Όλοι φταίνε στον ΠΑΟ πλην Αλαφούζου!

Ο Κώστας Καίσαρης διαφωνεί: Δεν είναι το θέμα ο Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό. Το μείζον στον Παναθηναϊκό είναι ότι κυριαρχούν οι δικαιολογίες και όχι η ποδοσφαιρική λογική. Υπάρχει έλλειμμα διοίκησης. Σε όλα τα επίπεδα. Έλλειμμα, στοιχειώδους ποδοσφαιρικής γνώσης..

Όλοι φταίνε στον ΠΑΟ πλην Αλαφούζου!

ΤΑ πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι απλά και ξεκάθαρα:

- Φταίει ο Στραματσόνι, που δεν ντρέπεται γι' αυτό που παρουσιάζει και δεν έχει το φιλότιμο να σηκωθεί να φύγει μόνος του. Να διευκολύνει και τον πρόεδρο.

- Φταίνε τα παλιόπαιδα οι ποδοσφαιριστές. Που δεν βγάζουν εγωισμό. Που έχουν κακή νοοτροπία. Που είναι χαϊδεμένοι και κακομαθημένοι. Που ξεφτιλίζουν τον Παναθηναϊκό.

- Φταίει ο Ιμπάρμπο που μετά το τρίμπαλο στο Καραϊσκάκης, έβγαλε σέλφι με τον Πάρντο.

- Φταίει ο Στιλ που όσο έπαιζε, ό,τι πήγαινε μέσα έγραφε.

- Φταίει ο Θόδωρος ο Θεοδωρίδης (ο γιός του Σάββα), που βάζει τους διαιτητές στα ματς του Γιουρόπα, να πίνουν το αίμα του Παναθηναϊκού με το μπουρί της σόμπας.

- Φταίει η Νόβα που έχει κάνει στάση πληρωμών. Οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι, γκρινιάζουν και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν.

- Φταίει η Διαιτησία που ήδη έχει αλλοιώσει το πρωτάθλημα.

ΟΛΑ αυτά έχουν ειπωθεί, έχουν γραφτεί, έχουν αναλυθεί κι έχουν τεκμηριωθεί. Η διοίκηση, ο Γιάννης Αλαφούζος ειδικότερα, έχουν κάνει από τη πλευρά τους τα πάντα. Δίνουν μάχες σε όλα τα μέτωπα και δίνουν σε όλα τα προβλήματα τις ενδεδειγμένες λύσεις:

- Ρητά και κατηγορηματικά στις 12 Αυγούστου με επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ είχε ξεκαθαρίσει: "Ο Παναθηναϊκός δηλώνει οτι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σ' ένα ακόμα σημαδεμένο διαιτητικά πρωτάθλημα, το οποίο με τους σημερινούς όρους και συνθήκες δεν πρέπει να ξεκινήσει".

- Στις 5 Σεπτεβρίου ο Χρήστος Παπαναγόπουλος είχε προειδοποιήσει: "Ο Παναθηναϊκος, με διαιτητές που έχουν προκαλέσει, δεν κατεβαίνει". Κι επειδή βλέπουν μπροστά, ο πάντα μαχητικός αντιπρόεδρος είχε βάλει βέτο στον Γκιρτζίκη από τις 26 Ιουνίου: "Να μην έχουν καμιά σχέση με τη διαιτησία ο Κύρος και η Ντέπυ Βασσάρα".

- Έγκαιρα, πριν από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Αντρέα Στραματσόνι είχε καταγγείλει οτι συμβαίνουν περίεργα πράγματα στη διαιτήσια.

- Επιστρατεύεται ο πολύπειρος Μάνος Μαυροκουκουλάκης. Αν και στην ένατη δεκατία της ζωής του, μάχιμος και δυνατός για να προασπίσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

- Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν κρύφτηκε στα δύσκολα. Πήγε ο ίδιος στη Κορωπί μετά το 0-3 στο Καραϊσκάκης. Για να καλμάρει τους οργανωμένους κι έκανε τον διερμηνέα στη συζήτηση που είχαν με τον Στραματσόνι μέχρι τις δύο μετά τα μεσάνυχτα.

- Η αντίδραση της ΠΑΕ μετά το 0-3 στο Καραϊσκάκης ήταν ακαριαία: Ο 26χρονος πρόεδρος της Συμμαχίας Σπύρος Βλάχος αναλαμβάνει την εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στον Ιμπάρμπο (για τη σέλφι με τον Πάρντο) επιβάλλεται βαρύτατο πρόστιμο.

- Ο πρόεδρος πάντα μπροστάρης σε όλους τους αγώνες, ξεκαθάρισε στη Νόβα,ότι αν δεν δώσουν τα λεφτά που χρωστάνε, οι πόρτες της Λεωφόρου για το συνδρομητικό κανάλι, την Κυριακή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα είναι κλειστές. Με τον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να παίζει κανείς.

- Ο Γιάννης Αλαφούζος, αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Πήγε αυτοπροσώπως στο Κορωπί. Δεσμεύτηκε στους ποδοσφαιριστές και τους ζήτησε να κάνουν λίγες μέρες ακόμα υπομονή. Μέσα στον Δεκέμβριο το οικονομικό θα τακτοποιηθεί: Περιμένουμε λεφτά απο τη Νόβα, κάτι να πάρουμε πίσω απο τη τηλεοπτική άδεια, αλλά σε κάθε περίπτωση θα βρω λεφτά για να πληρωθείτε.

- Μετά το 1-1 στη Νέα Σμύρνη (όπου η ομάδα θα πρέπει να πούμε, για πρώτη φορά, έβγαλε αντίδραση) οι ποδοσφαιριστές θα είναι μέχρι τη Κυριακή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έγκλειστοι στο ξενοδοχείο. Χωρίς, σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκοιρία, η διοίκηση να υπολογίζει τα έξοδα.

Τι θέλει να πει ο ποιητής: Στον Παναθηναϊκό, θέλουν να πιστεύουν, ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει. Τους βολεύει αυτό. Έχουν μάθει να ζουν μ' αυτό. Με τις δικαιολογίες. Αν έχουν έναν εχθρό, να τους κάνουν δέκα. Αν μας αδίκησε μία φορά η διαιτησία, μας έχει αδικήσει εκατό. Αφού λοιπόν φτάσαμε στον Δεκέμβριο κι έχουν εξαντληθεί όλες οι δικαιολογίες, ήρθε η σειρά του προπονητή. Ο Στραματσόνι δηλαδή, είδε φως και μπήκε;

Κάποιος τον επέλεξε. Κάποιος τον εμπιστεύθηκε. Και δεν μιλάμε για μιά απλή επιλογή προπονητή. Ο Αλαφούζος του έδωσε φτυάρι και γκασμά και του είπε "προχωρα": "Να τα γκρεμίσει ολα και να χτίσει από την αρχή. Τόσο απλό και εύκολο είχε φανεί πριν ακριβώς ένα χρόνο: Διώχνουμε τον Αναστασίου. Διώχνουμε Φύσσα-Βωκολο. Διώχνουμε είκοσι ποδοσφαιριστες και πάμε φτου κι απο την αρχή.

Ο Αλαφούζος, οι συνεργάτες του, έχουν κάποιο ανάλογο παράδειγμα στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά; Που έχει ξαναγίνει αυτό που έγινε στον Παναθηναϊκο; Αν αυτό έχει ποδοσφαιρικη λογική, πάσο. Και, στο φινάλε, ποιός είναι αυτός που τους τα λέει; Ο Μουρίνιο; Τι έχει κάνει μέχρι τώρα στη καριέρα του; Έρχεται κάποιος από την Ιταλία και τους λεει, ότι φτιάχνατε δυόμιση χρόνια είναι για πέταμα. Όλοι: Επιτελείο, ποδοσφαιριστες είναι άχρηστοι. Και τον ακούνε και τον πιστεύουνε. Και τους διώχνουνε όλους και του δίνουνε τα κλειδιά του μαγαζιού.

Κι ύστερα απο ένα χρόνο, ανακαλύπτουν οτι έχουνε κάνει λάθος. Ότι αυτός που εμπιστευθήκανε, με κλειστά τα μάτια δεν κάνει. Φεύγει λοιπον ο Ιταλός στην επόμενη στραβή και πάμε παρακάτω; Τόσο απλό είναι και τόσο εύκολο; Και με τους 19 ποδοσφαιριστές που έχει μαζέψει από δεξιά κι αριστερά τι γινέται; Θα τους αξιοποιήσει ο επόμενος κι η ομάδα θα δουλεύει ρολόι;

ΚΑΚΑ τα ψέμματα. Δεν είναι το θέμα ο Στραματσόνι. Δεν είναι το θέμα προπονητή, το μείζον στον Παναθηναϊκό. Όσο υπάρχει ποδόσφαιρο, οι προπονητές στις ομάδες θα έρχονται και θα παρέχονται. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει έλλειμα διοίκησης.

Σε όλα τα επίπεδα. Έλλειμα, στοιχειώδους ποδοσφαιρικής γνώσης. Έλλειμα στρατηγικής. Έλλειμα επιλογών. Έλλειμα διαχείρισης της καθημερινότητας. Έλλειμα αξιολόγησης και ιεράρχησης των στόχων. Όλα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν στον Παναθηναϊκό και μετά τον Ιταλό. Αν έγινε δηλαδή ένα λάθος με τον προπονητη, ποιά είναι τα σωστά που έχουν γίνει;

Στο τραγούδι της ημέρας Rolling Stones και Angie.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στραματσόνι - ΠΑΟ: Μια σχέση που πεθαίνει...
Βάζει τον Παναθηναϊκό στο γύψο

News 24/7

24MEDIA NETWORK