Η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να το πάρει

Ο Κώστας Μπράτσος επικροτεί την κατάκτηση του 10ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία χάλασε δίκαια τη ρομαντική ιστορία της Ατλέτικο, μιας και άξιζε περισσότερο από τους πρωταθλητές Ισπανίας αυτό το τρόπαιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να το πάρει

Η παραμυθένια σεζόν της Ατλέτικο Μαδρίτης έπεισε πολύ κόσμο να την υποστηρίξει σε κάθε προσπάθεια που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες να πάει κόντρα στην καθεστηκυία τάξη της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Στο Copa del Rey απέτυχε και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη συμπολίτισσά της, στο πρωτάθλημα νίκησε και τους δύο αντιπάλους του clásico και ο τελικός του Champions League της προσέφερε μία μοναδική ευκαιρία για να γράψει ιστορία.

Συζητήσεις περί ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης καταλήγουν στην επιτακτική ανάγκη να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, ως επιστέγασμα του θαύματος ( που δεν είναι και τόσο θαύμα όσο αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς) των τελευταίων δύο ετών. Το πρωτάθλημα δεν μοιάζει αρκετό, ειδικά όταν στο τραπέζι βρίσκεται το απόλυτο τρόπαιο, αυτό για το οποίο ο Ίκερ Κασίγιας δήλωσε ότι είναι πιο σημαντικό κι από το Παγκόσμιο Κύπελλο, με συνέπεια να πυροδοτήσει αντιδράσεις πίσω στην πατρίδα του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να το πάρει

Το "θέλω", σε μία τέτοια στιγμή, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί στο μονοπάτι του οικουμενικώς αγαπητού αουτσάιντερ. Το "πρέπει", όμως, δεν παρεξέκλινε ποτέ της πορείας του προς τη décima και εφόσον η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο 93' έβρισκε το δοκάρι, θα υπήρχε απονομή τροπαίου αλλά όχι ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

Η εκπρόσωπος του "μισητού" modern football

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε όλες τις σωστές κινήσεις για να κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο, αρχής γενομένης από τη γενικότερη λειτουργία της ως σύλλογος. Ο πακτωλός εκατομμυρίων που δαπανά κάθε χρόνο ο Φλορεντίνο Πέρεθ, έστω κι ως δάνειο τραπέζης, συνιστά άριστη εφαρμογή του άτυπου κανονιστικού πλαισίου που διέπει το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το "fuck modern football" βρίσκει φανατικούς υποστηρικτές σε όλο τον πλανήτη ακριβώς για ομάδες όπως η Ρεάλ, που μέσω οικονομικού ντόπινγκ και πλήρους εμπορευματοποίησης του λαοφιλέστερου αθλήματος πασχίζουν να φτάσουν στις ύψιστες διακρίσεις.

Εάν η καλύτερη εκπρόσωπος του modern football δεν μπορεί εδώ και 12 χρόνια να κατακτήσει το πιο διακεκριμένο βραβείο του, τότε πολύ απλά υφίσταται μία (modern) ποδοσφαιρική αδικία, ανεξαρτήτως αποδοχής ή όχι της νέας τάξης πραγμάτων σε ένα κατά βάση ρομαντικό σπορ.

Είναι πολλά τα λεφτά, Ντιέγκο

Μία ομάδα που διαθέτει στις τάξεις της τους δύο πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία όλων των αθλημάτων του πλανήτη, που διαθέτει τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε γραμμή με κόστος κάποιο οκταψήφιο νούμερο σύμφωνα με το Transfermarkt, τότε δεν μπορεί να μένει εκτός τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το 2002.

Είναι παράταιρο, όσο και το να χάνει στην επιστροφή της στον τελικό από την ομάδα που από το 1999 μέχρι το 2013 δεν την είχε κερδίσει σε καμία διοργάνωση.

Άλλο Μπαρτσελόνα, άλλο Ρεάλ

Ακόμα και ο τελικός σε αγωνιστικό επίπεδο όφειλε να αναδείξει μόνο μία καθ' όλα αποδεκτή νικήτρια. Η Ατλέτικο δίχως Ντιέγκο Κόστα, Αρντά Τουράν και στα τελευταία λεπτά Φιλίπε Λουίς ήταν αδύνατο να συγκρατήσει κι άλλο τη Ρεάλ.

Τα κατάφερε υπό παρόμοιες συνθήκες απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μία ομάδα με μόλις δύο παίκτες άνω του 1,80μ. στην ενδεκάδα πλην τερματοφύλακα (Γεράρδ Πικέ, Άλεξ Σονγκ) που για να σεντράρει και να μεταβάλει το ανούσιο τίκι τάκα, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τον Πικέ σε ρόλο φορ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να το πάρει

Η Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο διαθέτει κορμιά κατάλληλα για τις σέντρες - γιόμες των τελευταίων πιεστικών λεπτών όταν η ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ, διαθέτει επίσης και ποδοσφαιριστές γνωστούς για την ικανότητά τους στον αέρα. "Φονικούς" όπως ο Σέρχιο Ράμος ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ως εκ τούτου και βάσει εικόνας και ευκαιριών, δεν γλίτωσε η Ρεάλ με το (ουσιαστικά νικητήριο) γκολ στο 93', γλίτωνε η Ατλέτικο μέχρι το 93', μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

El Pupas

Όταν ο Ολλανδός διαιτητής Μπιορν Κάιπερς οδήγησε το παιχνίδι σε παράταση, η κατάρα των "ροχιμπλάνκος" επέστρεψε στο καθημερινό μενού. Η κατάρα που διαδόθηκε μετά από τον χαμένο τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1974 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, μετά από γκολ στο 120' που οδήγησε σε επαναληπτικό και συντριβή με 4 γκολ, αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε ήττα και στον επιπλέον χρόνο εν έτει 2014.

Όχι λόγω... πνευμάτων, αλλά λόγω κόπωσης, τραυματισμών, ψυχολογίας, αποθεμάτων, διαφορά ποιότητας σε ορισμένες θέσεις. Παράγοντες αρκετοί να οδηγήσουν ακόμα και σε ένα σκορ 4-1, ίσως τη μοναδική αδικία στον αγώνα του "Λουζ" της Λισαβόνας.

Έπιασε ταβάνι η Ατλέτικο

Η στήριξη του αδυνάτου είναι της μόδας και θεμιτή. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να κατακτήσει το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της και το έπραξε προς τέρψιν της μειονότητας των φιλάθλων ανά την υφήλιο.

"Αυτό το παιχνίδι δεν αξίζει δάκρυα. Όταν κάποιος έχει δώσει και τη ζωή του, τα έχει κάνει όλα", δήλωσε ο νέος (επίσης δίκαια) αγαπημένος των ΜΜΕ, διάδοχος του Γίργκεν Κλοπ, Ντιέγκο Σιμεόνε. Στα λόγια του αποτυπώνεται η αλήθεια του τελικού: η Ατλέτικο έκανε τα πάντα παρά τα όποια εμπόδια ή αντιξοότητες που αντιμετώπισε και έπιασε ταβάνι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να το πάρει

Ακόμα κι έτσι, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένα σκαλί πιο πάνω και έσκισε την τελευταία σελίδα του παραμυθιού, γράφοντας, ως είθισται με τους νικητές πολέμου, την ιστορία όπως εκείνη επιθυμούσε από το 2002...

ΥΓ1: Η αρχική ενδεκάδα, το κοουτσάρισμα (ή μη κοουτσάρισμα) και οι αλλαγές (ή μη αλλαγές) του Κάρλο Αντσελότι, απλά ενίσχυσαν τα points του συγκεκριμένου κειμένου που " άναψε φωτιές" προ καιρού και δεν αναιρούνται από την έκβαση.

ΥΓ2: Παρότι πραγματοποίησε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του σε διασυλλογικό επίπεδο, ο (όχι 100% έτοιμος) Κριστιάνο Ρονάλντο πιθανότατα να έχασε τη "Χρυσή Μπάλα" του 2014 εξαιτίας της απόδοσής του στον τελικό. Μουντιαλική χρονιά γαρ, εφόσον δεν έκανε εξωπραγματική εμφάνιση και εφόσον δεν οδηγήσει την Πορτογαλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η διάκριση που τόσο κυνηγάει κάθε σεζόν θα καταλήξει σε παγκόσμιο πρωταθλητή (βλέπε 2010, αποκλεισμός Γουέσλεϊ Σνάιντερ).

ΥΓ3: Πιθανότατα αυτή ήταν η τελευταία παράσταση αυτής της Ατλέτικο, αφού στους επόμενους μήνες θα "ξεχαρβαλωθεί" προς χάριν της οικονομικής βιωσιμότητας της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1

Η "χρυσή Βίβλος" του Champions League

Τα VIDEOS του τελικού

PHOTOSTORY: o τελικός του Champions League

Ο ξένος Τύπος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Συγχαρητήρια της Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ

Επεισόδιο με Σιμεόνε - Βαράν

Εισβολή χαράς στη συνέντευξη Τύπου του Αντσελότι (VIDEO)

Σιμεόνε: "Πονάει αυτή η ήττα"

Όταν τα γέλια έγιναν κλάματα (VIDEO)

Η κούπα σε γυναικεία χέρια (PHOTOS)

Για περισσότερη συζήτηση γύρω από το διεθνές ποδόσφαιρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK