Ενώ εσύ ξαλάφρωνες ο Μέσι έβγαζε λεφτά

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης κάνει τις πράξεις και υπολογίζει πόσα χρήματα κερδίζει ο Λιονέλ Μέσι, ενώ εσύ διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Ενώ εσύ ξαλάφρωνες ο Μέσι έβγαζε λεφτά

Είναι μια παλιά και -με ένα διεστραμμένο τρόπο απολαυστική- συζήτηση που κάναμε με την παρέα μου. Υπολογίζαμε πόσα λεφτά έβγαζε ο Μάικλ Τζόρνταν το λεπτό (πολλά...) και μετά το προσαρμόζαμε στην πεζή καθημερινότητα μας. Σε πόση ώρα θα περάσεις; Σε πέντε λεπτά;. Καλά αλλά μέχρι τότε ο Τζόρνταν θα έχει βγάλει 2 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα, στη θέση του "Air", βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, ειδικά μετά από το νέο συμβόλαιο που του ετοιμάζει η Μπαρτσελόνα. Αντιλαμβάνομαι ασφαλώς ότι σε εποχές που ο κόσμος ζορίζεται τόσο πολύ, τα εξωφρενικά ποσά που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές δεν προσφέρονται για χαβαλέ. Απ’ την άλλη βέβαια, ίσως και να προσφέρονται ακριβώς γι' αυτό. Στο κάτω κάτω, εμείς δεν πρόκειται να τα δούμε ποτέ; Γιατί να μην τα κανιβαλίσουμε τουλάχιστον; (Υπολογίστε ότι όση ώρα εσείς διαβάζετε αυτόν τον πρόλογο, ο Λιονέλ Μέσι έβγαλε περίπου 150 ευρώ)...

Με βάση μονάχα τα 20 εκατομμύρια που θα παίρνει ως καθαρή αμοιβή από την Μπαρτσελόνα ο συμπαθής Αργεντινός, θα εισπράττει περί τις 55.000 ευρώ ημερησίως. Το ποσό φτάνει κοντά στις 100.000 ευρώ με τις διαφημίσεις. Δηλαδή 4.500 την ώρα. Δηλαδή 75 ευρώ το λεπτό. Ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο λάθος στις πράξεις, νομίζω το πιάσατε το νόημα.

Αν όχι, μπορείτε να το δείτε και ως εξής:

Εσύ: Ξυπνάς αλλά φυσικά δεν μπορείς να σηκωθείς αμέσως, οπότε χουζουρεύεις κανένα πεντάλεπτο.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 375 ευρώ.

Εσύ: Σέρνεσαι μέχρι το μπάνιο, ρίχνεις λίγο νερό στο πρόσωπο σου, πλένεις τα δόντια σου (ελπίζω εν πάση περιπτώσει...) και ξαλαφρώνεις στα γρήγορα.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 750 ευρώ.

Εσύ: Πίνεις ένα καφέ, τρως μια φρυγανιά και λες καλημέρα και αντίο σε σύζυγο και παιδιά.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 750 ευρώ. Εκτός κι αν σου αρέσει να απολαμβάνεις το πρωινό σου, οπότε έβγαλε πάνω από χιλιάρικο.

Εσύ: Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, ανοίγεις το ραδιόφωνο, κατεβαίνεις στη δουλειά, δε συναντάς ιδιαίτερη κίνηση και βρίσκεις και να παρκάρεις αμέσως! Ούτε μισή ώρα δε σου πήρε καλά – καλά. Πρέπει να είσαι ο πιο κωλόφαρδος άνθρωπος στον κόσμο. Εμμμμ..όχι.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 2.250 ευρώ.

Εσύ: Ανεβαίνεις στο γραφείο και στέκεσαι δυο λεπτά να φλερτάρεις με τη γραμματέα που είναι νοστιμούλα και μάλλον σε γουστάρει κιόλας.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 150 ευρώ (κι εσύ ενδέχεται να χάσεις πολύ περισσότερα αν δεν κόψεις τις μαλακίες)

Εσύ: Περνάς το βαρετό οχτάωρο σου, το οποίο πάντως υπομένεις διότι δεν υπάρχουν πολλές δουλειές και τα χρειάζεσαι τα 1.000 (λέμε τώρα...) ευρώ που βγάζεις.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 36.000 ευρώ (κι εμένα μόλις με έπιασε κατάθλιψη...)

Ενώ εσύ ξαλάφρωνες ο Μέσι έβγαζε λεφτά

Εσύ: Σχολάς, μπαίνεις στο αμάξι, γυρίζεις σπίτι. 45 λεπτά. Στην επιστροφή έχει πάντα κίνηση.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 3.375 ευρώ.

Εσύ: Αλλάζεις ρούχα, τρως μεσημεριανό (πάλι όσπρια; ) με την οικογένεια. Είκοσι λεπτά, είσαι και κουρασμένος.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 1.500 ευρώ.

Εσύ: Η ιερή στιγμή του 24ώρου. Παίρνεις το smart phone ή το τάμπλετ ή την εφημερίδα εν πάση περιπτώσει αν είσαι τόσο παραδοσιακός και κλείνεσαι στην τουαλέτα. Σαράντα λεπτά μίνιμουμ και δεν σηκώνεις κουβέντα! Είναι και πολλά τα αθλητικά νέα της ημέρας. Διάβασες για την ανανέωση του Μέσι;

Μέσι: Μόλις έβγαλε 3.000 ευρώ.

Εσύ: Αφού ολοκληρώνεις την σημαντικότερη ιεροτελεστία στη καθημερινότητα ενός άνδρα και αφού η σύζυγος βλέπει Μενεγάκη στο σαλόνι, αποφασίζεις να ρίξεις ένα δίωρο μεσημεριανό ύπνο και να ονειρευτείς ότι έπιασες το Τζόκερ.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 9.000 ευρώ.

Εσύ: Ξυπνάς το απόγευμα, με το κεφάλι καζάνι. Τα παιδιά είναι στα φροντιστήρια και η γυναίκα σου στη μάνα της. Αποφασίζεις να δεις το 6ο επεισόδιο του Game of Thrones (Θεός ο Τύριον)!

Μέσι: Μόλις έβγαλες 4.500 ευρώ.

Εσύ: Σε παίρνει ο κολλητός σου τηλέφωνο για να πάτε για 5Χ5, εκεί κοντά στο σπίτι. Παρότι είσαι ακόμα λίγο πιασμένος από την περασμένη εβδομάδα, λες ναι. Πας, παίζεις γαμάτα, βάζεις μια φοβερή γκολάρα, ούτε ο Μέσι να ήσουν!

Μέσι: Μόλις έβγαλε 6.000 ευρώ.

Ενώ εσύ ξαλάφρωνες ο Μέσι έβγαζε λεφτά

Εσύ: Γυρίζεις κουρασμένος, κάνεις ένα μπάνιο, τρως κάτι ελαφρύ και αράζεις στον καναπέ με τη γυναίκα σου για να δείτε «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και μετάότι μαλακία παίζει η τηλεόραση. "Ήρθε το χαράτσι" σε ενημερώνει, λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 10.000 ευρώ.

Εσύ: Παρά την κούραση και το ξενέρωμα, επιχειρείς να ασκήσεις τα συζυγικά σου καθήκοντα. Η σύζυγος ανταποκρίνεται με τη ζεστασιά του καλοριφέρ σας (έχει να ανάψει από πρόπερσι). Το κάνετε κάνα δεκάλεπτο. Ρεκόρ μήνα.

Μέσι: Μόλις έβγαλε 750 ευρώ.

Εσύ: Κοιμάσαι σχετικά ευχαριστημένος. Ήταν μια καλή μέρα.

Μέσι: Μέχρι να σηκωθείς, θα έχει βγάλει 27.000 ευρώ.

Υ.Γ. Ο χρόνος είναι χρήμα. Για κάποιους, προφανώς, λίγο περισσότερο από ότι για κάποιους άλλους. Εντούτοις, να θυμάστε και ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Θα συνέχιζα να παραθέτω ρητά αλλά εντωμεταξύ ο Μέσι βγάζει χιλιάρικα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK