Αδυναμία είναι να διακόπτεις το πρωτάθλημα

Ο Κώστας Καίσαρης δεν κάνει τον Σέρλοκ Χολμς σχετικά με τη φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα. Και πολύ περισσότερο πριν βγει το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Επικαλείται όμως το αυτονόητο ερώτημα: Ποιος ωφελείται;

Αδυναμία είναι να διακόπτεις το πρωτάθλημα
kontonis bikas koutsokoumnis

ΕΤΣΙ ξεκίναγε επί λέξη το μπλογκ εδώ στοContra.gr τοπροηγούμενο Σάββατο: " Θα τελειώσει ο πόλεμος, στη Συρία; Δύσκολο... Θα τελειώσει ο πόλεμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ακόμα πιο δύσκολο..."!

Σήμερα, Τρίτη, καίγεται το σπίτι του Μπίκα. Το δια ταύτα θα το βρουν και θα το πουν οι ειδικοί. Αν επρόκειτο για εμπρησμό ή τυχαίο γεγονός. Αυτό είναι το ένα. Και θα πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα. Το "άλλο" είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πληρώνει για πολλά χρόνια την κατάρα Κοντονή!

Με τη μια ο Κουτσοκούμνης με το μωράκι αποφασίζει την αναστολή των πρωταθλημάτων Α', Β' και Γ' Εθνικής. Αυτό όμως, το ξέραμε να το κάνουμε και μόνοι μας. Δεν ήταν ανάγκη να έρθει να μας το πει, ο Ύπατος Αρμοστής, της ΦΙΦΑ. Το έκανε για ψύλλου πήδημα,για πλάκα μπορείς να πεις, ο Κοντονής. Αν ήταν αυτή η λύση δεν τον είχαμε καμιά ανάγκη τον κουμπάρο από τη Κύπρο.

Κι επί τη ευκαιρία αυτή την απόφαση τη πήρε ο Κωστάκης από μόνος του, η εξέφρασε γνώμη και το μωράκι;

Αυτό, λοιπόν, το " σταματάμε το πρωτάθλημα" είναι για τα πανηγύρια. Δεν είναι επίδειξη ισχύος απέναντι στην ανομία. Αδυναμία, είναι... Αν ήταν έτσι, όταν αποδεδειγμένα οι κακοποιοί τινάζουν με δυναμίτες τις πυλωτές στις πολυκατοικίες που μένουν δικαστικοί, έπρεπε να ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων. Δεν αντέχει σοβαρής συζήτησης αυτό το καλαμπούρι...

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, ακόμα κι αν η φωτιά στο σπίτι του Μπίκα ήταν τυχαία. Δεν είναι δυνατόν όμως, αυτό το σοβαρό πράγματι ζήτημα να το αντιμετωπίζουν τυχαίοι. Μια Αστυνομία που δεν ασχολείται και κάποιοι περαστικοί Υπουργοί Αθλητισμού, που κυνηγάνε τις εντυπώσεις κι όχι την ουσία.

Από τις ομάδες,τις αποκαλούμενες μεγάλες ομάδες δεν θα περίμενες κάτι διαφορετικό. Όλες κλαίνε και οδύρονται για το κακό που βρήκε το ποδόσφαιρο. Περισσότερο σαφώς και λιγότερο εμμέσως ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον. Στον Παναθηναϊκό λένε κι όχι για πρώτη φορά, ότι ένα τέτοιο πρωτάθλημα δεν το έχουμε ανάγκη και δεν το θέλουμε. Λογικό... Όταν είναι επτά βαθμούς πίσω και βλέπουν ότι δεν μπορούν να το πάρουν. Στον Ολυμπιακό που είναι επτά βαθμούς μπροστά και βλέπουν ότι δεν το χάνουν, θέλουν να συνεχιστεί κανονικά.

Κι αφού όλοι το καταδικάζουν αν πρόκειται πράγματι για εμπρησμό, ποιος το έκανε; Εξωγήινοι; Προφανώς και όχι! Σε αυτές τις περιπτώσεις η αφετηρία για τις έρευνες είναι απλή: Ποιος ωφελείται; Ποιος έχει πρόβλημα και θέλησε να το λύσει με αυτό τον τρόπο; Την απάντηση έχει δώσει ο Σκοτσέζος συγγραφέας του Σέρλοκ Χόλμς, Άρθουρ Κόναν Ντόιλ " Όταν αποκλείσεις το αδύνατο, αυτό που μένει, όσο απίθανο κι αν φαίνεται αποτελεί την αλήθεια"!

Δεν έχω να πω άλλα. Τα είχα πει, τα είχα κατά κάποιο τρόπο προβλέψει, στο προηγούμενο μπλόγκ, " Κουτσοκούμνης Νίτσε και Κοντονής ".Οφείλω όμως, να ομολογήσω ότι ο ακάματος Υπουργός από τη Ζάκυνθο, έχει γκίνια. Με το που έφυγε ο Κοντονής από το Αθλητισμού για το Δικαιοσύνης κάηκε το... Κορδελιό. Συγνώμη, κάηκε στη Χαλκιδική το σπίτι του Μπίκα. Η απέραντη δυστυχία του δαιμόνιου Ζακυνθινού να είναι έξω από το κόλπο και τη δημοσιότητα.

Στο τραγουδι της ημέρας, Τζορτζ Χάρισον και πολλά άλλα θηρία, στο While my guitar gently weeps.

News 24/7

24MEDIA NETWORK