Γελάει ο κόσμος

Ο Κώστας Καίσαρης μπαίνει στη συζήτηση για τη μείωση του αριθμού των ομάδων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκλ και καταθέτει την εξής επαναστατική πρόταση: Πρωτάθλημα τεσσάρων ομαδων. Και όποιος αντέξει...

Γελάει ο κόσμος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΕΑΝ, λέει, παίζει κι ο πρώτος της κανονικής περιόδου στα πλέι-οφ γιά την ανάδειξη του πρωταθλητή, θα σωθεί το ποδόσφαιρο.Γελάει ο κόσμος. Εάν,λέει, μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 14, θα σωθεί το πρωτάθλημα. Γελάει ο κόσμος. Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τις 14, τις 12 και τις 10 ομάδες.

Η πέμπτη ομάδα, μετά από Ολυμπιακό, Παναθηναικο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ μπορούν να μας πουν ποιά είναι; Είναι Αστέρας Τρίπολης των 1.683 εισιτηρίων; Αυτός ήταν ο μέσος όρος πέρυσι.Ποιά είναι η πέμπτη ομάδα μετά τους τέσσερις μεγάλους; Ο Ατρόμητος Περιστερίου των 960 εισιτηρίων; Περισσότερους μαζεύει ο Αντώνης Ρέμος.Εδώ που έχουμε φτάσει, πόσο μεγάλη ομάδα μπορει να θεωρείται ο Παναθηναϊκός των 7.605 εισιτηρίων; Έδωσε και λεφτά η Σούπερ Λιγκ σε ειδικούς εμπειρογνώμονες να τις υποβάλλουν προτάσεις. Θα αυξηθεί, λέει, το ενδιαφέρον αν μειωθούν οι ομάδες κι αν με τον άλφα ή βήτα τρόπο παίζουν μεταξύ τους περισσότερες φορές οι μεγάλοι.

Ποιο θα είναι το τεράστιο κέρδος αν παίξουν τέσσερις φορές το χρόνο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός; Οτι θα φορτωθεί με περισσότερη δουλειά η αστυνομία. Η ότι ενδεχόμενα θα χρειαστεί να ξανατρέχει ο Αλαφούζος στο Κορωπί γιά να καλμάρει τους οργανωμένους.

Και ποιός λέει οτι θα παίξουν τέσσερις φορές Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ; Κι αν θύμωσει ο Σαββίδης και δεν κατεβάσει την ομάδα στο Καραισκάκης; Κι αν γίνουν επεισόδια, θυμώσει ο Βασιλειάδης, γίνει Κοντονής και το διακοψει;

Εχω ξαναγράψει ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ενα πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων:Ολυμπιακός, Παναθηναικος,ΑΕΚ ΠΑΟΚ και τέρμα. Δύο γύροι, οκτώ παιχνίδια, όπως στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τελειώσαμε.Οταν η Ινδία με πληθυσμό 1.2 δις (χώρια τους αμέτρητους) έχει πρωτάθλημα οκτώ ομάδων, οι τέσσερις στην Ελλάδα πολλές είναι. Τελειώνουν οι δανεικοί ποδοσφαιριστες, τελειώνουν τα παραρτήματα και οι θυγατρικές και επέρχεται εξυγίανση.

Το πρωτάθλημα θα αρχίζει τον Ιούλιο και θα τελειώνει τον Αύγουστο.Στη συνέχεια οι ομάδες θα είναι απερίσπαστες και ξεκούραστες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Οι ξένοι παίκτες θα έρχονται κατ' αρχήν με δίμηνα συμβολαια. Θα γλυτώνουν οι ομάδες τις αβαρίες.Τι τράβηξε ο Παναθηναϊκός να ξεφορτωθεί τον Εσιέν; Ο Λέσκοτ θα ήταν ήδη φευγάτος. Με δύο χρόνια συμβόλαιο, θα κάνει αποθεραπεία και θα τον πληρώνουν κι από πάνω.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΠΑΛΑ

Να μιλήσουμε όμως σοβαρά.Ο Έλληνας δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ο Έλληνας δεν αγαπάει την ομάδα του. Ο Έλληνας οπαδός μισεί τον αντίπαλο. Ο Έλληνας οπαδός δεν φωνάζει συνθήματα υπέρ της ομάδας του. Μπινελικιάζει τον αντίπαλο. Κι επειδή το μίσος είναι τόσο πολύ και περισσεύει μισούν και βρίζουν και τους δικούς τους.

Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού τον Βαρδινογιάννη.Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ τον Μπάγιεβιτς.Και τον Ντέμη.Τους ποδοσφαιριστές τους τους αγαπάνε όταν κερδίζουν.Όταν χάνουν τους παίρνουν στο κυνήγι.Αυτός που αγαπάει την ομάδα του πάει στο γήπεδο βρέξει χιονίσει.Για να δει την ομάδα του.Είτε παίζει με τη Ρεάλ είτε με τις Κουκουβάουνες.

Λέγαμε παραπάνω για τις 7.605 εισιτήρια που είχε πέρυσι ο Παναθηναικος. Με τον Ολυμπιακό στο ματς που δεν έγινε πέρυσι, το γήπεδο ήταν τίγκα. Αυτοί που αγαπάνε την ομάδα τους είναι οι λίγοι. Αυτοί που μισούν τον αντίπαλο ειναι περισσότεροι.

Και εν πάσει περιπτώσει τι εχει μείνει όρθιο στη χώρα για να αντέξει το ποδόσφαιρο; Σε μια χώρα που εχουν διαλυθεί τα πάντα, θα επιβιώσει το ποδόσφαιρο; Και πάλι καλά να λέμε.Σε μιά άτακτη χώρα χωρίς αρχές και χωρίς κανόνες, θα αποτελούσε εξαίρεση το ποδόσφαιρο;

Μειώνονται, λέει, συνεχώς τα έσοδα των ομάδων από χορηγίες κλπ. Πού είναι το παράδοξο; Υπάρχει κάτι στη χώρα που να "αυξάνεται"; Που να πηγαίνει καλά; Ανοδική πορεία έχουν τα χρέη τα λουκέτα και η ανέργια.Η βία, η διαφθορά είναι πράγματι σοβαρά ζητήματα.Τα οποία είχε πάρει απάνω του όχι για να τα λύσει, αλλά για να αυτοδιαφημίζεται ο Κοντονής.

Κι όταν μια χώρα είναι τίγκα στη βία και στη διαφθορα,θα αποτελεί εξαίρεση το ποδοσφαιρο; Κι όλα αυτά θα λυθούν αν οι ομάδες γίνουν 14 η και 12; Επειδη όσοι μείνουν και ειδικότερα οι μικροί θα έχουν περισσότερα έσοδα θα είναι αυτάρκεις κι ανεξάρτητοι. Αν δηλαδή βγάζει περισσότερα λεφτά ο Λεβαδειακός, ο Κομπότης θα τα ρίξει στην ομάδα. Εδώ δεν γελάει ο κόσμος. Ξεκαρδίζεται.

Στο τραγουδι της ημέρας Robert Johnson και Rampling On My Mind

News 24/7

24MEDIA NETWORK