Ο Κριστιάνο είναι Έλληνας!

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης βρήκε την απάντηση. Ο λόγος που αντιπαθούν (όσοι αντιπαθούν) τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι γιατί θα ήθελαν να του μοιάζουν. Αλλά δεν μπορούν.

Ο Κριστιάνο είναι Έλληνας!
ronaldo.jpg

Το βράδυ του Σαββάτου η Ελλάδα έκραζε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τον πανηγυρισμό του στο τέταρτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης. Αναμενόμενο. Πρώτον, επειδή πράγματι ήταν ψιλοκαραγκιοζιλίκι και δεύτερον επειδή έτσι κι αλλιώς ο Κριστιάνο στη χώρα μας βρίσκεται στο τοπ-5 των πιο αντιπαθητικών αθλητών του κόσμου. Ακόμα θυμόμαστε ότι έκλαψε στον τελικό του Euro 2004 και για κάποιο λόγο αντλούμε ικανοποίηση από αυτό. Γεγονός απολύτως θλιβερό. Όχι για τον Κριστιάνο. Για εμάς και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο.

Ο Κριστιάνο είναι Έλληνας!

Εν πάση περιπτώσει, το μένος πολλών Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων γα τον Κριστιάνο ενέχει και μια παραδοξότητα. Ο Πορτογάλος αποτελεί τον πιο ...Έλληνα από τους σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η καγκουριά, ο εγωϊσμός και η εγωπάθεια του, όλα φωνάζουν Ελλάδα! Σε βαθμό που αναρωτιέσαι αν γεννήθηκε πράγματι στην πορτογαλική και όχι στην ελληνική επαρχία.

Ο Ρονάλντο είναι το κλασσικό αμόρφωτο φτωχόπαιδο που δυσκολεύεται να χειριστεί την επιτυχία του με καλό γούστο. Ταυτόχρονα βέβαια τη χειρίζεται άψογα όσον αφορά τη δουλειά του: Βελτιώνεται διαρκώς, είναι άψογος επαγγελματίας και παραμένει διψασμένος για νίκες, γκολ και τρόπαια, όσα κι αν έχει καταφέρει. Κατά βάση για αυτό πληρώνεται εξωφρενικά ποσά. Και όχι για να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που μας αρέσει. Αφήστε, που κατά βάθος, μάλλον μας αρέσει κιόλας.

Ο Κριστιάνο είναι Έλληνας!

Το στιλ, με το επώνυμο αλλά κακόγουστο ντύσιμο, τις ωραίες γκόμενες - μόστρα, την ψύχωση με την εικόνα, τη νοοτροπία «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» δεν κυριαρχεί μονάχα στη Σούπερ Λίγκα. Κυριαρχεί επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Κι όμως. Τα παιδάκια που ξυρίζουν το στήθος και τα πόδια τους για να βγουν στην παραλία, οι πρώην νεόπλουτοι με τα Cayenne παρκαρισμένα δίχως πινακίδες στα γκαράζ, οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων εξοχικών με ...αρχαιοελληνικούς κίονες, οι οπαδοί που έχουν καταντήσει τα ελληνικά γήπεδα χαβούζες, όλοι όσοι σπεύδουν να ακουμπήσουν τα λίγα λεφτά τους στον Παντελίδη και την Πάολα, κατηγορούν τον Κριστιάνο για έλλειψη…class!

51248227 Cristiano Ronaldo officially launches his CR7 by Cristiano Ronaldo underwear line with a private event in Madrid on October 31, 2013 in Madrid, Spain. FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, USA - +1 (818) 307-4813 RESTRICTIONS APPLY: USA/AUSTRALIA ONLY
51248227 Cristiano Ronaldo officially launches his CR7 by Cristiano Ronaldo underwear line with a private event in Madrid on October 31, 2013 in Madrid, Spain. FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, USA - +1 (818) 307-4813 RESTRICTIONS APPLY: USA/AUSTRALIA ONLY GTRES/FAMEFLYNET PICTURES

Ίσως για αυτό τελικά τον αντιπαθούμε τόσο πολύ. Επειδή μας μοιάζει. Ή ίσως επειδή θα θέλαμε να του μοιάσουμε, αλλά δεν μπορούμε...

Διαβάστε ακόμη:

Αρχισκόρερ του Champions League ο Ρονάλντο, προσπέρασε τον Μέσι

Το "δέκατο" με τα μάτια του Ρονάλντο (VIDEO)

Champions League αξίας 515 εκατομμυρίων

Μπέιλ και Μόντριτς "πληρώνουν" την Τότεναμ

News 24/7

24MEDIA NETWORK