Το πρόστιμο, τα καλόπαιδα και η ποιότητα του ρόστερ

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την κρίσιμη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, τα "γκάζια" Μαρινάκη και το πρόστιμο που πρέπει να βάλει στο εαυτό του για την κατακόρυφη πτώση της ποιότητας του ρόστερ.

Το πρόστιμο, τα καλόπαιδα και η ποιότητα του ρόστερ

Και αφού περάσαμε δυο εβδομάδες όπου συζητούσαμε οτιδήποτε άλλο εκτός από μπάλα και αφού προφανώς ξεμπερδέψαμε (!) με το πρόβλημα της βίας, το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο προσκήνιο. 'H μήπως όχι;

Η Σούπερ Λίγκα, αδιαφορώντας παντελώς για κάθε είδους πρόσχημα, μετέφερε μια ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη το Πανθρακικός – Ολυμπιακός. Υποτίθεται ότι όλο αυτό συνέβη επειδή ο Πανιώνιος ζήτησε μια επιπλέον ημέρα ξεκούρασης εξαιτίας της δικής του αναμέτρησης κυπέλλου με τον Ηρακλή (4/3). Νομικά, εφόσον έχει παρέλθει το προβλεπόμενο 48ώρο δεν υπήρχε κανένας λόγος να την πάρει. Αλλά την πήρε. Και έτσι ένα άλλο παιχνίδι έπρεπε να μεταφερθεί από την Κυριακή (8/3) στο Σάββατο (7/3).

Με τον προημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ να ακολουθεί λίγες μέρες μετά, η εύνοια της διοργανώτριας αρχής υπέρ των ερυθρολεύκων βγάζει μάτι. Μιλάμε άλλωστε για την ίδια διοργανώτρια αρχή που είχε αρνηθεί να αλλάξει ημέρα διεξαγωγής στο Αστέρας – Ολυμπιακός, προκειμένου να βρεθεί ημερομηνία για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει τα γεγονότα όπως νομίζει. Το ίδιο, ελπίζω, και ο κ. Κοντονής.

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην εξής θέση: Με τη μισή Ελλάδα (τους "αντι – Ολυμπιακούς" ντε, όπως τους έχουν βαφτίσει οι Ολυμπιακοί) να θεωρεί ότι τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λίγκα κάνουν ό,τι μπορούν για να πάει η ομάδα φρέσκια και ξεκούραστη στη ρεβάνς, με το κύπελλο να αποτελεί επί της ουσίας τον μόνο στόχο που έχει μείνει προς διεκδίκηση (η αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό έστειλε νομίζω οριστικά και το φετινό πρωτάθλημα στον Πειραιά) και με τον αποκλεισμό από το Γιουροπα Λιγκ, την αποπομπή Νικοπολίδη και τα γκάζια Μαρινάκη να έχουν ανεβάσει την ένταση σε πολύ υψηλά επίπεδα, τυχόν αποκλεισμός και από την Ένωση (του Δημήτρη Μελισσανίδη) δεν θα αποτελέσει απλώς αποτυχία. Θα χαρακτηρίσει ολόκληρη τη σεζόν ως αποτυχημένη! Μια σεζόν, η οποία αξίζει να θυμίσουμε, περιλαμβάνει (εκτός από την δεδομένη και σχεδόν ρουτινιάρικη μαγιάτικη φιέστα) νίκες επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γιουβέντους.

Αλλά έτσι κι αλλιώς, η φετινή μετριότητα του Ολυμπιακού θα διασκεδαστεί μεν, δεν θα αλλάξει δε με ενδεχόμενη πρόκριση στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για μια μετριότητα η οποία δεν αλλάζει ούτε με παλαιοπαραγοντικές συμπεριφορές όπως το κατσάδιασμα των ποδοσφαιριστών από την προεδράρα και τα υψηλά πρόστιμα.

Παρότι γνωρίζω ότι έτσι και οι "ερυθρόλευκοι" περάσουν την ΑΕΚ, πολλοί θα γράψουν ότι ο "Μαρινάκης με τις φωνές τους ξύπνησε" και "έτσι θέλουν τα καλόπαιδα, κάποιος να τους θυμίσει σε ποια ομάδα παίζουν", η αλήθεια είναι ότι το πρώτο και μεγαλύτερο πρόστιμο το αφεντικό του Ολυμπιακού έπρεπε να το κόψει στον εαυτό του. Πρόστιμο για την κατακόρυφη πτώση της ποιότητας του ρόστερ, για την επί δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι μαζική πώληση παικτών δίχως ετούτη τη φορά την επάξια αντικατάσταση τους, για το άδειασμα και την απόλυση Μίτσελ, του προπονητή που του έφερε τις μεγαλύτερες νίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού κ.α.

Το πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές, επικοινωνιακά ίσως αποδειχθεί χρήσιμο. Πρακτικά εντούτοις, ο Ντουρμάζ, ο Ντοσεβί, ο Σαντάνα, είτε με πρόστιμο, είτε χωρίς, Ντουρμάζ, Ντοσεβί και Σαντανά θα παραμείνουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK