Λίγος για Champions League

Λίγος για Champions League
Σαν να μην έφτανε η κακή απόδοση και η ήττα από την Μακάμπι εντός έδρας με 2-1 σε έναν αγώνα που είχε ύψιστη σημασία για τον ΠΑΟΚ, ήρθε ξαφνικά και η είδηση ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ έκανε και την μεγαλύτερη γκάφα της δεκαετίας, χρησιμοποιώντας σε έναν τέτοιας κρισιμότητας αγώνα έναν παίχτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής!

Ο περί ου ο λόγος είναι ο Λιάσο Λουκά. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν έπρεπε να έχει αγωνιστεί μια και ήταν τιμωρημένος από παλαιότερο αγώνα όντας ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας το 2000 στο Ιντερτότο. Οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ δεν πρόσεξαν αυτή τη μικρή λεπτομέρεια και τώρα πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Η ΟΥΕΦΑ θα κατοχυρώσει τον αγώνα με 3-0 υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, οπότε για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τουλάχιστον μια 4-0 εκτός έδρας νίκη στο Ισραήλ απέναντι σε μια πεινασμένη ομάδα που βλέπει τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πιο κοντά από ποτέ.

Στην όλη ιστορία υπάρχουν υπεύθυνοι. Πρώτος και καλύτερος ο άνθρωπος που έπρεπε να το έχει προσέξει, δηλαδή ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Διονύσης Γιαννόπουλος. Βέβαια και ο ίδιος γνωρίζει το μέγεθος της ευθύνης του και για αυτό το λόγο παραιτήθηκε λίγο μετά την ειδοποίησης της ΟΥΕΦΑ. Ο δεύτερος υπεύθυνος είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, αν αληθεύει - όπως λέγεται - ότι είχε επιλέξει τον Γιαννόπουλο. Μέσα από αυτά εδώ τα κείμενα έχω κατ’ επανάληψη τονίσει τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του συγκεκριμένου τεχνικού. Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για τον καλύτερο Έλληνα προπονητή που έχουμε. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση φέρει ευθύνη. Η ευθύνη του έγκειται στο γεγονός ότι αυτός είχε επιλέξει τον συγκεκριμένο άνθρωπο για την συγκεκριμένη θέση. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν ο άνθρωπος που εσύ έχεις επιλέξει τα κάνει “θάλασσα”, τότε φταις που τον διάλεξες και τώρα η ομάδα σου αυτοκαταστράφηκε.

Ο τελευταίος φταίχτης είναι ο ίδιος ο Λουκά. Δεν στέκουν οι δικαιολογίες ότι δεν θυμόταν, δεν γνώριζε και άλλα τέτοια. Αν είναι δυνατόν. Πόσα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει δώσει και δεν θυμάται ότι είχε αποβληθεί στο τελευταίο του; Έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα επισήμαινε το γεγονός στην ομάδα του και όχι να περιμένει να το προσέξουν οι παράγοντες της ομάδας. Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι ακόμα και στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει την ομάδα του ούτε καν στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε παράνομα!Στις επόμενες ώρες και ημέρες θα παρακολουθήσουμε εξελίξεις στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Δύσκολα θα ξεχαστεί το γεγονός με απλά την απόλυση του κύριου Γιαννόπουλου. Ελπίζω να μην δούμε καμία κουταμάρα και υποβάλει παραίτηση και ο Αναστασιάδης (αν όντως είχε επιλέξει αυτός τον Γιαννόπουλο). Όσο για τον Λουκά, δύσκολα θα ξεχαστεί το λάθος του.

Πάντως αυτό που μένει από όλο το γεγονός είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος από ότι φάνηκε για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό φάνηκε και από την εμφάνισή του εντός αγωνιστικών χώρων και από τις μετέπειτα εξελίξεις εκτός αγωνιστικών χώρων. Μέχρι ένα βαθμό δικαιολογούνται ορισμένα γεγονότα μια και όλοι θυμόμαστε την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο ΠΑΟΚ πριν μερικά χρόνια όταν κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Όμως πλέον οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί και η ΠΑΕ πρέπει να λειτουργεί επαγγελματικά και όχι ερασιτεχνικά. Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τη διοίκηση πρέπει να είναι ικανοί να αποφεύγουν τα λάθη για να μην επιστρέψει ο ΠΑΟΚ πολλά χρόνια πίσω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK