Ο ΠΑΟΚ επενδύει, αλλά η γκρίνια συνεχίζεται

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης στέκεται στην γκρίνια μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι αν ολοκληρώσει τις υποθέσεις Ντέβιτς και Κόστα, θα αποκτήσει -στη θεωρία- μια από τις καλύτερες ενδεκάδες που είχε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ επενδύει, αλλά η γκρίνια συνεχίζεται

Για το μέσο Έλληνα οπαδό, η μονάδα μέτρησης για το πόσα λεφτά βάζει ο πρόεδρος στην ομάδα είναι οι μεταγραφές. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει σπρώξει δεκάδες εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ κι ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλοί που ισχυρίζονται ότι έχει καβούρια στις τσέπες. Επειδή, μετά από μια χρονιά ηχηρών μεταγραφών και ακόμη πιο ηχηρών αποτυχιών, το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε την κάνουλα μέχρι να δει ότι τα λεφτά του πιάνουν τόπο, τον βαφτίζαμε Ρωσοπόντιο "Σκρουτζ". Και μετά ο "δικέφαλος" άρχισε να παίζει καλά, να διεκδικεί τίτλο και να προδίδεται σε κρίσιμες στιγμές από τις ελλείψεις του ρόστερ του. Η γκρίνια, από τις τσέπες του Σαββίδη, πέρασε στην ανικανότητα του Βρύζα (αυτή έτσι κι αλλιώς αποτελεί διαχρονικό χιτ στην Τούμπα) και την παροιμιώδη κωλυσιεργία των διοικούντων.

Εν συνεχεία ήρθε ο Νομπόα. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου αλλά δύσκολα θα προκύψει ηχηρότερη μεταγραφή στην Ελλάδα. Οι ΠΑΟΚτσήδες χάρηκαν για μερικά... δευτερόλεπτα, προτού ξαναπιάσουν τη μίρλα: "Που είναι ο στόπερ; Που είναι ο εξτρέμ; Ούτε τον Μπεν δεν μπορούν να κλείσουν οι άχρηστοι. Αφού δεν θα κάνετε άλλη μεταγραφή ρε, γιατί μας πουλάτε παπά;"

Ο ΠΑΟΚ επενδύει, αλλά η γκρίνια συνεχίζεται

Ο παππούς κι ο δανεικός

Κοίτα να δεις όμως που ο ΠΑΟΚ όχι απλώς παλεύει πραγματικά για να κάνει κι άλλες μεταγραφές αλλά παλεύει για μεταγραφές επιπέδου Ντέβιτς και Ρικάρντο Κόστα! Θα πίστευε κάποιος ότι θα δυο ονόματα θα αρκούσαν προκειμένου να επανέλθει ο ενθουσιασμός στον κόσμο των "ασπρόμαυρων". Και αυτός ο κάποιος θα ήταν αφελής. Διότι ο Ντέβιτς, φιλαράκι, παίζει σέντερ-φορ και εμείς σέντερ φορ έχουμε (ο Ντέβιτς παίζει περιφερειακός επιθετικός παρεμπιπτόντως αλλά και αριστερό εξτρέμ). Επίσης έχει πατήσει τα 32. Ο Ρικάρντο Κόστα; Ο παππούς από το Κατάρ; Δεν σας αναφέρω τα αναμενόμενα σχόλια των Ολυμπιακών που φυσικά θα φροντίσουν να τρολάρουν τις επιλογές του αντιπάλου. Σας μιλάω για ΠΑΟΚτσήδικα σχόλια. Την ώρα που η ομάδα τους ετοιμάζεται να κλείσει μερικές από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία της, εκείνοι μουρμουράνε επειδή δεν της έκλεισε νωρίτερα ή επειδή οι ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονται στην πρώτη τους νιότη.

Ο ΠΑΟΚ επενδύει, αλλά η γκρίνια συνεχίζεται

Τι άλλο πια;

Για να τελειώνουμε: Εφόσον ο ΠΑΟΚ ολοκληρώσει τις υποθέσεις Ντέβιτς και Κόστα εγκαίρως, θα αποκτήσει μια από τις καλύτερες ενδεκάδες που είχε ποτέ (στη θεωρία τουλάχιστον, διότι η πράξη πολλές φορές κρύβει εκπλήξεις, δυσάρεστες ή ευχάριστες). Ακόμη κι αν δεν της ολοκληρώσει εντούτοις, ο Σαββίδης προφανώς θα έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προσφέρει στον Αναστασιάδη τα κατάλληλα εργαλεία στη μάχη μέχρις εσχάτων για το πρωτάθλημα. Και ταυτόχρονα θα έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα με το -έωλο έτσι κι αλλιώς- επιχείρημα: "Ας επενδύσει πρώτα να φτιάξει ομάδα και μετά ας γκρινιάξει για τη διαιτησία".

Επενδύει. Και πάει πράγματι να φτιάξει ομαδάρα (ο Ολυμπιακός, με διαπιστωμένα κενά εδώ και καιρό επίσης, δεν έχει πάρει ακόμα παίκτη. Ίσως επειδή εφέτος δεν έχει εξασφαλίσει από τον Ιανουάριο τα χρήματα του Champions League).

Σήμερα, 23 Ιανουαρίου του 2015, υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να κατέβει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 8 Φλεβάρη με Γλύκο, Σκόνδρα, Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα, Ντέβιτς, Μακ, Περέιρα, Κλάους. Τι άλλο δηλαδή να κάνει ο Σαββίδης και όλη η διοίκηση για να γεμίσει η Τούμπα και να τελειώσει επιτέλους η γκρίνια;

Υ.Γ. Σε περίπτωση ναυαγίου των δυο μεταγραφών, είναι βέβαιο ότι ο Βρύζας θα ακούσει και πάλι τα σχολιανά του. Σε περίπτωση επιτυχίας και κατάκτησης του τίτλου, ο Βρύζας το πολύ-πολύ να ακούσει μπράβο από τη γυναίκα του.

Διαβάστε ακόμη:

Χτυπάει Μάρκο Ντέβιτς ο ΠΑΟΚ (VIDEOS)

Προφορική συμφωνία με Ρικάρντο Κόστα ο ΠΑΟΚ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK