Μια αποτυχία δίχως τίποτα θετικό!

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη συνέχεια του Κυπέλλου μετά από τη "λευκή ισοπαλία" στην Κέρκυρα και κάνει λόγο για... καραμπινάτο φιάσκο!

Μια αποτυχία δίχως τίποτα θετικό!
INTIME SPORTS

Η πρώτη αποτυχία του ΠΑΟΚ στη σεζόν είναι γεγονός. Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa League πόνεσε, διότι ο "Δικέφαλος" είχε συνηθίσει τον κόσμο του να προκρίνεται στους "32" του θεσμού αλλά πάντως δεν θεωρήθηκε αποτυχία. Αποτυχία θα ήταν να μην έχει περάσει στους ομίλους. Αλλά τώρα, στο κύπελλο, απέναντι στον φιλότιμο Απόλλωνα Καλαμαριάς, τα δεύτερα του ΠΑΣ στην Τούμπα και την μαχητική Κέρκυρα, πρόκειται για καραμπινάτο φιάσκο. Χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία. Οι "ασπρόμαυροι" βρέθηκαν νωρίς - νωρίς έξω από τη διεκδίκηση ενός στόχου, ο οποίος και εφικτός είναι και προσφέρει μια έξτρα χαρά στον κόσμο.

Πλέον, για να θεωρηθεί η χρονιά επιτυχημένη απομένει μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ειδάλλως, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με την έξοδο στα προκριματικά του Champions League θα θεωρηθεί απλώς μια από τα ίδια, στη χειρότερη (οτιδήποτε παρακάτω από αυτό) εντελώς αποτυχημένη. Ο Αναστασιάδης και οι παίκτες του έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους. Και με την προβληματική εικόνα που συνεχίζουν να δείχνουν εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, δεν πείθουν προς το παρόν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Έδωσε αφορμές για χλευασμό

Διαβάζω διάφορα περί "χρήσιμου" αποκλεισμού. Με την έννοια ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει πια ένα παιχνίδι την εβδομάδα και κανένα περισπασμό. Ανοησίες λέω εγώ. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα χρήσιμο στην συγκεκριμένη ιστορία. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε πιο γρήγορα απ'όλες τις καλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, υπέστη μεγάλο πλήγμα στο πρεστίζ του, έδωσε αφορμές για χλευασμό, δεν έβγαλε ούτε έναν ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας (αντιθέτως όσοι πήραν ευκαιρίες από τον Αναστασιάδη τις κλότσησαν), έχασε ενέργεια, ξενέρωσε τον κόσμο του, πάνω που τον "ζέστανε" με τη διαφαινόμενη μεταγραφή Νομπόα.

Προφανώς για να μεγαλώσει αληθινά ο ΠΑΟΚ, όφειλε να πάψει να αντιμετωπίζει το κύπελλο ως αυτοσκοπό, τη μοναδική ευκαιρία κατάκτησης τίτλου μέσα στη σεζόν. Εξαιτίας αυτής της εμμονής έχει υποστεί πανωλεθρίες στο παρελθόν (με κορυφαία την περυσινή). Από την άλλη όμως, για να μεγαλώσει αληθινά επίσης, οφείλει και να μην δέχεται τις αποτυχίες με νοοτροπία: "εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα, τώρα θα μπορούμε να ξεκουραζόμαστε μεσοβδόμαδα". Ο αποκλεισμός από το κύπελλο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως καταστροφικός κάθε χρονιά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται και ως περίπου ανακουφιστικός.

Διαβάστε ακόμη:

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-0

Αναστασιάδης: "Κάποιοι θα μας βρίσουν..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK