Το δίδυμο που έχει να δώσει πολλά

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Μινσκ και για το δίδυμο Αθανασιάδη - Περέιρα που έχει να δώσει πολλά στον "Δικέφαλο".

Το δίδυμο που έχει να δώσει πολλά
INTIME SPORTS

Ο Φακούντο Περέιρα ξεκίνησε καλά τη σεζόν, μετά τραυματίστηκε, ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό δίχως αυτόν κι έτσι η επάνοδος του στην ενδεκάδα καθυστέρησε κάπως. Κι ωστόσο από το παιχνίδι της Τούμπας με την Ζιμπρού είχε φανεί ότι ο Αργεντίνος με τον Κλάους μπορούν να φτιάξουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο δίδυμο. Ένα δίδυμο, πάνω στο οποίο ο ΠΑΟΚ, όσο δεν έχει καθαρούς εξτρέμ, πρέπει να επενδύσει.

Μου αρέσει ο Περέιρα μέσα στην περιοχή, οι κινήσεις του, τα τελειώματα του, η οξυδέρκεια του. Στα πλάγια αντιθέτως συνήθως πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Πώς μπορεί να υποστηριχτεί ένα 4-4-2 σε πιο δύσκολα ματς και με αντιπάλους καλύτερους της Δινάμο Μινσκ; Πιθανόν με ρόμβο και Τζιόλη – Κάτσε – Τσανδάρη – Γκολάσα όταν δεν παίζει ο Μακ. Στο συγκεκριμένο σχήμα δε υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις όπως ο Μαντούρο ή ο Μάρτενς (που έτσι θα παίξει επιτέλους και στη φυσική του θέση) ώστε να διατηρήσει και το κέντρο τη φρεσκάδα του.

Εν πάση περιπτώσει αυτές είναι ασκήσεις επί χάρτου. Επί χόρτου εντούτοις, ο "Φανούρης" και ο Αθανασιάδης έδειξαν και στη Λευκορωσία ότι μπορούν να δώσουν πολλά όταν παίζουν μαζί. Και νομίζω ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης οφείλει να βρει τον τρόπο να πάρει περισσότερα από το συγκεκριμένο δίδυμο. Ακόμα κι αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί) να ξεπεράσει το κόλλημα του με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Rotation με φειδώ

Γενικώς άλλωστε, όσο καλή δουλειά κι αν έχει κάνει ο Άγγελος Αναστασιάδης δίνοντας στην ομάδα του ξεκάθαρο αγωνιστικό στίγμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στον τομέα της διαχείρισης του δυναμικού του μέχρι στιγμής υστερεί. Το rotation, σε διάφορες μορφές (κάποιοι το εφαρμόζουν δραστικά, κάποιοι άλλοι με φειδώ), αποτελεί κάτι που ο έμπειρος τεχνικός είτε δεν το ξέρει, είτε δεν το αγαπάει. Οι υπερασπιστές του θα πουν ότι αυτό οφείλεται στις ελάχιστες ποιοτικές λύσεις που έχει στον πάγκο του. Συμφωνώ, το έχω γράψει, ο ΠΑΟΚ διαθέτει μικρό ρόστερ. Ωστόσο ακόμα και μέσα σε αυτά τα στενά περιθώρια, κάποιοι παίκτες έχουν αδικηθεί. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος π.χ. πώς θα βρει ρυθμό όταν παίζει μονίμως δεκάλεπτα στο τέλος; Ο Μάρτενς αν δεν αγωνιστεί ένα – δυο ενενηντάλεπτα ως δεκάρι, δεν θα φύγει νύχτα ως παλτουδιά ολκής; Υπάρχει καλύτερος μέσος δημιουργικά από τον Γκολάσα στον τωρινό "Δικέφαλο", ώστε ο Ισραηλινός να μην έχει καθιερωθεί ακόμα;

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Ακολουθεί ο Πανθρακικός στην Τούμπα, πριν την κάθοδο στο "Καραϊσκάκης". Η στιγμή για να "ανοίξει" ο Άγγελος τον ορίζοντα των επιλογών του είναι αυτή.

Διαβάστε ακόμη:

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK