Να παλέψει για τον Νάτχο

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την απόλυτη παράνοια που επικρατεί εκτός αγωνιστικού χώρου στον ΠΑΟΚ, αλλά και το γεγονός ότι αγωνιστικά η ομάδα αποπνέει υγεία.

Να παλέψει για τον Νάτχο
natxo.jpg

Η καθημερινότητα του ΠΑΟΚ έχει περάσει εδώ και καιρό στη σφαίρα του σουρεαλισμού. Παράδειγμα: Το βίντεο με τον Κουτρουμπή που δείχνει τέσσερα δάχτυλα στον Ινσαουράλδε, το οποίο αφενός βρέθηκε μέσα σε μια μέρα, δείγμα ότι η ΠΑΕ δουλεύει ...ρολόι. Αφετέρου ορισμένοι μοιάζουν το θεωρούν στα αλήθεια σοβαρή υπερασπιστική γραμμή! Ευτυχώς δηλαδή που ο Ινσαρουλάδε δεν έπαιζε στον Ολυμπιακό όταν η ΑΕΚ του Ριβάλντο έριξε εκείνη τη γνωστή τεσσάρα, γιατί ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο ΟΑΚΑ.

Απόλυτη παράνοια

Το πιο σουρεαλιστικό όλων εντούτοις είναι ότι κόντρα στην απόλυτη παράνοια που επικρατεί εκτός αγωνιστικού χώρου, το ποδοσφαιρικό τμήμα αποτελεί ότι υγιέστερο έχει να δείξει τη δεδομένη στιγμή ο «Δικέφαλος». Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τρεις καλές εμφανίσεις στα πλέι οφ, όπου νίκησε εύκολα και δίκαια τον Ατρόμητο, έπρεπε να έχει κερδίσει εξίσου εύκολα τον Αστέρα και πήρε μια δίκαιη ισοπαλία στην Λεωφόρο. Δίχως πολλά λόγια και με αμέτρητα προβλήματα στο κεφάλι του (τραυματισμοί, τιμωρίες, κακή ψυχολογία, παίκτες που ξαφνικά νιώθουν «ενοχλήσεις» κ.ο.κ.) ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει καταφέρει να κρατήσει την ομάδα του συγκεντρωμένη. Κυρίως έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα σταθερό και ισορροπημένο σύνολο, ίσως για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν , με αντιπάλους καλές ομάδες. Αυτό του πιστώνεται, παρότι κατά τη γνώμη μου, κάθε σκέψη για να συνεχίσει ως πρώτος προπονητής και μετά το τέλος της σεζόν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σοβαρή. Πιστώνεται όμως και στους παίκτες του. Κυρίως σε δυο.

Μπορεί να προσφέρει ο Στοχ

Στο προηγούμενο κείμενο μου έγραψα ότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει να κρατήσει τίποτα. Λάθος. Έχει . Ο Μίροσλαβ Στοχ στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς προβλημάτισε (έως εκνεύρισε) με την απόδοση του. Από τη στιγμή που έφυγε ο Στέφενς εντούτοις αποτελεί σταθερά έναν από τους κορυφαίους της ομάδας του. Το παιδί είναι ξεκάθαρα ιδιαίτερος χαρακτήρας. Με τους κατάλληλους χειρισμούς όμως, είμαι βέβαιος ότι διαθέτει την ποιότητα να προσφέρει πολλά περισσότερα απ΄όσα προσέφερε φέτος. Το δείχνει τους τελευταίους μήνες, το δείχνει ξεκάθαρα και στα πλέι-οφ. Περάσαμε όλοι από αρκετά σκαμπανεβάσματα σε σχέση με την περίπτωση του, πλέον όμως, εγώ έχω καταλήξει: Εφόσον η τιμή είναι λογική, ο Στοχ πρέπει να μείνει στην Τούμπα.

Βάση ο Νάτχο

Το ίδιο φυσικά και ο Νάτχο. Ο Ισραηλινός δεν αποτελεί απλώς έναν καλό ποδοσφαιριστή. Αποτελεί το είδος του ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίο χτίζεις για χρόνια. Γουστάρει τη Θεσσαλονίκη και τη γεμάτη Τούμπα. Υποθέτω θα έχει ξενερώσει με όλα τα υπόλοιπα (επεισόδια, πεσίματα οπαδών στην προπόνηση, ντου Σαββίδη στα αποδυτήρια κ.λ.π.). Δεν γνωρίζω λοιπόν πώς ακριβώς ο ΠΑΟΚ, δηλαδή ο Σαββίδης θα τον πείσει να κλείσει τα αυτιά στις προτάσεις που σίγουρα θα του έρθουν το καλοκαίρι (ίσως και από Πειραιά;). Γνωρίζω όμως ό,τι οφείλει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τα καταφέρει. Και ό,τι περνάει από την τσέπη του ασφαλώς.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Δίπλα στον κόσμο για την εξυγίανση του βρώμικου κόσμου του ποδοσφαίρου"

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

Πότε εκτίουν τις πιθανές ποινές τους Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK