Εγώ τον Παναθηναϊκό θέλω να κερδίζω!

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για τη λάθος νοοτροπία των Αγγελόπουλων και τα "φύγε" των οπαδών του Ολυμπιακού στον Σπανούλη.

Εγώ τον Παναθηναϊκό θέλω να κερδίζω!

Η διαφορά του ποδοσφαίρου από το μπάσκετ είναι ότι στο δεύτερο δεν χρειάζεται να πάρεις το πρωτάθλημα για να βγεις στην Ευρωλίγκα. Ας υποθέσουμε για λίγο ότι όσα λένε οι Αγγελόπουλοι για το σύστημα της ΕΟΚ, τον Βασιλακόπουλο και τη διαιτησία στις εγχώριες διοργανώσεις αληθεύουν (κατά τη γνώμη μου, όντως βρίσκονται κοντά στην πραγματικότητα αλλά δεν δικαιολογούν τα πάντα: Την φετινή απώλεια του τίτλου π.χ. δεν την δικαιολογούν. Ούτε την περυσινή "σκούπα"...). Γιατί ασχολούνται; Γιατί χαλιούνται, τσακώνονται, βγάζουν ανακοινώσεις; Γιατί παίζουν το παιχνίδι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου; Εφόσον θεωρούν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα καθορίζονται σχεδόν αποκλειστικά από εξωγενείς παράγοντες, γιατί μπαίνουν στη διαδικασία ενός γυμνασιακού διαγωνισμού τύπου "ποιος την έχει μεγαλύτερη";

Δεν μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα

Στο ποδόσφαιρο, οι φωνές και οι διαμαρτυρίες για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ή τον Σωκράτη Κόκκαλη ξεκινούν από την οικονομική αφετηρία: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος συνοδεύεται από τα εκατομμύρια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ βοηθούν σταθερά τους "ερυθρόλευκους" να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους.

Εγώ τον Παναθηναϊκό θέλω να κερδίζω!
INTIME SPORTS

Το πρωτάθλημα Ελλάδος στο μπάσκετ δεν φέρνει επιπλέον κέρδη, δεν αφορά τα ταμεία των συλλόγων, δεν αφορά την τις τσέπες τους, δεν αφορά την Ευρώπη, δεν αφορά κανέναν άλλο παρά μονάχα τους οπαδούς. Τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς, έτσι όπως τείνει να καταντήσει. Όλους εκείνους που τους ενδιαφέρει αποκλειστικά να κερδίζουν τον "αιώνιο" εχθρό, παντού, πάντα και με κάθε τρόπο.

Τα αφεντικά του Ολυμπιακού είχαν την επιλογή που δεν είχαν ποτέ οι αντίπαλοι των Πειραιωτών στη Σούπερ Λίγκα: Να μην λερωθούν μπαίνοντας σε μια μάχη με το παρασκήνιο και τη διαφθορά. Να μείνουν καθαροί και να ξεκαθαρίσουν από την αρχή της σεζόν ότι τους ενδιαφέρει πρωτίστως η Ευρωλίγκα. Ότι θα παλέψουν και θα διεκδικήσουν το κύπελλο και το πρωτάθλημα αλλά κάτω από τις συνθήκες που διεξάγονται αυτά, δεν τραβάνε και κάνα ζόρι. Δεν θα θεωρήσουν τη σεζόν και την ομάδα αποτυχημένη, αν δεν τα καταφέρει εντός των συνόρων. Δεν θα παίξουν το παιχνίδι των κάφρων.

Αρχικά, ο κόσμος του Ολυμπιακού ίσως ξενέρωνε. Στην πορεία, εκείνοι που αγαπούν αληθινά το άθλημα θα καταλάβαιναν. Και θα συμπαραστεκόταν. Δεν θα ήταν πολλοί ασφαλώς. Αλλά έτσι κι αλλιώς το μπάσκετ των "ερυθρολεύκων" με λίγους πορεύθηκε και την περασμένη τριετία. Οι πολλοί που γέμιζαν το ΣΕΦ στα ματς με τον ΠΑΟ, θα αντάλλασσαν και μία και δυο Ευρωλίγκες για ένα επιπλέον πρωτάθλημα.

Δεν το έκαναν όμως. Ούτε φέτος, ούτε τα περασμένα χρόνια. Αντιθέτως, έδειξαν κι εκείνοι με τη στάση τους, κυρίως στους τελικούς, ότι το πρωτάθλημα, αυτό το πράγμα που κάθε χρόνο ολοκληρώνεται μέσα σε φωτοβολίδες, καπνογόνα, αεροβόλα, μπράβους και ατελείωτη χυδαιότητα, το θέλουν όσο το θέλει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Και έτσι είναι οι μεγάλοι ηττημένοι αυτών των τελικών. Διότι και το έχασαν και έδωσαν το πάτημα στον κόσμο του Ολυμπιακού (ένα μεγάλο κομμάτι του εν πάση περιπτώσει) να ακυρώσει όσα συνέβησαν την περασμένη τριετία.

Άντε στο καλό...

Ξέρετε πόσα "φύγε" διάβασα για τον Σπανούλη στο facebook από οπαδούς των Πειραιωτών; Αμέτρητα. Και ξέρετε τι σημαίνει επί της ουσίας αυτό το "φύγε"; Σημαίνει ότι δε με ενδιαφέρει ρε φιλαράκι αν μου φέρεις και μία και δυο και τρεις ευρωκούπες, εγώ τον Παναθηναϊκό θέλω να κερδίζεις. Δεν μπορείς; Άντε στο καλό!

Αυτό το "φύγε" σημαίνει επίσης ότι το άλλοθι της ηθικής ανωτερότητας δεν ισχύει σε καμία περίπτωση: Οι Ολυμπιακοί που ζητούν από τον Σπανούλη να φύγει, δεν χαλιούνται επειδή ο Γιαννακόπουλος και ο Βασιλακόπουλος τους "κλέβουν" το πρωτάθλημα. Χαλιούνται που δεν βρίσκει τον τρόπο να το "κλέψει" η δική τους ομάδα (το ίδιο συμβαίνει και στη μπάλα: Η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών που βρίζουν τον Μαρινάκη θα τον ήθελαν σαν τρελοί για πρόεδρο στις ομάδες τους).Εφόσον οι Αγγελόπουλοι δεν αλλάξουν προσέγγιση, σύντομα θα κληθούν να δώσουν κι αυτοί εξηγήσεις: Θα ελέγξετε τη διαιτησία κάποια στιγμή; Όχι; Ξεκουμπιστείτε κι εσείς λοιπόν.

Εγώ τον Παναθηναϊκό θέλω να κερδίζω!
INTIME SPORTS

Και κάπως έτσι, οι ίδιοι που πιστώνονται την προσθήκη δυο ευρωπαϊκών τροπαίων στη συλλογή του Ολυμπιακού, οι ίδιοι κοντεύουν να χρεωθούν και την "ακύρωση" τους...

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό φέτος. Το γεγονός ότι οι "πράσινοι" κατάφεραν, μετά το 2-1 εις βάρος τους, να επιστρέψουν και παίξουν σε μεγάλα διαστήματα και του τέταρτου και του πέμπτου τελικού το καλύτερο μπάσκετ που έπαιξαν τη φετινή σεζόν, δείχνει ότι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μάλλον έχει μέλλον σαν προπονητής...

Διαβάστε ακόμη:

Γιώργος Συρίγος: Τα σύμβολα δεν αποκαθηλώνονται

Σπύρος Καβαλιεράτος: Η μεγαλύτερη ήττα είναι η αχαριστία προς τον Σπανούλη

Σταύρος Καραΐνδρος: Δεν υπάρχει πιο αχάριστος οπαδός από αυτόν του Ολυμπιακού

Γιάννης Ζωιτός: Ο Αλβέρτης "έκαψε" τον Μπαρτζώκα

Νίκος Γιαννόπουλος: Το πρωτάθλημα δεν κρύβει την αλήθεια

Η δίωρη συζήτηση με Μαγουλά, Συρίγο και Καβαλιεράτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK