Κουτσοκούμνης, Νίτσε και Κοντονής

Ο Κώστας Καίσαρης ανακατεύει τον Κουτσοκούμνη και το μωράκι του με τον Σωτήρη Μουστάκα και τον Γιάννη Πάριο.Τον Σοφοκλή Πιλάβιο με τον Φρίντιχ Νίτσε και τον Σταύρο Κοντονή.Τον Παύλο Χαϊκαλή με τον Τσαχειλίδη. Ολοι στο μίξερ για να βγει το ρεζουμέ της παραίτησης του Γιώργου Μπίκα.

Κουτσοκούμνης, Νίτσε και Κοντονής

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ο πόλεμος στη Συρία; Δύσκολο.Θα τελειώσει ο πόλεμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ακόμα, πιο δύσκολο. Οπως ακριβώς ο ΟΗΕ στέλνει στις εμπόλεμες ζώνες τις ειρηνευτικές δυνάμεις των κυανοκράνων, έτσι και η ΦΙΦΑ έστειλε την Επιτροπή Εξομάλυνσης για να επιβάλλει την τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εις μάτην, όπως αποδεικνύεται. Πρώτη φορά ήταν όμως που κάποιο χέρι χτύπησε το κουδούνι στην εξώπορτα του Τσαχειλίδη; Ψιλοπράμματα μπορεις να πεις. Σε σχέση με άλλες φορές, που λοστοί και σιδερογροθιές έχουν χτυπήσει κεφάλια.

Με άλλες φορές που έχουν μιλήσει τα πιστόλια, Τα έχουμε ξαναπεί: Η Αθήνα ειναι η Μπογκοτά των Βαλκανίων. Η Ελλαδα ειναι ενα ασύντακτο κράτος. Σε ποια αλλη χώρα της Ευρώπης ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κυκλοφορεί συνοδεία μπράβων;

Ενδεχομένως στην Αλβανία. Στην Ελλάδα συνοδεία ανδρών ασφαλείας κυκλοφορούσε σε 24ωρη βάση από το 2011, ο ευγενής και αριστοκράτης Σοφοκλής Πιλάβιος. Αν η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις τριτοκοσμικές χωρες μπορούμε να πούμ ότι αδικείται.Η Ελλάδα είναι μια κατηγορία μόνη της: Τεταρτοκοσμική.Σοκ και δέος,για τη συμμορία των Ρομά με τις Φεράρι, τα εκατομμύρια ευρώ και τις ράβδους χρυσού. Σιγά τ' αβγά. Αν οι τσιγγάνοι της Αγίας Βαρβαρας έχουν τόσο αυξημένο κύκλο εργασιών καταλαβαίνει τι μπορούν να κάνουν κάποιοι άλλοι. Με πολλά περισσότερα προσόντα, πολλές περισσότερες δυνατότητες και πλάτες.

ΚΙ ΟΜΩΣ. Για μια ακόμα φορά άρχισαν οι εντυπωσιακές πτώσεις απο τα δέκα χιλιάδες πόδια χωρίς αλεξίπτωτο. Η μία μετα την άλλη, οι τέσσερις μεγάλες ομαδες άρχισαν να πέφτουν κατά σειρά από τα σύννεφα: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναικός, ΑΕΚ. Ολους βέβαια τους είχε προλάβει ο νεόκοπος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειαδης

Επαγγελματίας είναι άλλωστε. Πολιτικός. Αυτή είναι η δουλειά του: Να παρατηρεί και να σχολιάζει. Πρώτος και καλύτερος λοιπόν έτρεξε να καταδικάσει το γεγονός και να απειλήσει ότι την επόμενη φορά θα εφαρμόσει το Νόμο και θα σταματήσει το πρωτάθλημα. Σιγα τ' αβγά. Λάστιχο το είχε κάνει το πρωτάθλημα ο Κοντονής. Πέρα απο μια τρύπα στο νερό, υπήρξε άλλο αποτέλεσμα;

Ταυτόχρονα ήρθε η ίδια η ζωή να δικαιώσει μια ακόμα φορά τον Φρίντιχ Νίτσε. Που σε ανύποπτο χρονο είχε τονίσει ότι "ενώ ο κοσμος καίγεται, το νιμού χτενιζεται". Κι όπως έχουν επισημάνει σημαντικοί μαθητές του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου "ενίοτε κάνει και καλή χωρίστρα".

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ

Ενώ λοιπόν ο κόσμος καίγεται και το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται έρχεται ο επιτετραμμένος της ΦΙΦΑ που έχει πάρει στα χέρια του την επιχείρηση-εξυγίανση να καθησυχάσει τα εκατομμυρια των Ελλήνων φιλάθλων και να το ρίξει στη τρελή: "Το μωράκι ερωτά, είναι ασφαλές να έρθω στην Ελλάδα; Καλό Σαββατοκύριακο.Εμείς αύριο θα πάμε παραλία".

Σα να βλέπεις βιντεοταινία της δεκαετίας του 80, με το συγχωρεμένο τον Σωτήρη τον Μουστάκα. Κι επειδή το καστ είναι υψηλού επιπέδου μπήκε στο σενάριο και ο τέως Υφ.Αθλητισμου. Ο Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε τις χιλιάδες των ψηφοφόρων του στη Ζάκυνθο ότι πήρε τηλέφωνο τον Μπίκα

Για να του πει "μη φεύγεις μη, με πόνο σου φωνάζω. Μη φευγεις μη, σα ναυαγός στο κύμα σ' αγκαλιάζω". Οτι δηλαδή σαν υπουργοί δικαιοσύνης που είμαστε πλεον δεν κολλάμε μπρίκια. Θα σε προστατεύσουμε. Εις μάτην. Παρά το γεγονός όμως ότι ο Μπίκας δεν ψήθηκε να ανακαλέσει την παραίτησή του, ο Κοντονής τα δέκα λεπτα δημοσιότητας που του αναλογούν φρόντισε να τα εξασφαλίσει.Ετσι πάει.

Οπως οι ηθοποιοί στις ταινίες κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν το χειροκρότημα του κοινού έτσι και οι πρωταγωνιστές του δημοσίου βίου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αλλοι για να κερδίσουν τις εντυπώσεις κι άλλοι οπως ο Κουτσοκούμνης με το μωράκι για να μας διασκεδάσουν.

ΜΙΛΑΜΕ για παράνοια. Μια χώρα χωρις αρχές και χωρίς κανόνες. Με βόμβες στα σπίτια των δικαστικών οπως στη Κολομβία. Με εκτελέσεις σωφρωνιστικών υπαλλήλων. Με απαγωγές όπως στο Μεξικό. Σε κάθε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώνεται υπάρχει κατά κανόνα κι ένας τουλάχιστον αξιωματικός της Αστυνομίας. Μια Αστυνομία που κλείνει κάθε βράδυ τους δρόμους γύρω από τα αστυνομικά τμήματα επειδή φοβάται τις επιθέσεις των μπαχαλάκηδων.

Μια χώρα που έγινε Υπουργός ο Παύλος Χαϊκάλης. Οταν ο πρωθυπουργός της χώρας σου κάνει Υπουργό μετά τον Χαϊκάλη και τον Ζουράρι χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο για να σου δειξει οτι σου κάνει πλάκα και σε κοροϊδεύει; Σ' αυτό το περιβάλλον υπάρχει και το ποδόσφαιρο. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.

Κι αν τα βάλεις κάτω και πάλι καλά. Και λίγα είναι αυτά που γίνονται. Θα τους ήταν δύσκολο δηλαδή αυτοί που φωνάζανε απο το δρομο στον Τσαχειλιδη να ανέβουνε πάνω και να τον αρπάξουν; Αν θέλανε να το κάνουν θα είχαν καμιά δυσκολία στο να το καταφέρουν; Αυτή είναι η Ελλάδα όπως είχε πει ο Κώστας Σημίτης. Ο μέγας αυτός εκσυγχρονιστής έβλεπε πράγματι μπροστά.

Τα καλύτερα έρχονται.

Στο τραγούδι της ημέρας οι πενιές του Ιορδάνη στο "Γλυκοχαραζει"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK