Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω απ' τον Νομπόα

O Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για όσα είδε την τελευταία εβδομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για το κλίμα "ισονομίας" που επικρατεί, μέσα στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τον Νομπόα για να αντέξει μέχρι τέλους.

Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω απ' τον Νομπόα

Το συμπέρασμα απ’ όσα συνέβησαν ετούτη την εβδομάδα στον Ολυμπιακό (απομάκρυνση Μίτσελ, δηλώσεις Μαρινάκη στην παρουσίαση του Περέιρα) είναι άσχημο για τον... ΠΑΟΚ!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τα καλά του και τα κακά του είχε μέχρι πρότινος μια βασική διαφορά με τον προκάτοχο του: Δεν καπέλωνε προπονητές και δεν τον χαλούσε όταν ένας τεχνικός γινόταν περισσότερο δημοφιλής στον κόσμο της ομάδας από τον ίδιο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαζε φλύκταινες όποτε συνέβαινε κάτι τέτοιο. Για τον Κόκκαλη δεν ήταν παράσημο να πουν οι οπαδοί "Μπράβο του που έφερε και στήριξε τον Βαλβέρδε". Ήταν παράσημο η επισήμανση: "Η προεδράρα πήρε το πρωτάθλημα και τους γλέντησε πάλι όλους". Ο Μαρινάκης δεν είχε δείξει τέτοιο σύνδρομο. Μέχρι τώρα.

Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω απ' τον Νομπόα
INTIME SPORTS

Η αποτυχία στο κεφάλι του προέδρου

Διότι αυτό που κατάλαβα εγώ από το " πρωτάθλημα με κάθε τρόπο" που του ξέφυγε (ή ίσως και όχι...) στην παρουσίαση του Περέιερα είναι ότι τώρα αναλαμβάνει o ίδιος. Όχι ότι τα περασμένα χρόνια άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους ασφαλώς, αλλά ειδικά φέτος ξέρει ότι το βάρος πέφτει πια αποκλειστικά στις πλάτες του. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήδη τον κατηγορούν για τις αποδεδειγμένες αστοχίες του περασμένου καλοκαιριού που μείωσαν την ποιότητα του ερυθρόλευκου ρόστερ. Και όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις τους στην απόλυση Μίτσελ, δεν μάσησαν με την επικοινωνιακή προσπάθεια της ΠΑΕ να φορτώσει στον Ισπανό όλα τα λάθη για την μέτρια εικόνα της ομάδας εντός συνόρων. Αρκετοί κατηγορούν τον Μαρινάκη εξίσου ή και περισσότερο από τον Μίτσελ. Αν στο τέλος της σεζόν λοιπόν το πρωτάθλημα χαθεί από αυτόν τον "ΠΑΟΚ που δεν χρειάζεται μεταγραφές ο Ολυμπιακός για να τον κερδίσει", όλη η αποτυχία θα πέσει στο κεφάλι του προέδρου. Απλά και ξεκάθαρα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως άλλωστε το δήλωσε και μόνος του, θα κάνει ότι μπορεί για να τερματίσει πρώτος, να πάρει τα φράγκα του Champions League και να γίνει η "προεδράρα που γλέντησε τα ΠΑΟΚια και τους Αλαφούζους". Σε ένα κανονικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον κάτι τέτοιο ακούγεται απολύτως θεμιτό. Στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον ακούγεται σχεδόν τρομακτικό.

Πολύ περισσότερα...

Ήδη, επικοινωνιακά έχουμε πάρει ένα μικρό δείγμα, με τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη για το ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (βιντεάκι που κανονικά παίζει αυτούσιο, δίχως μοντάζ, στο "Ράδιο Αρβύλα" και την ανακοίνωση - στοχοποίηση για την περιγραφή του Αλέξη Σπυρόπουλου στο Φωστήρας - Ολυμπιακός (!). Η "τιμωρία" με πρόστιμο 7.000 ευρώ για όσα έγιναν στο "Καραϊσκάκης" πριν και μετά το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ επίσης δείχνει κλίμα. Ένα κλίμα "ισονομίας" μέσα στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί πολύ περισσότερα από την σπουδαία μεταγραφή Νομπόα για να αντέξει μέχρι τέλους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK