Διχαστικός Άγγελος

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για "διχαστικό" Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος μοιάζει να προστίθεται στην αλυσίδα του διχασμού στον ΠΑΟΚ.

Διχαστικός Άγγελος

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν καλός προπονητής. Δεν ξέρω αν είναι ακόμα. Η θητεία του σε ΠΑΣ Γιάννενα και Πλατανιά (δυο φορές) δεν βοηθάει και πολύ για να τον κρίνουμε. Αν με ρωτάτε εντούτοις, θεωρώ την πορεία σωτηρίας της ομάδας των Χανίων φέτος, στίγμα και όχι έπαινο για τον Μακεδόνα τεχνικό.

Πολλά μπορείς να καταμαρτυρήσεις στον Αναστασιάδη, όχι όμως την έλλειψη γενναιότητας και ντομπροσύνης. Τουλάχιστον δεν μπορούσες, μέχρι τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραμονή του Πλατανιά. Ο Άγγελος τα απέδωσε σε θέλημα Θεού. Κατά μία έννοια ίσως και να ήταν. Αν ο Θεός διοικεί ποδοσφαιρικές ομάδες και στον ελεύθερο χρόνο του κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές. Ας το αφήσουμε εδώ για να μην χαλάσουμε περαιτέρω τις καρδιές μας.

Ήταν ΠΑΟΚάρχης

Ο Άγγελος Αναστασιάδης λοιπόν υπήρξε καλός προπονητής. Τον καθιστά αυτό ικανό για να ηγηθεί στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να γίνει επιτέλους σοβαρή ομάδα; Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Κυρίως από την οργάνωση της νέας διοίκησης που ετοιμάζει ο Ιβάν Σαββίδης.

Εδώ προκύπτει το πρώτο σημαντικό ερώτημα: Ο 61χρονος προπονητής έχει περάσει από τον πάγκο του "Δικεφάλου" σε περιόδους... οριακής διάλυσης. Με παίκτες απλήρωτους και έτοιμους να κάνουν προσφυγή. Αναγκάστηκε να παίξει πολλούς ρόλους, πέραν αυτού του κόουτς. Έγινε κάτι σαν ΠΑΟΚάρχης. Και τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά. Τώρα, βεβαίως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Θα αντεπεξέλθει; Θα καταφέρει να συνεργαστεί με έναν τεχνικό διευθυντή που θα παίρνει σημαντικές αποφάσεις για το έμψυχο δυναμικό; Έχει τη δυνατότητα να διαψεύσει όσους τον θεωρούν ξεπερασμένο; Προπονητή του "πάμε παλικάρια μου";

Στην αλυσίδα του διχασμού

Το δεύτερο και σημαντικότερο ερώτημα αφορά την αποδοχή του από τον κόσμο. Ναι, ΟΚ, δεν γίνεται να αποφασίσει η Τούμπα για τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο "Δικέφαλος" υποφέρει διαχρονικά από πρόσωπα που διχάζουν. Μόνο την τελευταία διετία Δώνης, Βρύζας, Ζαγοράκης, Σαλπιγγίδης κ.α. αποτέλεσαν αφορμές για να μην πετύχει ποτέ ο ΠΑΟΚ μια συσπείρωση που θα τον δυνάμωνε αφάνταστα. Ο Αναστασιάδης, στην παρούσα φάση, μοιάζει να προστίθεται στην αλυσίδα του διχασμού. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή επιστροφή του, τα σάιτ γέμισαν με ΠΑΟΚτσήδες που βρίζουν και ΠΑΟΚτσήδες που πανηγυρίζουν. Θα μου πείτε, το ίδιο θα συνέβαινε όποιος κι αν ερχόταν. Λάθος.

Πέρυσι, όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη Στέφενς, όλοι πανηγύριζαν. Ο Ολλανδός δεν πέτυχε. Αυτό δεν σημαίνει ότι απέτυχε το μοντέλο "γνωστός ξένος προπονητής". Σημαίνει ότι απέτυχε ο Στέφενς. Ο Σαββίδης προφανώς το βλέπει διαφορετικά. Αντί για ένα σύγχρονο κλαμπ, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών, αποφάσισε ότι θέλει να φτιάξει την... ΧΑΝΘ. Πατρίς – Θρησκεία - Οικογένεια και 4-3-3. Πρόκειται για ξεκάθαρο αναχρονισμό και προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου. Ούτε οι δηλώσεις περί Παναγιάς μου αρέσουν ούτε οι πνευματικοί σε ρόλο ατζέντη ούτε οι ομαδικές επισκέψεις στο Άγιο Όρος. Αλλά εγώ δεν νηστεύω και τη Σαρακοστή. Οπότε δεν είμαι το σωστό δείγμα.

Αναχρονισμός ή όχι πάντως, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι ένας συνηθισμένος ποδοσφαιρικός οργανισμός, ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει ασφαλώς μεγάλες πιθανότητες να πετύχει. Και ως γνωστόν, οι νίκες αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να ενωθεί το κοινό ακόμα και της πιο διχασμένης ομάδας. Οι νίκες και ίσως οι προσευχές...

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοινώθηκε για 2 χρόνια ο Αναστασιάδης

Αναστασιάδης σε Πλατανιά: "Ευχαριστώ, αλλά..."

Ο Αγγελος Αναστασιάδης του ΠΑΟΚ

Θετικός ο Γκαρσία στη συνεργασία με Αναστασιάδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK