Ο Μαρίνος νίκησε κατά κράτος τον Βλάνταν

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον άνθρωπο στην άκρη του πρασίνου πάγκου. Τον Μαρίνο Ουζουνίδη που κάνει τη διαφορά και οδηγεί τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου μόλις πέντε μήνες μετά την πρόσληψή του από τους πράσινους. Και με ωραίο ποδόσφαιρο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι η μοναδική συνεπής και αξιόπιστη ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Μακράν της δεύτερης. Υπάρχουν βέβαια τα 90 λεπτά της Τούμπας, αλλά κακά τα ψέματα στις πλείστες των περιπτώσεων το 2-0 είναι σκορ πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ, από τη πλευρά του, θα ψάξει να βρει το καλό παιχνίδι με κάποιον από την Big-4 στην Αθήνα στα πλέι οφ. Αυτή απέναντι σε Ολυμπιακό -Παναθηναϊκό - ΑΕΚ ήταν η τέταρτη ήττα στη σεζόν κι αν προσθέσουμε κι αυτή στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, η πέμπτη. Γεγονός που συνιστά πρόβλημα για τον Βλάνταν Ιβιτς. Σε σχέση δηλαδή με την ποιότητα και την πληρότητα του ρόστερ που έχει στη διάθεσή του. Και που αυτός έφτιαξε.

Ο Ουζουνίδης, που δεν έχει τόσες πολλές λύσεις, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετάξει στα σκουπίδια το ματς του πρωταθλήματος. Να χαρίσει τρεις πόντους για να διεκδικήσει κάτω από τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις την πρόκριση στον τελικό.

Ήθελε τους βασικούς του φρέσκους και δικαιώθηκε. Καλύτερο σκορ από το "καθαρό" 2-0 δεν θα μπορούσε να περιμένει. Δεν έκανε κάποιο σούπερ παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Ήταν όμως σαφώς πιο ομάδα στο γήπεδο.

Καλύτερος τακτικά, με καθαρό μυαλό στη ανάπτυξη και ελάχιστα λάθη στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα. Ήξερε πώς θα αμυνθεί, ήξερε πώς θα επιτεθεί. Ο ΠΑΟΚ πίσω δεν άντεξε και μπροστά ο Ουάρντα, πήγαινε να τα κάνει όλα μόνος του, χωρίς να κάνει ούτε μία φορά το σωστό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πιάσεις κορόιδο τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη. Δεν σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Το αντίθετο είναι που συμβαίνει. Και ειδικά στα ντέρμπι. Μπάλα είναι, ο Παναθηναϊκός είχε την εύνοια να προηγηθεί με το γκολ του Μολέντο από σπόντα. Ο ΠΑΟΚ είχε τη μία και μοναδική ευκαιρία στο 31' για να σκοράρει και να γίνει αυτός το αφεντικό στην υπόθεση πρόκριση. Ο Ενρίκε ξεμαρκάριστος στο πέναλτι, φάτσα με τα δίχτυα, έστειλε την μπάλα στα περιστέρια.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο γάμος (για τον ΠΑΟΚ) είχε σχολάσει. Προσπάθησε, αλλά τέτοια άλλη ευκαιρία δεν βρήκε.

ΠΙΟ ΔΟΥΛΕΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ήξερε πώς θα διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα. Αποδεικνύοντας ότι είναι η πλέον συγκροτημένη και αξιόπιστη ομάδα από τις τέσσερις που διεκδικούν το τρόπαιο. Ξεπέρασε ανώδυνα την αντίδραση του ΠΑΟΚ, δεν του έδωσε τη δυνατότητα να τον απειλήσει για δεύτερη φορά, ενώ κυνήγησε ταυτόχρονα και το 2-0.

Άργησε, αλλά το βρήκε στο τέλος με τον Λέτο. Τι πιο ιδανικό για ημιτελικό Κυπέλλου;

Πολλή συζήτηση έγινε πριν το ματς για τις αμυντικές επιδόσεις του ΠΑΟΚ. Οι αριθμοί όμως έχουν πάντα διπλή ανάγνωση. Είναι άλλα τα παιχνίδια με τις (ανύπαρκτες) μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος κι άλλα αυτά που η μπάλα "καίει".

Πριν από ένα μήνα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ τού έβαλε τρία. Την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός δύο. Έναντι (και στις δυο περιπτώσεις) μηδενός. Κι αν δεν βρίσκει γκολ από Κλάους-Κουλούρη, δική του επιλογή ήταν να ξεκινήσει μ' αυτούς τη σεζόν.

Δεν μπορείς να πεις ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν έτρεξαν και δεν προσπάθησαν. Η ομάδα όμως στο γήπεδο ήταν ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό είναι το οξύμωρο. Ο ΠΑΟΚ που ο Ίβιτς έχει στα χέρια του από την αρχή της σεζόν να δείχνει αδούλευτος κι ο Παναθηναϊκός στους τέσσερις και κάτι μήνες του Ουζουνίδη να βγάζει πολύ καλύτερους αυτοματισμούς και σε άμυνα και επίθεση. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ 2-0 κι ο Μαρίνος τον Βλάνταν κατά κράτος.

Στο τραγούδι της ημέρας, BB King & Stevie Ray Vaughan-The Sky is Crying

News 24/7

24MEDIA NETWORK