O ΟΦΗ, το χαλί και το χάλι της Super League

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για το δράμα του ΟΦΗ και το χάλι της Λίγκας.

O ΟΦΗ, το χαλί και το χάλι της Super League

Για τον ΟΦΗ και τους λόγους που κατά τη γνώμη μου έφτασε στην πιο ντροπιαστική στιγμή της ιστορίας του (σαφώς χειρότερη ενός αγωνιστικού υποβιβασμού) έχω γράψει στο πρόσφατο παρελθόν περισσότερες από μία φορές ( εδώ και εδώ). Δεν θέλω να επανέλθω. Δεν υπάρχει και νόημα. Ως Ηρακλειώτης γνωρίζω πολύ καλά τον πόνο των ανθρώπων που αγάπησαν και αγαπούν την ομάδα. Τον σέβομαι και δεν επιθυμώ να στρίψω το δάχτυλο στην πληγή. Το μόνο που επιθυμώ ειλικρινά είναι όταν καταλαγιάσουν όλα τούτα, όταν το προπέτασμα καπνού δηλαδή από τους εύκολους και ανέξοδους αφορισμούς φύγει από τη μέση, να βρεθούν οι αληθινοί υπεύθυνοι της καταστροφής.

Ο Νίκος Μαχλάς ξέρει καλά ότι το πρόβλημα δεν το δημιούργησαν στον ΟΦΗ η Σούπερ Λίγκα, η ΕΠΟ , το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προφανώς η Σούπερ Λίγκα αποτελεί ένα υποκριτικό συνονθύλευμα εγωισμών, συμφερόντων, καιροσκοπισμού και κακής αισθητικής. Και όχι ποδοσφαιρικό συνεταιρισμό (θα μας κάνουν μήνυση οι αληθινοί συνεταιρισμοί αν μας ακούσουν). Αλλά η Σούπερ Λίγκα αποτελούσε όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα και πέρυσι.

Όταν ο ΟΦΗ τερμάτισε έκτος, λίγο έλειψε να βγει Ευρώπη και έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου. Μέσα στο ίδιο, απαράδεκτο πλαίσιο λειτουργούσαν και τότε οι «Μελανόλευκοι» αλλά δεν διαλύθηκαν. Αν φέρει ευθύνη λοιπόν ο θεσμικός και πολύπλευρος βούρκος του ποδοσφαίρου μας, για την κατάντια του ΟΦΗ, τότε αυτή δεν βρίσκεται στον φετινό «πόλεμο» (όπου «πόλεμος» εν προκειμένω εννοούμε προφανώς ότι δεν δόθηκαν οι αβάντες που δίνονται σε άλλες ομάδες με εξίσου μεγάλα ή και μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα) που - υποτίθεται - του έκανε. Βρίσκεται στο χαλί που προσέφερε σε όλους τους διοικούντες την ΠΑΕ για να κρύβουν από κάτω επί σειρά ετών ατασθαλίες, χρέη και ακάλυπτες υποχρεώσεις. Το επιχείρημα των διοικούντων(νυν και πρώην) τους Ηρακλειώτες «μα υπάρχουν κι άλλοι σαν εμάς, γιατί δεν τους κυνηγάτε» ισχύει. Μόνο που δεν λειτουργεί και τόσο υπέρ του ΟΦΗ, όσο εις βάρος της Λίγκας και των αρμόδιων αρχών.

Για να το πω όσο πιο απλά γίνεται: Το λάθος δεν είναι ότι ο ΟΦΗ δεν τελειώνει το πρωτάθλημα. Το λάθος είναι ότι του επετράπη να το ξεκινήσει.

Μια καλή αρχή εν όψει της επόμενης σεζόν θα ήταν όλοι οι αντίστοιχοι ΟΦΗ να πάνε σπίτι τους αμέσως και όχι στην πορεία της χρονιάς, όταν και το δικό τους «χαλί» γίνει βουνό και τους γκρεμοτσακίσει.

Υ.Γ. Το σύστημα δεν πολέμησε τον ΟΦΗ. Απλώς δεν τον έσωσε, παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Μαχλά, ο οποίος όταν έπεφταν μπουκέτα στο Δ.Σ. της Λίγκας κοιτούσε αλλού. Ελπίζω απλώς ο πρόεδρος του ΟΦΗ να κατάλαβε έστω και αργά ότι δεν άξιζε τον κόπο να ρισκάρει έτσι απερίσκεπτα την υστεροφημία του.

Διαβάστε ακόμη:

VIDEO: Αποχαιρετισμός με δάκρυα

ΔΑΚΡΥΑ: Η μαύρη μέρα του ΟΦΗ (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK