Η δικαιοσύνη δεν εξοφλεί γραμμάτια

Ο Κώστας Καίσαρης, αφού ανατρέχει στην υπόθεση "Ρόμαν Βάλνερ", βάζει στο τραπέζι το θέμα της τιμωρίας του Ολυμπιακού με αφαίρεση βαθμών. H δικαιοσύνη ωστόσο δεν λειτουργεί συμψηφιστικά. Το "μία σου και μία μου" ισχύει αλλού, όχι στα δικαστήρια.

Η δικαιοσύνη δεν εξοφλεί γραμμάτια
spanos valner karaiskakis episodia astinomia

- Όπως έχασε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα το 2008 με την υπόθεση - Βάλνερ, έτσι να το χάσει τώρα ο Ολυμπιακός, για τα ντερβισιλίκια στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκης.

- Όπως αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, επειδή δεν κατέβηκε πέρυσι στον ημιτελικό, έτσι να αφαιρεθούν έξι από τον Ολυμπιακό.

- Όπως είχε τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, με μείον τρεις βαθμούς από τα πλέι-οφ πρόπερσι, έτσι να τιμωρηθεί με μείον έξι ο Ολυμπιακός.

ΕΧΕΙ ο καιρός γυρίσματα. Όπως, τόσα χρόνια, τρώγανε ποινές οι άλλοι, τώρα που άλλαξε η κατάσταση στην ΕΠΟ, ήρθε η ώρα να τρώει ο Ολυμπιακός. Δανεικά είναι αυτά. Ρόδα είναι και γυρίζει. Όπως φωνάζανε τόσα χρόνια οι άλλοι, έτσι φωνάζει τώρα ο Ολυμπιακός. Κατ' αυτή την έννοια κι αν είναι να αποκατασταθεί η έννομος τάξη, ας το χάσει το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός. Δεν θα χαθεί ο κόσμος. Πριν φτάσουμε εκεί όμως, να ξαναδιαβάσουμε την πρόσφατη ποδοσφαιρική ιστορία:

-- Στη υπόθεση - Βάλνερ ( με τη Καλαμαριά να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστή που ξεκάθαρα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής), το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό δεν το είχε δώσει η επάρατος ΕΠΟ του Γκαγκάτση. Την ίδια ακριβώς απόφαση έβγαλε στη συνέχεια το CAS, απορρίπτοντας τη σχετική προσφυγή της Καλαμαριάς.

-- Πέρυσι ήταν καθαρά θέμα επιλογής του ΠΑΟΚ ( "εν γνώση των συνεπειών του Νόμου") να μην κατέβει στη ρεβάνς του Καραισκάκης, αναλαμβάνοντας το σχετικό κόστος.

-- Η αφαίρεση των τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ από τα πλέι-οφ ήταν πράγματι τραβηγμένη. Κι αυτή η απόφαση όμως επικυρώθηκε από το CAS.

H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ωστόσο ( συμπεριλαμβανομένης και της αθλητικής) δεν λειτουργεί συμψηφιστικά. Το "μία σου και μία μου" ισχύει αλλού. Όχι στα δικαστήρια. Η κάθε υπόθεση είναι αυτούσια κι έτσι εξετάζεται. Η δικαιοσύνη δεν εξοφλεί γραμμάτια. Ο Ολυμπιακός (πρέπει) να τιμωρηθεί γι αυτά που έγιναν στο Καραισκάκης. Αν πρέπει ντε και καλά να τιμωρηθεί για να ξεχρεώσει το πρωτάθλημα του Βάλνερ, πάσο. " Μα έγιναν τα ίδια και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά".

Ο Πλατανιάς, πράγματι εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρη αναφορά. Αν η αποστολή του Πλατανιά έφαγε ξύλο, όφειλε να το καταγγείλει. Σχετικά με το ματς με την ΑΕΚ, ξεκάθαρη ανάγνωση δεν υπάρχει.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για απρόκλητη επέμβαση των ΜΑΤ. Ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος αναφέρει για δύο αγνώστους που τον προπηλάκισαν λεκτικά. Η έκθεση της αστυνομίας, μιλάει για δέκα αγνώστους που κινήθηκαν απειλητικά κατά της αποστολής της ΑΕΚ. Καταγγελία της ΑΕΚ, ωστόσο, για προπηλακισμούς, δεν υφίσταται.

Ο παρατηρητής, αναφέρει "εξύβριση και απώθηση του βοηθού παρατηρητή". Συνιστούν όλα αυτά ποινήαφαίρεσης έξι βαθμών; Αν συνυπολογιστεί κι υπόθεση - Βάλνερ ίσως. Κι εν πάση περιπτώσει, αυτό θα το κρίνει η Πειθαρχική Επιτροπή. Η οποία έσπευσε να προδικάσει πλημμελή έκθεση του παρατηρητή, καλώντας τον σε απολογία. Ενώ θα έπρεπε να περιμένει να αποδειχθεί αυτό από τη διαδικασία. Εδώ να θυμίσουμε, το σχετικό ρεπορτάζ του Contra.gr για τον Σπανό του Ατρομήτου .

Που βεβαιωμένα εξύβρισε κι έπιασε από το λαιμό τον βοηθό Κουρέντα, μετά το ματς με τον Ολυμπιακο. Χωρίς να προκύψει θέμα αφαίρεσης βαθμών από τον Ατρόμητο.

Στο τραγούδι της ημέρας Popa Chubby - Hey Joe:

News 24/7

24MEDIA NETWORK