας… παραμονής. Όταν όμως δεν έχεις σαν ομάδα ούτε τα… βασικά, θα πληρώνεις διαρκώς τέτοιες βραδιές. Σαν ένα ατελείωτο copy-paste "βασανιστήριο", ειδικά εκτός έδρας, όπου ο εφετινός Παναθηναϊκός έχει σπάσει κάθε ιστορικό, αρνητικό ρεκόρ, οδεύοντας για τη χειρότερη συγκομιδή μακριά από την έδρα του, όλων των εποχών (ήδη μετράει 5 ισοπαλίες και 6 ήττες εκτός Λεωφόρου).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έκανε τίποτα… εξωπραγματικό για να νικήσει (και αυτός) τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Απλά είχε τα βασικά "εργαλεία" και μ’ αυτά εκτέλεσε τους "πράσινους". Διαθέτει έναν απ’ τους καλύτερους σέντερ-φορ της εφετινής (αλλά και της περσινής) λίγκας, τον σενιόρ Πέδρο Κόντε, που όσο… μπόι του λείπει για "9άρι", τόσο… διάολος και killer είναι, διαθέτει ομοιογένεια και μία ομάδα που "δουλεύεται" χρόνια από τον ίδιο άνθρωπο, χωρίς να υποβάλλεται σε συνεχόμενα extreme makeover στο δυναμικό του, όπως γίνεται στον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,5 χρόνια.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός αφού έκανε ένα σχετικά καλό ξεκίνημα και δεν βρήκε το γκολ στην τεράστια ευκαιρία του Μυστακίδη στο 6’ (με γκολ απ’ αυτά που δεν χάνονται) και στις φάσεις που έφτιαξε μετά, "έσβησε" μόλις δέχθηκε το 1-0. Κι από εκεί και πέρα υπήρχαν στιγμές μέχρι το 60’-65’ που έμοιαζε με μία ομάδα "παρατημένη", ανήμπορη να αλλάξει τη μοίρα της και να παλέψει, να πολεμήσει έστω για να βάλει ένα "φρένο" τον… κατήφορο. Έτσι όμως ειλικρινά που να… ΠΑΣ; Και η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πολύ όμως…

Ο Γιάννης Πετράκης, "διάβασε" εξαιρετικά τις "συνθήκες" του αγώνα, ψυχανεμίστηκε πως η αμυντική τριάδα του "τριφυλλιού" θα είχε "θέματα" ομοιογένειας –καθώς έχει δουλέψει το συγκεκριμένο σύστημα μόλις 7-8 μέρες- και "φόρτωσε" και δεύτερο επιθετικό δίπλα στον Κόντε. Ο Μπετρά έπαιζε… ξύλο με τους στόπερ κι ο Κόντε "ανακάτευε" το… σύμπαν. Ηταν όμως και πέρα για πέρα… παιδικές και οι αντιδράσεις της άμυνας του Παναθηναϊκού (και) στα δύο γκολ, αλλά και στις άλλες ευκαιρίες που έφτιαξε ο ΠΑΣ.

Στο 1-0 ο Οικονόμου δίστασε δις να φύγει με τάκλιν πάνω στον Ισπανό, φοβούμενος το φάουλ… αποβολή, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα. Στο δε 2-0, μέχρι να φτάσει η μπάλα στον Κόντε και να εκτελέσει α-λα… Φαν Μπάστεν, η μπάλα ταλαιπωρήθηκε τρεις και τέσσερις και πέντε φορές ανάμεσα στον Μπετρά και τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και δεν βρέθηκε ένας, ΕΝΑΣ "πράσινος" να τη στείλει στη… λίμνη των στεναγμών. Με λίγα λόγια… καληνύχτα και καλή τύχη, πριν καλά-καλά βγει το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ έπαιξε έξυπνα με το χρόνο και διαχειρίστηκε με προσοχή το ισχυρό προβάδισμά του, ο Σιδηρόπουλος "έφαγε" ένα πέναλτι σε ανατροπή του Μυστακίδη από τον Μιχαήλ και το ματς ξαναπήρε ελαφρώς χαρακτήρα… ροντέο από το πουθενά, όταν στο 69’ ο Χατζηγιοβάνης έκανε ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν τόση ώρα οι συμπαίκτες του. Μία ποιοτική "μπούκα" στην περιοχή, ικανή για να ανατρέψει την αμυντική ισορροπία των γηπεδούχων.

Και πάλι όμως δεν έφτανε, διότι το "πράσινο" υλικό εξακολουθεί να είναι πολύ "φτωχό" και λειψό σε επιλογές κι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να υστερεί σε ποιότητα ακόμη και σε τέτοιου είδους ματς. Πώς να μην φλερτάρει λοιπόν με τα χειρότερά του ρεκόρ, πώς να μην παρακαλάει ο κάθε φίλος του Παναθηναϊκού να πέσει για ύπνο και να ξυπνήσει τον… Μάιο, για να έχει τελειώσει τουλάχιστον αυτός, ο αγωνιστικός "εφιάλτης";

News 24/7

24MEDIA NETWORK