O ΠΑΟΚ αξίζει το Champions League

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης εξηγεί γιατί ο ΠΑΟΚ με τις εμφανίσεις του έχει πείσει πως αξίζει την πρωτιά στα πλέι οφ και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης περιόδου.

O ΠΑΟΚ αξίζει το Champions League
INTIME SPORTS

Μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, είχα γράψει (κι εγώ και ολόκληρη η Ελλάδα εδώ που τα λέμε) ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε την κούπα, όχι μόνο για την εμφάνιση του εκείνη τη βραδιά αλλά για τη λογική, το πλάνο, το κανονικό ποδόσφαιρο που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια τη σεζόν. Και αντιστοίχως ο ΠΑΟΚ δεν την άξιζε για τον παραλογισμό, την προχειρότητα, τα λάθη σε όλα τα επίπεδα που έχουν στιγματίσει τη δική του χρονιά.

Γι αυτό το αξίζει

Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει τέσσερα παιχνίδια πλέι – οφ. Όχι εντυπωσιακά για τον «Δικέφαλο». Αρκετά όμως για να με κάνουν να πιστεύω ότι ο Γιώργος Γεωργιάδης και οι παίκτες του αξίζουν την πρωτιά στη συγκεκριμένη επίπονη –και συχνά άδικη – διαδικασία. Την αξίζουν διότι κόντρα στην κακή ψυχολογία και το κλίμα απαξίωσης που επικράτησε στον σύλλογο μετά την τεσσάρα στον τελικό, κόντρα στην ΕΠΟ που αποφάσισε ότι το δίκαιο ήταν να του αφαιρέσει 3 σε μια μίνι διοργάνωση όπου η μάξιμουμ συγκομιδή είναι 18, κόντρα στον ίδιο του τον κόσμο, όχι απλώς παραμένει όρθιος αλλά το κάνει και με ωραίο τρόπο. Με καλό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα των αγώνων του, με φοβερή προσωπικότητα ( τρεις φορές έχει βρεθεί πίσω στο σκορ ήδη στα πλέι – οφ και έχει δυο ισοπαλίες και μία νίκη), με συγκέντρωση και ομαδικότητα και δίχως αχρείαστους τσαμπουκάδες (η μαλακία του Ινσαουράλδε στη φυσούνα της Λεωφόρου προέκυψε εκτός παιχνιδιού) και τσάμπα μαγκιές.

Με νύχια και με δόντια

Τον Αύγουστο του 2013, όταν ξεκινούσε η χρονιά, όλες οι παράμετροι στη σύγκριση ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού ήταν υπέρ του πρώτου (μπάτζετ, ρόστερ, προπονητής, διοίκηση, ψυχολογία). Στην αφετηρία των πλέι - οφ όλες οι παράμετροι ήταν υπέρ του δεύτερου. Στην πορεία προστέθηκε και ο παράγοντας ΕΠΟ. Οι Θεσσαλονικείς παλεύουν με νύχια και με δόντια για να αντιστρέψουν τα προγνωστικά (ουδείς μετά το –3 τους έδινε τύχη για την πρωτιά). Δεν γνωρίζω ασφαλώς αν θα τα καταφέρουν. Νιώθω πάντως ότι με βάση τη μπάλα που παίζουν και τον χαρακτήρα που δείχνουν, τους αξίζει.

Το αξίζει ο Σάλπι

Και κυρίως αξίζει στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Όσα γκολ και να βάλει από εδώ κι εμπρός, ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα εξακολουθήσει να αγαπάει περαστικούς περισσότερο από τον «Σάλπι». Το γεγονός ότι παρ’ όλα όσα έχει ακούσει, όλα όσα έχουν συμβεί, όσα όσα έχει υποστεί, εκείνος συνεχίζει με το κεφάλι ψηλά, δίχως ούτε μια στιγμή να πει κάτι ή να κάνει κάτι που να προσβάλει την ομάδα του, τον καθιστά ένα πραγματικά μεγάλο ΠΑΟΚτσή. Σίγουρα μεγαλύτερα από τα «μαγκάκια» που τον απειλούν με κάθε ευκαιρία...

Διαβάστε ακόμη:

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2

Χωρίς Βίτορ μέχρι το τέλος των πλέι οφ

Γεωργιάδης: "Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"

Κατσουράνης: "Δώσαμε μεγάλη έκταση στον καυγά με τον Μανιάτη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK