Made in Greece

Made in Greece
Ο Γιάν Μικάελσεν δεν είναι ένας συνηθισμένος Σκανδιναβός.
Το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του όταν πετυχαίνει γκολ, η επαφή του με την εξέρδα και οι "τσαμπουκάδες" με τους αντιπάλους θυμίζουν περισσότερο πιτσιρικά Αργεντινό που το αίμα βράζει στις φλέβες του και όχι 35άρη οικογενειάρχη Δανό.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του μέσα στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην μεσογειακή Ελλάδα, από τις συναναστροφές του με τους παρορμητικούς Ελληνες.

Αυτό που διαπίστωσαν όμως όλοι χθες το βράδυ, είναι πως απέκτησε ένα μεγάλο κουσούρι. Η βουτιά που έκανε μπροστά στον Μόρα για να ξεγελάσει τον Κύρο Βασσάρα ήταν 100% made in Greece.
Στη χώρα της λαμογιάς και της κωλοτούμπας ο Δανός έμαθε πως μέσα στην περιοχή δεν προσπαθούμε να βάλουμε γκολ αλλά πέφτουμε για το πέναλτι. Και δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πολλές φορές το παίρνουμε ειδικά αν παίζουμε σε μεγάλη ομάδα.
Ο αμυντικός ήταν σε απόσταση ενός μέτρου και η βουτιά τόσο άχαρη, που θα διεκδικούσε με καλές πιθανότητες το βατόμουρο που παίρνουν κάθε χρόνο οι χειρότερες ερμηνείες των ηθοποιών.
Η κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε, αμφιβάλω αν θα τον εμποδίσει να το επιχειρήσει ξανά στην πρώτη ευκαιρία, όπως και τους περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές.


Το καλοκαίρι το συμβόλαιό του τελειώνει και πιθανότατα θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Ας ελπίσουμε ότι μέσα στις εικόνες που έχει κρατήσει στο μυαλό του από τη χώρα των τρελών, είναι και το θερμό χειροκρότημα των οπαδών του Παναθηναϊκού για τον Νίκο Λυμπερόπουλο μόλις πέτυχε γκολ με την αντίπαλη ομάδα.
Αναγνώριση αξίας και προσφοράς στην πρώην ομάδα του, στιγμή συγκίνησης που σε κάνει να ανατριχιάζεις αν είσαι στο γήπεδο και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί δεν πανηγύρισε, όπως ίσως θα μπορούσε να κάνει ως απάντηση σε αυτούς που τον έδιωξαν.
Ακόμη και στη ζούγκλα ενός ντέρμπι, κάποιες μικρές λεπτομέρειες δείχνουν οτι μπορεί και να υπάρχει ακόμη ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.



News 24/7

24MEDIA NETWORK