Δυο Τσίπρες στην ίδια σουίτα δεν χωράνε

Ο Κώστας Καίσαρης αναλύει και εξηγεί για ποιους λόγους Αλέξης Τσίπρας και Ντέμης Νικολαΐδης μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Και γι' αυτό ακριβώς ο Ντέμης έφυγε από τη σουίτα στο Καραϊσκάκης όσο κάθισε εκεί ο πρωθυπουργός. Δύο Τσίπρες μαζί σε 20-25 τετραγωνικά ήταν too much.

Δυο Τσίπρες στην ίδια σουίτα δεν χωράνε

Το νταηλίκι και η φιλανθρωπία, δεν διαφημίζονται. Όποιος το κάνει είναι τσάμπα μάγκας. Το έκανε ο Ντέμης Νικολαΐδης...

Αυτοδιαφημιζόμενος μάλιστα, ότι όταν ο Τσίπρας μπήκε στη σουίτα των διεθνών του 2004, στο ημίχρονο με τη Βοσνία, αυτός σηκώθηκε κι έφυγε. Τσάμπα μαγκιά. Η μαγκιά γίνεται, δεν λέγεται. Γκουγκλάρεις και βλέπεις την είδηση μέχρι και στα Νέα της Αλεξανδρούπολης, της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Προφανώς και το έχει ανάγκη αυτό ο Ντέμης. Το είχε ανέκαθεν. Πολύ περισσότερο τώρα, που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν σβήσει:Ούτε ποδοσφαιριστής, ούτε πρόεδρος. Οταν είσαι μαθημένος να ασχολούνται μαζί σου, σου λείπει. Και βρίσκεις τρόπους, να προκαλέσεις εσύ το ενδιαφέρον. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο, ότι στο πρόσωπο του Αλέξη, ο Ντέμης αναγνώρισε τον εαυτό του. Κι αυτό τον ενόχλησε σφόδρα. Σαν δύο σταγόνες νερό μοιάζουνε. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Εχει να κάνει μ αυτό που πούλησε ο ένας, στους ΑΕΚτζήδες κι ο άλλος στους Έλληνες: το ίδιο ακριβώς παραμύθι. Την ελπίδα. Για το καινούργιο. Για κάτι άλλο. Για κάτι διαφορετικό. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο δηλώνουν αριστεροί. "Αριστερίζω γιατί είμαι ΑΕΚ", ήταν το σλόγκαν του Ντέμη.

ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ, λαοπλάνοι. Και υψηλού επιπέδου μάλιστα. Είναι αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα που έχουν τα ομορφόπαιδα. Η φάτσα είναι το διαβατήριο που ανοίγει όλες τις πόρτες. Άλλοι γίνονται γαμπροί, άλλοι ηθοποιοί, άλλοι αρχηγοί κομμάτων. Η φάτσα πουλάει. Και ο Ντέμης και ο Αλέξης έχουν το χαμόγελο να σε πείσουν. Για τις καλύτερες των προθέσεων."Αν είναι δυνατόν αυτό το καλό παιδί να μην λέει την αλήθεια"....

Το παραμύθι του Τσίπρα είναι γνωστό. Να θυμίσουμε, λοιπόν, το παραμύθι του Νικολαΐδη:

- "Εγώ και οι φίλοι μου δεν είμαστε σαν τους άλλους. Που κατέστρεψαν την ΑΕΚ. Είμαστε νοικοκυραίοι. Θα εξυγιάνουμε την ομάδα". Το αποτέλεσμα; Αναλαμβάνει την ΠΑΕ με χρέη 15 εκατομμυρίων ρυθμισμένα και την έφτασε να χρωστάει πάνω από 150 και την οδήγησε σε δεύτερη χρεωκοπία!!!

- "Θα στηριχτούμε σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και σε παιδιά από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ". Το αποτέλεσμα; Να φορτώνει την ΑΕΚ συμβόλαια ποδοσφαιριστών σαν του Ριβάλντο του Μπασινά και του Κυργιάκου...

- "Το πρωτάθλημα είναι μία εφήμερη χαρά. Αν ήθελα πρωταθλήματα,θα ήμουν άλλη ομάδα κι όχι ΑΕΚ".Το πρώτο χρόνο. Στη πορεία ψωνίζεται ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον Κόκκαλη και δίνει για μεταγραφές λεφτά που δεν έχει.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν έδιωξε τους φίλους του από την ΑΕΚ, όπως έκανε με τον τρόπο του ο Τσίπρας με Λαφαζάνη κλπ απο τον Σύριζα. Έκανε όμως, το πολύ χειρότερο: μόλις είδε ότι το καράβι της ΑΕΚ άρχισε να μπατάρει την κοπάνησε. Έφυγε κι άφησε τους φίλους του, να πληρώσουν τη λέζα και να φάνε και τη κατακραυγή του κόσμου. Αυτούς που ο ίδιος είχε φωνάξει να στηρίξουν οικονομικά τη προσπάθειά του στην ΑΕΚ!!

“Αμερικάνοι φονιάδες των λαών” φώναζε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ειχε έρθει στην Αθήνα ο Μπιλ Κλίντον. Τώρα φιλιέται σταυρωτά με τον Μπαράκ Ομπάμπα και λέει “οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας”! Άλλαξαν οι Αμερικανοί; Όχι βέβαια, ο Αλέξης άλλαξε...

Ούτε να ακούει ήθελε για Μελισσανίδη ο Ντέμης, όταν ήταν στην ΑΕΚ. Ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπει. “Αυτός είναι το παλιό, εμείς το καινούργιο” έλεγε ενώ συνεργάστηκε με τον Χατζηχρήστο για να μην κερδίσει ο Μελισσανίδης τις εκλογές στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Τώρα όμως, στηρίζει την προσπάθειά του Μελισσανίδη για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Άλλαξε ο Μελισσανίδης; Όχι βέβαια, ο Ντέμης άλλαξε...

ΕΝΑΣ Τσίπρας ήταν για την ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαιδης. Σε ότι έχει να κάνει με το παραμύθι που πούλησε. Επι της ουσίας, ακόμα χειρότερος. Η Ελλάδα στα χέρια του Τσίπρα δεν έχει χρεοκοπήσει (ακόμα). Αυτονόητο, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη σουίτα των βετεράνων ποδοσφαιριστών του 2004 σαφώς και ήταν υποκριτική. Αυτονόητη επίσης, η υποκρισία του Νικολαίδη στη δημοσιοποίηση της αποχώρησής του. Επειδή προφανώς δύο Τσίπρες στην ίδια σουίτα, δεν ήταν δυνατόν να χωρέσουν.

Στο τραγούδι της ημέρας 17 Hippies και Saragina Rumba.

News 24/7

24MEDIA NETWORK