Το παρεάκι που καταστρέφει τον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για τον ΠΑΟΚ που απογοήτευσε και στην Κομοτηνή και το παρεάκι που τον καταστρέφει.

Το παρεάκι που καταστρέφει τον ΠΑΟΚ

Ο προπονητής άλλαξε, οι τριάρες συνεχίζονται. Ο χειρότερος εκτός έδρας ΠΑΟΚ όλων των εποχών καταφέρνει σταθερά να ανεβάζει επίπεδο όλους τους αντιπάλους. Οι μέτριες ομάδες απέναντι στον "Δικέφαλο" γίνονται τουλάχιστον καλές έως πολύ καλές όπως εν προκειμένω ο Πανθρακικός που είχε βάλει τρία γκολ μόνο σε ένα ματς φέτος αλλά φυσικά τα έβαλε και στον ΠΑΟΚ. Οι καλές ομάδες, απέναντι στον "Δικέφαλο" γίνονται ομάδες Τσάμπιονς Λιγκ, όπως συνέβη με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο. Ακόμη και οι σχεδόν διαλυμένες ομάδες που τελικά αποσύρονται από το πρωτάθλημα, όπως ο ΟΦΗ, απέναντι στον "Δικέφαλο" γίνονται κανονικές. Αν προλάβαινε η Νίκη Βόλου να υποδεχθεί τους "ασπρόμαυρους" κατά πάσα πιθανότητα θα τους είχε ρίξει κι εκείνη μια τριαρο-τεσσάρα.

Οφσάιντ για γέλια, ομάδα για κλάματα

Σε σχέση με όλες τις φετινές βαριές ήττες του ΠΑΟΚ, αυτή της Κομοτηνής είχε μια διαφορά που την καθιστά ακόμα πιο επώδυνη: Ήρθε με ευνοϊκή διαιτησία. Το γκολ του Παπαδόπουλου που μέτρησε ήταν τόσο οφσάιντ που σε πιάνανε τα γέλια. Αλλά επειδή τη δεδομένη στιγμή οι Θεσσαλονικείς είναι κυρίως για κλάματα, δεν τους έφτασε ούτε αυτό για να πάρουν κάτι σε μια έδρα όπου μέχρι πρότινος μετρούσαν μόνο νίκες.

Προφανώς οι φίλοι του Άγγελου Αναστασιάδη θα σπεύσουν να χαμογελάσουν χαιρέκακα. Ο Γ.Χ. παρουσίασε ένα σύνολο το οποίο όπως συνέβαινε και με τον Άγγελο στον πάγκο βρισκόταν υπερβολικά ψηλά στο γήπεδο (ίσως επειδή κυνηγούσε από νωρίς στο σκορ), άφηνε στρέμματα κενού χώρου πίσω και επιπλέον δεν διέθετε κανένα επιθετικό πλάνο. Σκορποχώρι. Άρα; Άρα δεν έφταιγε ο Αγγελάρας αλλά το φτωχό ρόστερ, η διοίκηση που τον άφησε με τα σαπάκια, ο Βρύζας φυσικά που δεν του πήρε παίκτες είχε τους τσάτσους του στα αποδυτήρια να κάνουν πόλεμο στον προπονητή, το γνωστό παρεάκι που καταστρέφει τον ΠΑΟΚ, μέλος του οποίου είναι και ο Γεωργιάδης.

Το αποκορύφωμα της βλακείας

Δεν θα διαφωνήσω ότι υπάρχει ένα παρεάκι που καταστρέφει τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για το παρεάκι που χωρίζει τον κόσμο σε ...παρεάκια. Το παρεάκι που εξαιτίας της εμμονής του με τον Βρύζα λέει και γράφει διαρκώς ψέμματα, έχει γεμίσει το μυαλό των οπαδών με δηλητήριο, απαξιώνει οτιδήποτε και οποιονδήποτε έχει σχέση με τον πρώην τεχνικό διευθυντή του "Δικεφάλου", σπέρνει αρνητισμό και μιζέρια στην Τούμπα, "καίει" ποδοσφαιριστές και στελέχη με χαρακτηριστική ευκολία, κρατάει την ομάδα στο επίπεδο επαρχιώτικου καφενείου όσον αφορά την νοοτροπία και –στο αποκορύφωμα της βλακείας του - κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να πείσει τον Ιβάν Σαββίδη ότι ο Αναστασιάδης ήταν καταλληλότερος του Σάντος. Ο Αναστασιάδης που άφησε τον ΠΑΟΚ σε τρισχειρότερη κατάσταση από όσο τον άφησαν ο Στέφενς και ο Δώνης, αλλά ακόμα ορισμένοι τον υπερασπίζονται, από πείσμα και εγωισμό. Ένα παρεάκι συμπλεγματικών ραδιοφωνικών παραγωγών, κουτοπόνηρων "δημοσιογράφων" και κολλημένων οπαδών.

Ναι, πράγματι, αυτό το παρεάκι καταστρέφει τον ΠΑΟΚ. Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις του Ιβάν Σαββίδη έχουν υπαγορευτεί επί της ουσίας από το κλίμα που φτιάχνουν οι συγκεκριμένοι τύποι, ακόμα κι αν πολλές φορές δεν μοιάζει να το καταλαβαίνει. Όταν το καταλάβει, τότε και μόνο τότε, ίσως ΠΑΟΚ γίνει ένας σοβαρός ποδοσφαιρικός οργανισμός.

Διαβάστε ακόμη:

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 3-1 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK