Χειρότερος από πέρυσι

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης αναλύει τα αίτια της βαριάς ήττας του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη και εξηγεί γιατί ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερος από τον περσινό.

Χειρότερος από πέρυσι
INTIME SPORTS

Μετά από ένα παιχνίδι όπως αυτό του «Βιθέντε Καλδερόν» δεν χωράνε πολλά λόγια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε αποτελεί μια από τοπ-ομάδες της Ευρώπης. Βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά, εξέθεσε όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, ειδικά την αποκρουστική του άμυνα και καθώς ο Ρομπέρτο ετούτη τη φορά δεν ήταν η λύση του προβλήματος αλλά σημαντικό μέρος του, έφτασε φυσιολογικά στο 4-0.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος, με σταθερά βήματα, έχουν ανέβει επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ισπανίας με άλματα έχουν φτάσει στην κορυφή. Είναι τόσο απλό.

Δεν είναι αποτυχία η τρίτη θέση

Τα επί μέρους, περί Μποτία, Αμπιντάλ, Μήτρογλου, τα λάθη του Μίτσελ ενδεχομένως, έχουν τη σημασία τους και πιστεύω θα αναλυθούν εκτενώς από τους αρθρογράφους του Contra.gr. Προσωπικά θέλω να πω μονάχα ένα – δυο πραγματάκια. Παρά το πανηγύρι στα πάντα χαιρέκακα social media, ουδείς ακυρώνει όσα έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Και μόνο το γεγονός ότι ελπίζει ακόμα σε πρόκριση, σε όμιλο με Γιουβέντους – Ατλέτικο, επιβεβαιώνει την πρόοδο του. Αποτυχία δεν θα είναι η τρίτη θέση. Αποτυχία θα είναι να ηττηθεί από τη Μάλμε και να μείνει εκτός. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Πιστεύω επίσης ότι αν τελικά πράγματι συνεχίσει στο Europa League και δεν φάει το σύνηθες όσο και ακατανόητο ξενέρωμα που έχει βγάλει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, αν δηλαδή αντιμετωπίσει τη διοργάνωση σοβαρά, παθιασμένα, με κέφι και όρεξη, έχει ελπίδες για κάτι πολύ καλό.

Δεν είναι καλύτερος

Από την άλλη, παρά τις νίκες με Ατλέτικο και Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη, παρά την γενναία εμφάνιση στο Τορίνο, λίγοι έχουν απομείνει που δεν βλέπουν ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι χειρότερος του περυσινού. Υστερεί στην άμυνα, υστερεί στην επίθεση (κι ας παίζει με τον ίδιο σέντερ φορ), υστερεί μεσοεπιθετικά στα άκρα, μονάχα στο κέντρο δεν υστερεί αλλά κι αυτό ακόμα σηκώνει συζήτηση. Μπορεί στη συνέχεια, κάποια πράγματα να κουμπώσουν καλύτερα, ο Ντουρμάζ να γίνει ο νέος Κάμπελ, ο Αφελάι να βρει ξεκάθαρο ρόλο και να αρχίσει να βγάζει φωτιές, ο Μπενίτεζ να ντυθεί περυσινός Μήτρογλου. Προς παρόν εντούτοις ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί ότι ορισμένες καλοκαιρινές απώλειες απλώς δεν καλύφθηκαν επάξια.

Διαβάστε ακόμη:

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-0

Τα στατιστικά του Ατλέτικο - Ολυμπιακός

Η γκάφα του Ρομπέρτο στο πρώτο γκολ της Ατλέτικο (VIDEO)

Ο ξένος Τύπος για το Ατλέτικο - Ολυμπιακός (PHOTOS)

Mίτσελ: "Θα με διαγράψουν από προπονητή!"

Το σενάριο πρόκρισης του Ολυμπιακού και τι χρειάζεται για το Europa League

News 24/7

24MEDIA NETWORK