Ας μην αθωώσουμε τους παίκτες

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης αναγνωρίζει τη βελτίωση της Εθνικής Ελλάδας, παρότι ξανά δεν υπήρχε οργανωμένο επιθετικό σχέδιο, ωστόσο επιρρίπτει ευθύνες στους παίκτες για όσα προηγήθηκαν.

Ας μην αθωώσουμε τους παίκτες
INTIME SPORTS

Βλέποντας τη διάθεση όλων των διεθνών στο ματς με την Ουγγαρία και τη συνολική εικόνα τους, περισσότερο εκνευρίστηκα, παρά ικανοποιήθηκα. Όχι μόνο επειδή το 0-0 "ψαλίδισε" κι άλλο τις ελάχιστες πιθανότητες μας να προλάβουμε την 3η θέση.

Η ομάδα ήταν βελτιωμένη, καλή κατά διαστήματα και άξιζε τη νίκη. Ωραία. Και τότε, γιατί δεν έπαιζε έτσι και απέναντι στα Νησιά Φαρόε ή τη Βόρεια Ιρλανδία, ώστε να μην βρισκόμαστε στον πάτο ενός εύκολου ομίλου;

Θέλω να πω, εντάξει, καταδικάσαμε όλοι και δικαίως τον καταστροφικό Κλαούντιο Ρανιέρι, αποδώσαμε στην ΕΠΟ τις τεράστιες ευθύνες της, αλλά διάολε, οι παίκτες πού βρισκόταν μέχρι τώρα; Για ποιον λόγο εμφανίστηκαν στο 5ο παιχνίδι των προκριματικών, μετά από 4 ματς εκκωφαντικής αγωνιστικής "απουσίας";

Σοβαρή προσέγγιση, αλλά...

Όπως γνωρίζαμε, έτσι κι αλλιώς από πριν και όπως έδειξαν στη Βουδαπέστη, οι δυνατότητες δεν εξαφανίστηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη. Η τακτοποιημένη και σοβαρή προσέγγιση του Σέρχιο Μαρκαριάν βοήθησε οπωσδήποτε για να θυμηθούμε το δυσκολοκατάβλητο σύνολο του πρόσφατου παρελθόντος και όχι το αποκαρδιωτικό συνονθύλευμα του Ρανιέρι.

Υπήρχε σχέδιο, πλάνο, τακτική προσήλωση και διάβασμα του αντιπάλου. Δεν υπήρχε οργανωμένο επιθετικό παιχνίδι, παρά μονάχα ατομικές ενέργειες (που τελείωσαν όταν βγήκε ο Φετφατζίδης και μπήκε ο Κατσουράνης), σέντρες και κάποιες μικροευκαιρίες που προέκυψαν από πίεση ψηλά και κλέψιμο της μπάλας.

Δεν υπήρχε επίσης ένας σέντερ φορ περιοχής σε καλή κατάσταση για να τον αισθανθεί η άμυνα των Μαγυάρων (ο Κλάους, ντεφορμέ και με τον ΠΑΟΚ, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής σχεδόν τίποτα στην Εθνική). Πάντως κάτι είδαμε, σε σχέση με το πρόσφατο τίποτα.

Πρωτίστως δική τους ευθύνη

Κατά τη γνώμη μου, εντούτοις, περισσότερο και από τον Ουρουγουανό προπονητή, στη μερική μεταμόρφωση βοήθησε η αίσθηση του επείγοντος που έβγαλαν όλοι οι ποδοσφαιριστές στο χορτάρι. Και την οποία δεν είχαν βγάλει σε κανένα σημείο της τρέχουσας προκριματικής φάσης.

Ας μην τους αθωώσουμε γι' αυτό. Αν τελικά δεν προλάβουν να προκριθούν, στα μπαράζ έστω, δεν θα φταίει μόνο ο Ιταλός και η Ομοσπονδία. Θα φταίνε πρωτίστως οι ίδιοι.

Διαβάστε ακόμη

Τσάρλυ: Ο Μαρκαριάν μας έκανε ομάδα

Δημήτρης Κριτής: Θέλει δουλειά και ρίσκο

Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK