Τα καλύτερα έρχονται

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το καυτό δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου. Τα εννιά ντέρμπι, τις μάχες των ημιτελικών και τα κόζα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκο, ΑΕΚ και Ξάνθη.

Τα καλύτερα έρχονται

Θα βαρεθούμε να τους βλέπουμε.Αρχής γενομένης, από το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ,οι Big 4 θα παίξουν μεταξύ τους, εννιά φορές! Το σλόγκαν λέει οτι στο πρωτάθλημα "όλοι παίζουν με όλους" επτά όμως στροφές πριν το φινάλε,βαθμοί που χάνονται, δεν ξαναβρίσκονται.Κι αν σχετικά με τον τίτλο και να θέλει ο Ολυμπιακός να τον χάσει δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει σε ότι να κάνει με τα πλέι-οφ όλα είναι ανοιχτά.

Ο Πανιώνιος που πάει αφρενάριστος είναι σταθερά δεύτερος,ενώ ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει πρόβλημα να πλασαριστεί στη πεντάδα. Με τη Ξάνθη να αντέχει και να έχει το καλύτερο πρόγραμμα τα δύσκολα είναι κατά πρώτο λόγο για την ΑΕΚ αλλάκαι τον Παναθηναϊκό. Ταυτόχρονα,μέσα στον Απρίλιο Ολυμπιακός-Παναθηναικος-ΠΑΟΚ θα βρεθούν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, με τη κλήρωση να γίνεται τη Παρασκευή.

Ας δούμε τι έχουν μπροστά τους ένας ένας:

- Για τον Παναθηναϊκό τα... εύκολα τελείωσαν μετά την γκέλα με (1-1) στο Καυτανζόγλειο. Από δω και πέρα έχει να τραβήξει ανηφόρα: Με τον Ολυμπιακό στις 19/3 στη Λεωφόρο και μετά τη διακοπή, τρία ντέρμπι σε μία εβδομάδα:

Με την ΑΕΚ στις 2/4 στοΟΑΚΑ.

Με τον Πανιώνιο στις 6/4 στη Λεωφόρο (εμβόλιμη),

Με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα στις 9/4.

Για να ακολουθήσουν μέσα στο μήνα οι δύο ημιτελικοι. Ο Παναθηναϊκός πουέχει βελτιωθεί εμφανώς με τον Μαρίνο Ουζουνίδη καλείται να δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα. Στη συνέχεια θα έχει μπροστά του,τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου,και την υποχρέωση να φτάσει στον Τελικό.

- Ο ΠΑΟΚ έχει το λιγότερο άγχος. Μετά τη καθαρή και σημαντική σε ότι έχει να κάνει και με τη ψυχολογία, νίκη επί του Ολυμπιακού,έχει αύριο,το ματς με την ΑΕΚ ενώαυτό με τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα αργεί (9/4).Δεν είναι εύκολο της άλλης Κυριακής (18/3) με τον Πανιώνιο, αλλά δείχνει ικανός να το διαχειριστεί .Με τη θέση στη πεντάδα εξασφαλισμένη το στοίχημα για τον ΠΑΟΚ, είναι να φτάσει στον Τελικό και να πάρει το Κύπελλο.

- Η ΑΕΚ έχει δύο εντός έδρας ντέρμπι, με ΠΑΟΚ τη Κυριακή και με Παναθηναϊκό στις 2/4 και ελάχιστα, αν όχι μηδαμινά περιθώρια για απώλειες,καθώς είναι δύο βαθμούς από τη Ξάνθη. Είναι αήττητη με τον Χιμένεθ, αλλά όσο δεν κερδίζει εκτός έδρας, θα έχει πρόβλημα. Όλα είναι ανοιχτά. Από το να βρεθεί στον Τελικό και να ξαναπάρει το Κύπελλο, μέχρι να βρεθεί έξω από τα πλέι οφ. Για να πετύχει τους στόχους της θα πρέπει να βελτιωθεί.

- Ο Ολυμπιακός ξεμπλέκει με τα ντέρμπι την άλλη Κυριακή στη Λεωφόρο. Έχει ακόμα τη ρεβάνς με τη Μπεσίκτας τη Πέμπτη όπου θα πάει στη Κωνσταντινούπολη για να εξαντλήσει τις πιθανότητές του. Για πρώτη φορά επί Μαρινάκη, αντιμετωπίζει τόσο έντονη αγωνιστική κρίση. Ο Βούζας είναι ο τέταρτος προπονητής στη σεζόν και είναι άγνωστο, αν πρόκειται για προσωρινή λύση, η,αν θα μείνει μέχρι το τέλος.

Σημαντικό από πλευράς ψυχολογίας το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα στρώνει και θα κληθεί να ξανακερδίσει τις εντυπώσεις τον Απρίλιο στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Αν κάνει το νταμπλ όλα καλά κι όλα ωραία.

- Για τα καλά είναι στο κόλπο των πλέι-οφ η Ξάνθη. Το πρόγραμμά της, σε σχέση με τους άλλους είναι σαφώς καλύτερο: Κέρκυρα (εκτός), Λεβαδειακός, Γιάννενα (εκτός), Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης (εκτός), Λάρισα (εκτός) Βέροια.

Με τον Λουτσέσκου (σε σχέση με το ρόστερ που διαθέτει) να βγάζει από τη μύγα ξύγκι, η Ξάνθη μετράει μέχρι τώρα πέντε διπλά. Κι η ΑΕΚ έχει να κερδίσει εκτός έδρας από πέρυσι τον Οκτωβρίου. Υπάρχει βέβαια η τεράστια διαφορά της φανέλας σε σχέση με ΑΕΚ-Παναθηναϊκό, κάτι όμως που μέχρι τώρα, δεν δείχνει να την επηρεάζει.

Καλώς η κακώς όμως τα φώτα,πέφτουνσταοκτώ ντέρμπι. Τέσσερα για το πρωτάθλημα,τέσσερα για το Κύπελλο κι ο Τελικός εννιά. Μια σεζόν 100% απρόβλεπτη και με σκαμπανεβάσματα. Στο ξεκίνημα, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι τέσσερις μεγάλοι θα διεκδικήσουν στα ίσα το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε και το καθάρισε εύκολα και γρήγορα. Δεν είχε ομως διάρκεια. Ο ΠΑΟΚ έχει ανακάμψει για τα καλά. Ο Παναθηναικός ξεπέρασε το σοκ-Στραματσόνι και πάει κι αυτός να το γυρίσει. Η ΑΕΚ έκανε διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο και ψάχνει να βρει διάρκεια και σταθερότητα. Η μάχη για τη πεντάδα θα πάειπλέον παιχνίδι με παιχνίδι,αλλά τα ντέρμπι,έχουν πάντα τη δικιιά τους γοητεία. Όλα αυτά μέχρι τον Απρίλιο που θα έρθουν τα ακόμα καλύτερα. Οι ημιτελικοί και ο Τελικός.

Στο τραγούδι της ημέρας, John Lee Hooker, Bonnie Raitt, Johnnie Johnson,Albert Collins & RobertCray:

News 24/7

24MEDIA NETWORK