Η Παναγιά δεν θα στέλνει τον Τερζή κάθε φορά

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης σχολιάζει τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Μυτιλήνη, στέκεται στη... χρησιμότητα του διαιτητή Μήτσιου και πλέκει το εγκώμιο του Απόστολου Τερζή, ο οποίος έσωσε το "δικέφαλο".

Η Παναγιά δεν θα στέλνει τον Τερζή κάθε φορά
INTIME SPORTS

Αν ο ΠΑΟΚ κάνει τελικά την έκπληξη (και όλοι καταλαβαίνουν ότι θα πρόκειται για έκπληξη) και πάρει το πρωτάθλημα, η πιο καθοριστική νίκη της σεζόν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι εκείνη στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά το "διπλό" στην Μυτιλήνη. Βεβαίως, σε ένα οργανισμό τόσο αλλοπρόσαλλο όσο ο "δικέφαλος" οτιδήποτε καλό γραφτεί σήμερα, μπορεί να μοιάζει παντελώς άκυρο αν έρθει μια ισοπαλία π.χ. με τον Πλατανιά.

Η Παναγιά δεν θα στέλνει τον Τερζή κάθε φορά

Κέρδισε τη συσπείρωση

Τη δεδομένη στιγμή εντούτοις τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με γκολ στην πλάτη, με παίκτη λιγότερο, με δεδομένα κακή ψυχολογία και με το εκνευρισμό για τα σφυρίγματα του Μήτσιου να μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί και να ισοπεδώσει τα πάντα. Πήγε στα αποδυτήρια σχεδόν στο καναβάτσο. Και επανήλθε γκαζωμένος, πεισμωμένος, έτοιμος να δώσει απαντήσεις σε όλους, κυρίως στον εαυτό του. Γύρισε το παιχνίδι, έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας, έπαιξε καλά, πέτυχε δυο γκολ, έχασε άλλα 2-3 και πλην του πέναλτι, δεν δέχθηκε καμία άλλη φάση από την Καλλονή.

Πήρε εντέλει ένα αποτέλεσμα, το οποίο με τον τρόπο που ήρθε, δεν απέφερε μονάχα 3 βαθμούς. Απέφερε κυρίως συσπείρωση. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά από καιρό, έγινε μια γροθιά: Προπονητής, παίκτες, οπαδοί ενώθηκαν εκ νέου, επιβεβαιώνοντας ότι η νοοτροπία "μόνοι μας κι όλοι σας" ταιριάζει στον σύλλογο σαφώς περισσότερο από τη διαχείριση της κορυφής. Θα φανεί στο άμεσο μέλλον που θα οδηγήσει αυτό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ήταν κάτι που το χρειαζόταν για να συνεχίσει να διεκδικεί τον τίτλο. Ένα σοκ, κάτι δυνατό και απρόσμενο για να τον αφυπνίσει. Το σοκ ήρθε. Αφού πρώτα συνέβη μια σειρά λαθών.

Η αποβολή και το μπάχαλο

Ο Μήτσιος, τραγικός σε όλο το 90άλεπτο, κλείνει τα μάτια σε πεντακάθαρο φάουλ υπέρ του Κάτσε. Ο απαράδεκτος νεαρός τον βρίζει, δυο φορές μάλιστα, σε περίπτωση που δεν τον άκουσε την πρώτη. Συμβαίνει συχνά μέσα σε ένα ματς θα μου πείτε. Κακώς συμβαίνει, καλώς αποβλήθηκε ο Αλβανός μέσος, θα έπρεπε να αποβάλλονται όσοι βρίζουν τους διαιτητές τόσο απροκάλυπτα.

Ακολουθεί μια εικόνα επιεικώς προσβλητική για τον ΠΑΟΚ. Σπασμωδικές, γραφικές αντιδράσεις, παντελής απώλεια ψυχραιμίας ακόμα και από τον -πιεσμένο- Αναστασιάδη, ένα γενικό μπάχαλο για να μην γράψω άλλη, χειρότερη λέξη! Απόρροια των εξίσου λανθασμένων διοικητικών χειρισμών (όπως την ανακοίνωση μετά από το ναυάγιο της Τρίπολης) και της επιστροφής της συζήτησης για τη διαιτησία σε πρώτο πλάνο. Εντέλει. επικράτησε η λογική. Κι επειδή... ΠΑΟΚ είσαι, από το παρ' ολίγον καταστροφικό "πάμε να φύγουμε", γεννιέται μια εκπληκτική ανατροπή, όχι μόνο του σκορ, αλλά και του συνολικού κλίματος.

Η Παναγιά δεν θα στέλνει τον Τερζή κάθε φορά
INTIME SPORTS

Χρειάζεται και συνέχεια

Αυτό που συνέβη στη Μυτιλήνη, μέσα στον παραλογισμό του, αποσυμπίεσε μια κατάσταση που κόντεψε να διαλύσει ό,τι καλό είχε κάνει ο ΠΑΟΚ και ο Άγγελος από την αρχή της σεζόν. Από εδώ κι εμπρός, με τον Αναστασιάδη πιο ψύχραιμο, τον Μακ και τον Κατσικά να επιστρέφουν και να κάνουν αμέσως τα πράγματα πιο απλά, τον Νομπόα να ετοιμάζεται, τον Τζιόλη να έρχεται, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να επανέλθει η ομάδα στην εικόνα των πρώτων αγωνιστικών.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, οι δικαιολογίες, υπαρκτές ή όχι, πρέπει να πεταχτούν και πάλι από το παράθυρο. Ο Μήτσιος είχε τη χρησιμότητά του. Αλλά αν στον επόμενο Μήτσιο δώσει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να τον διαλύσει, ενδέχεται η Παναγιά να μην στείλει και πάλι τον Απόστολο Τερζή (τον προπονητή τερματοφυλάκων που στην κάμερα μοιάζει να σταματάει την αποχώρηση από το γήπεδο) να αποτρέψει το μοιραίο.

Διαβάστε ακόμη:

Τα γαλλικά του Κάτσε και η εντολή του Άγγελου να φύγουν από το γήπεδo (VIDEOS)

Το χρονικό μιας παρ' ολίγον αποχώρησης

Ποιος είναι ο Απόστολος Τερζής που "έσωσε" τον ΠΑΟΚ (VIDEO)

Τσάρλυ: O Μήτσιος, τα εγκλήματα, η τρέλα του Άγγελου

Καλλονή - ΠΑΟΚ 1-2 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK