Ο Άγγελος δεν πρέπει να φύγει

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για τον Άγγελο Αναστασιάδη και τονίζει πως ο Έλληνας τεχνικός δεν δικαιούται να εγκαταλείψει πρώτος το καράβι ακόμη κι αν χάσει από την Καλλονή και μείνει πέντε πόντους μακριά από τον Ολυμπιακό.

Ο Άγγελος δεν πρέπει να φύγει
INTIME SPORTS

Απλά και ξεκάθαρα: Ό,τι κι αν συμβεί στη Μυτιλήνη, αν ο Άγγελος Αναστασιάδης παραιτηθεί (και δεν απολυθεί) από τον ΠΑΟΚ, θα πρόκειται για λιποψυχία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το δεις. Ο προπονητής που από την αρχή της χρονιάς λέει και ξαναλέει ότι τον "Μάιο θα είμαστε καλά", ότι πιστεύει στο ρόστερ του, ότι ο "Δικέφαλος" μπορεί και πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν δικαιούται να εγκαταλείψει πρώτος το καράβι.

Διότι έτσι θα δείξει στην πράξη ότι μας πουλούσε φούμαρα. Και θα επιβεβαιώσει όσους ισχυρίζονται πως έχει συμφωνήσει ήδη με τον Καραγκούνη για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος, (φήμες οι οποίες μέχρι στιγμής αποδίδονται σε κύκλους της ΕΠΟ με προφανή στόχο την αποσταθεροποίηση του ΠΑΟΚ). Τέτοια πράγματα δεν τα συγχωρεί η Παναγιά, όσες προσευχές κι αν της αφιερώσεις.

Δεν νομίζω λοιπόν ότι ο Αναστασιάδης θα παραιτηθεί, ακόμα κι αν χάσει από την Καλλονή και μείνει πέντε πόντους μακριά από τον Ολυμπιακό. Όμως, παράλληλα δε νομίζω ότι πρέπει και να απολυθεί. Η απόσταση από τους "ερυθρόλευκους" και η διάρκεια του ΠΑΟΚ σε επίπεδο - ενεργού και όχι θεωρητικού - πρωταθλητισμού, αποτελούν λάθος κριτήρια για να μετρηθεί η επιτυχία της δουλειάς του Αναστασιάδη.

Θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς

Η παραμονή των "ασπρόμαυρων" στην κορυφή μέχρι και την περασμένη Κυριακή υπήρξε μια συγκυρία που δεν φανέρωσε την αληθινή τους δυναμική και μπέρδεψε τα πράγματα, σε μια σεζόν όπου έμοιαζαν αρκετά ξεκάθαρα από την αρχή: Ο Σαββίδης μείωσε το μπάτζετ, έδωσε τα κλειδιά στον Άγγελο και απαίτησε τη δημιουργία κορμού και την εμπέδωση μια αγωνιστικής ταυτότητας. Στοιχεία πάνω στα οποία ο ΠΑΟΚ, με τις κατάλληλες προσθήκες θα μπορούσε να χτίσει τη σταδιακά βελτίωση του. Τίποτα στο συγκεκριμένο πλάνο δεν φώναζε "πρωτάθλημα εδώ και τώρα". Αυτό προέκυψε επειδή ο Ολυμπιακός είχε τα χάλια του. Δεν γίνεται λοιπόν να κριθεί έτσι ο Αναστασιάδης. Θα κριθεί από όλα τα υπόλοιπα στο τέλος της χρονιάς.

Κι έπειτα, είναι και το άλλο. Το έχω γράψει από την πρώτη στιγμή; Ο Άγγελος αποτελούσε πάντα και εξακολουθεί να αποτελεί ένα στοιχείο που διχάζει τον ΠΑΟΚ. Είτε ακούσια, είτε όχι και τόσο. Αν φύγει τώρα, κατά πάσα πιθανότητα θα ξεσπάσει εμφύλιος που θα γκρεμίσει ό,τι καλό έχει γίνει φέτος: Τα "αγγελόσκυλα" θα κατασπαράξουν τον Βρύζα, η κερκίδα θα αποθεώνει Αναστασιάδη σε κάθε ευκαιρία, οι παίκτες θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την απομάκρυνση του και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Η τάση του κόσμου να αποδίδει όλα τα θετικά στον Έλληνα προπονητή και όλα τα αρνητικά στη διοίκηση, αποτελεί μια αρρώστια που τρώει τα σωθικά του συλλόγου. Μόνο ο ίδιος ο Άγγελος μπορεί να τη σταματήσει. Προφανώς, όχι με την αποχώρηση του.

Διαβάστε ακόμη:

Ίβιτς, ο εκλεκτός του Σαββίδη

Πληρώνει το μάρμαρο ο Τζαβέλλας, σε μια κλωστή ο Αναστασιάδης

ΠΑΟΚ, ώρα μηδέν

Οι 5 λόγοι της κατάρρευσης του ΠΑΟΚ

Τα 10 "λαβράκια" για τον ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK